Last news in Fakti

12 Юли, 2021 12:51 2 159 6

Шестима убити по време на безредици (СНИМКИ)

  • джейкъб зума-
  • южна африка-
  • президент-
  • безредици

Вълна от насилие заля страната след ареста на бившия президент Джейкъб Зума

Шестима убити по време на безредици (СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Най-малко шестима души са убити по време на безредиците в ЮАР в знак на протест срещу ареста на бившия президент Джейкъб Зума. Телата на четирима от убитите са открити в близката до столицата провинция Гаутенг, а останалите две в провинция Квазулу-Натал. Властите съобщават, че 219 души са арестувани за участие в насилствени действия.

От 9 юли поддръжници на бившия държавен глава, арестуван на 8 юли, започнаха да блокират главните пътища в провинция Квазулу-Натал. Те обявиха старта на кампанията „Свободен Зума“, за да осигурят предсрочното му освобождаване и призоваха провинциалното население да се присъедини към техните протести. Демонстрациите навсякъде прерастват в бунтове. Тълпи от млади хора палят автомобили по пътищата, предимно камиони, обират магазини, извършват вандалски действия.

Безредиците обхващат родната провинция на Зума Квазулу-Натал и столицата Гаутенг. Протестиращите хвърлят камъни и бутилки по полицията, а също така и стрелят. Полицай получи огнестрелна рана и е настанен в болница.

Шестима убити по време на безредици (СНИМКИ)

Шестима убити по време на безредици (СНИМКИ)

Шестима убити по време на безредици (СНИМКИ)

Шестима убити по време на безредици (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байдън

    15 1 Отговор
    Е! Това е демократична страна! Палят автомобили, грабят! Остава да започнат да палят и полицейски участъци и ще са точно като в САЩ!:)
  • 2 Така се получава когато се..

    19 1 Отговор
    Прескачат милиони години ,еволюция!Да му мислят тези,които либерално си поканиха в къщите от тези главорези..слезнали директно от боабабите. в родните си племена...
  • 3 Gen Gurko

    13 1 Отговор
    Западът е виновен. Затова ЮАР се проваля. Трябваше белите да се отделят от черните, да разделят страната и съвсем скоро черния непълноценен боклук щеше да се самоизяде. Сега става пак същото но с терор, убуйства на работливи и способни бели фермери, кражби, насилия и изнасилвания. Вече част от бурските фермери са поканени от руското правителство и се заселват по техен избор около Саратов. Получават достатъчно земя и сигурност.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 4747в8299

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Gen Gurko":

    Не знаех, че има разбирачи по въпросите за Африка и черните хомо сапиенс сапиенс като вид, аз мислех че само Енки си е в това русло, той си ги създаде, но в България много експерти дето експертират и нито едно изречено от такива, то и ти в тва число, се оказва приказки от скамейката пред входа на жилищен блок.
  • 5 Гошо

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Gen Gurko":

    Белите там са си виновни сами Референдум имаха ,те си избраха черни да ги управляват Щото видите ли това щяло да донесе инвестиции и демокрация
  • 6 Без Негри в БГ

    5 0 Отговор
    Отново съм прав. И един от тези е много в България.