Last news in Fakti

14 Юли, 2021 13:04 1 173 4

Губернаторът на Тексас иска повече стимули за базови мощности

  • тексас-
  • грег абат-
  • сащ-
  • губернатор-
  • аец-
  • атомна енергетика-
  • мощности

Той призова пазарът на електроенергия да се преструктурира

Губернаторът на Тексас иска повече стимули за базови мощности - 1
Снимка: Shutterstock

Губернаторът на Тексас Грег Абат настоява регулаторите да увеличат стимулите за източници на електроенергия от изкопаеми горива и атомна енергия в опит да се избегне повторение на тежката криза с електроенергия от последната зима в щата, предаде Bloomberg.com.

В писмо до Комисията за комунални услуги в Тексас Абат призова пазарът на електроенергия да се преструктурира така, че да се поддържат източници на енергия, които могат да осигурят необходимата електроенергия по искане на операторите на електрически мрежи, в съответствие с потребителските нужди. По думите му това са атомната енергия, въглищата и природния газ.

Според Абат, източниците, които не могат да гарантират постоянна наличност от електроенергия, като вятър и слънце, трябва да поемат пасивите при срив. Тексас се опитва да обнови своите пазари на електроенергия, тъй като мрежата става все по- непредвидима заради изменението на климата. През февруари тази година мраз от Арктика скова САЩ и взе жертви, а милиони потребители останаха без ток. Това лято пък регионът е изправен пред заплахата от повече прекъсвания на електрозахранването, тъй като високите температури изискват масово използване на климатици.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mi6osp

    7 0 Отговор
    Отрезвяване. Зеленото излиза солено. Скокове в цената на тока не 2-5, а стотици пъти. За поддръжка на Мегават зелените мощности са нужни средно 260 пъти повече дотации, отколкото за Мегават от АЕЦ. Без поддържащи АЕЦ, зелените централи са бедствие.
  • 2 Механик

    5 0 Отговор
    На тюленоподобните в САЩ и сега не им стига ток, ама щели да минават на електрички.
    Недостиг на ток, прекъсване на захранването и пр. не бяха ли неща от соц. страните на по-миналия век или нещо ме лъже паметта?
    Още помня като дойде "промяната" и започнаха режими на тока, как някой казваха "Ако така спрат тока в америка, ще ги скъсат от дела и ще платят милиарди". А то се оказа, че е и там същата работа.
  • 3 гьонсурати

    3 0 Отговор
    Зелени сделки и безвъглеродна икономика ще да ни натрисат глобалистите, а в "демокрацията" им САЩ - държавни стимули за въглищата...
  • 4 не може да бъде

    3 0 Отговор
    Трябва да признаем,колкото и да не ни харесва това ,че природата по свой начин умее да въдворява ред и да показва нагледно,че умелото манипулиране и лъжливата убедителност при представянето на безумни идеи не са достатъчни!С един замах,една студена зима,няколко аномални климатични процеси/явления и тезите как зелената енергия ще замени всички останали отидоха на кино !