Last news in Fakti

11 Юли, 2021 15:07 1 490 2

Първа поява на Папа Франциск след операцията

  • папа франциск-
  • неделна-
  • молитва-
  • болница

Неделната молитва беше от болничния балкон

Първа поява на Папа Франциск след операцията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Папа Франциск излезе на балкона на болница "Джемели" за традиционната си неделна молитва. Това е първата му публична поява, след като преди седмица беше опериран. От Ватикана съобщават, че 84-годишният папа стабилно се възстановява.

При появата си Светият отец приветства с по-отслабнал глас събралата се край болницата неголяма група вярващи. По това време на деня в неделя той обикновено отправя молитвата си "Ангелус" във Ватикана от прозорец, който гледа към площад "Свети Петър".

От балкона на 10-ия етаж на болницата Папата благодари сърдечно на хората за подкрепата в молитвите им. Той каза, че постъпването му в болница е дало възможност да осъзнае "колко важно е доброто медицинско обслужване и това то да е достъпно за всеки, както е в Италия и други страни".

Не бива по никакъв начин да губим нещо толкова ценно, подчерта Франциск и изрази признателността и подкрепата си за всички медици и здравния персонал в болниците, а събралите се му ръкопляскаха насърчително.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    2 0 Отговор
    Уффф, бях се притеснил, чудесно
  • 2 Механик

    0 0 Отговор
    В момента имам прецедент от първо лице за здравеопазването в Италия. Възрастна италианка, на легло и с много здравословни проблеми, чака по един месец да я посети медцинско лице. Трябва и спец. легло, понеже тя е неподвижна и се получават рани там където лежи. Леглото вече 1 година не е дадено, макар да няма отказ. И това, обърнете внимание е жена състоятелна, а не плебейка. Смятайте какво е за обикновените хора.
    От тая гледна точка, аз заявавявам ,че папата е популист и лъжец.!
Новини по държави: