15 Юли, 2021 09:40 8 840 68

Ще напусне ли Полша ЕС

  • полша-
  • закон-
  • ес

Въпроси след съдебно решение

Ще напусне ли Полша ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Много анализатори си задават въпроса дали Полша ще напусне ЕС.

Това стана след вчерашното решение на Конституционния съд в страната. Съдът реши да не се съобразява с европейско решение.

То отхвърля съдебните реформи в страната. Това поставя полското законодателство над европейското.

Някои смятат, че това е разграничение от единството на групата. Съдът на ЕС разпореди прекратяване на гледането на някои дела от полския Върховен съд.

Това стана след закона, който дава право на институцията да отнема имунитет на съдии. Европейските институции смятат, че това застрашава съдебната независимост.

Полското правителство настоява, че това е въпрос на държавно законодателство, което е над европейското.В


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    219 20 Отговор
    Котенцата едно след друго проглеждат!!!

    Коментиран от #15, #40

  • 2 гадно

    209 15 Отговор
    Ако това се случи ЕС отива в небитието.
  • 3 Бай ганю

    241 20 Отговор
    Още една държава опълчила се срещу Ес, гейове лесбийки и джендъри никой не ще,
  • 4 То па една Полша

    150 12 Отговор
    То па едно ЕС.Афроарабикум и палми от Сахара,смешковци..
  • 5 Мдаа

    198 8 Отговор
    Накрая ЕС ще бъде Германия и новия член Македония,но започва се..

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 SH BG

    96 7 Отговор
    К'во ста'а с еврогейската държава на Славуца?.... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 8 Твърдост

    143 4 Отговор
    Важното е, че имат топки да го направят, а не дали ще напусне.
  • 9 Не на IV райх

    147 10 Отговор
    Много ясно, че полския закон е над европейския. Тия жендъри в Белгия за какви се помислиха???

    Коментиран от #24

  • 10 Аааа Джелъси

    173 6 Отговор
    Кой нормален би искал синът му да е джендър дъщеря му да я клатят арабоазиатци да е работещ беден и да го управляват чужди държави Меркелици и Макроновци
    Замислете се вие искате ли да сте такива?
  • 11 Hess

    80 7 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    Македония драпа за там,където вече никой не желае да бъде,правителството и предава народа си,с ясното съзнание за това,под натиска на мракобесни сили...Като толкова близък до бг.етнос,няма как да не им съчувствам,още повече,че те не осъзнават в какъв капан попадат.И ако велики държави като Великобритания,имат силата и мощта да напуснат ЕС то никой няма да остави подобни джуджета веднъж влезли да излязат...

    Коментиран от #66

  • 12 Госあ

    67 11 Отговор
    ЕС е един франкенщайн, който никога няма да бъде като сащ. Защото в сащ определено има и държава, отделно че помпа от останалите, а в ЕС ще има само олигархия и съперничество за търговия.

    Коментиран от #32

  • 13 Юнак

    17 49 Отговор
    Да го напуска. Катоталибани не ни трябват.
  • 14 Карло

    85 4 Отговор
    Скоро и в България..не сме се нажежили още , маркуча доста работи по тоя въпрос..още малко търпение и народа вече ще скъса синджира..не е на добре за тях , много сме търпеливи , но сме и най-дивия народ в ЕС , може да вземеш парите на българина , можеш здравето , можеш всичко да му вземеш , но рахатя барнете ли , няма да има спиране ! Гарантирано !
  • 15 Хи хи

    8 41 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Много мърша има тук

    Коментиран от #27

  • 16 ежко

    13 73 Отговор
    Като подписвахте за ЕС, всичко беше ОК,а сега не слушате?Как може така?
    Разликата между Полша и България е,че ако Полша напусне ЕС ,страната ще изпита определен дискомфорт,но ще се опреви след време,а ако ние направим същото -ще измрем от глад.

    Коментиран от #26

  • 17 Ева

    63 1 Отговор
    ЕС като отворени граници е ОК но всичко останало е Комфитюр.
  • 18 Анонимен

    83 7 Отговор
    Всички здравомислещи държави трябва да напуснат уродливия ЕС . В противен случай рискуват да бъдат опитни мишки на еко-джендър-либералите които ненавиждат европейските народи и се кланят на глобалистите !
  • 19 Спердаляй

    12 33 Отговор
    Е ако това няма да стане. Икономически Полша зависи много от ЕС- Германия е отворила яко фабрики там,много поляци все още ходят да работят там,селското стопанство използва яки субсидий от ЕС. Така,че те не могат да напуснат,като Англия. Англия има собствен капитал и е една от богатите държави,зад тях са САЩ. Поляците са зависими. Предвиждам,даже че ще им направят един ,,Майдан” да ги отрезвят ,плюс малко санкцийки ,и поляците ще омекнат. Та евро зелките заплашиха,Орбан че няма да му дадът и стотинка от плана за възстановяване,заради скандала Родител 1 и Родител 2. Някой ще им се привиди ,,дългата ръка на Масква”.

    Коментиран от #29

  • 20 Fate

    55 4 Отговор
    Браво на поляците !!!
  • 21 Роко

    61 7 Отговор
    Да напускат и да се разпада тоя ЕС либерална геи измет
  • 22 Офф

    29 7 Отговор
    Абе то ЕС и да се разпадне, ние пак ще си стоим в него и ще викаме УаУУУУ...е га*си кефа
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Йо Несбьо

    13 25 Отговор

    До коментар #9 от "Не на IV райх":

    Съгласен съм с коментарите, че поляците имат куража да покажат на Брюксел къде им е мястото, но се чудя защо не се държаха така преди влизането в ЕС. Тогава бяха в ролята на нежелания роднина, който отива на гости на богатата рода. Видяха, че няма санкции, с които ЕС да ги накаже и пшеките се правят на мъже. Ама сега. След Орбан и почти 20 години след влизането в ЕС. Между другото, причината ЕС да е толкова слаб политически и икономически е точно в избора на "Европа на нациите", а не "Европейска федерация". Да, федерализацията на ЕС ще доведе до обезличаването на отделните нации и до 2-3 масово използвани езика, но това ще засили централната власт и ЕС ще може да реагира светкавично на отделните предизвикателства. В момента всяка процедура, идея, предложение губи страшно много време, за да се обсъжда, дискутира и приема от всяка отделна членка на ЕС. Затова и САЩ са 3 пъти по-големи икономически и реализират висок икономически растеж. Там обаче всичко върви бързо и гладко.

    Коментиран от #52

  • 25 Гост

    43 3 Отговор
    Aко имат акъл и късмет, може и да се отърват от хватката на пара3итните англосаксонци.
  • 26 Гост

    68 7 Отговор

    До коментар #16 от "ежко":

    Когато 45 години бяхме без ЕС, имаше храна и за нас и за износ. Малък си и затова не знаеш.

    Коментиран от #42, #45

  • 27 Гост

    30 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хи хи":

    И много аскер, също.

    Коментиран от #31, #68

  • 28 Рашавия

    8 33 Отговор
    В Полша както и тук руските мекерета са се окопали здраво в правораздаването, средствата за масова ДЕЗинформация и икономиката.
  • 29 Йо Несбьо

    12 15 Отговор

    До коментар #19 от "Спердаляй":

    Поляците виждат, че ЕС не може да ги накаже по никакъв начин. Няма такива механизми и се сещате, че те се въвеждат с консенсус, т.е. всички трябва да са съгласни. Логично е, че Полша или Унгария няма да гласуват срещу себе си. Точно затова ЕС трябва да бъде дълбоко реформиран в посока задълбочаване на интеграцията и приемане на решенията с обикновено мнозинство. В противен случай се получават ето такива куриози - влизаш в ЕС с подпис, че ще приемеш върховенството на европейското право над националното законодателство и в един момент се отмяташ, но след като се ползваш от фондовете на ЕС, свободното придвижване и работа в ЕС, общия европейски пазар с 500 милиона потребители, субсидиите от ЕС... Защо поляците не си останаха извън ЕС, а чакаха с нажален поглед да ги приберат 2004? А си папкат общите европари и се правят на голямата работа, ама чак сега?

    Коментиран от #38

  • 30 Хайде и ние

    36 3 Отговор
    Да напуска Полша, а после и ние, че ще ни затрият наще изедници, които се специализираха в кражби на еврофондове и ще ни приключат само и само те да си напълнят гушите.
  • 31 Гост 2

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Не е аскер той, еничар е.
  • 32 Димов

    31 3 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    САЩ са били отделни щати, които са имали достатъчно много общи признаци, което е спомогнало за обединяването им в държава. Език, етнос, религия, повечето им политически разбирания, бит и култура...... Европа е с много различни езици, с различни схващания за политика, както и с много разнообразни културни навици. Тюрлюгювеч, който няма как да стане гурме.
  • 33 шест пет

    9 4 Отговор
    Дано го напусне, че ожаднех нещо си...баре да имам по
    вод за пред жената!
  • 34 господин ПЖ

    28 7 Отговор
    Евалла на поляците , ако излязът от ЕС.
    Накрая ще останат само Гърция и България в Евросъюза.
  • 35 незнайко

    39 2 Отговор
    След Полша ще е Унгария а ние ДРАПАМЕ да сме ЛАКЕИ ! Не може да съществува този съюз в който има неравноправие ! Взеха ни всичко и си настаниха техните фирменни магазини, като ни ползват за евтина работна ръка ! Цялата ни продукция от месо отива навън а ние ядем замразено ГМО ! Вижте ги англичаните - "лордовете" не им се работи и си търсят кой да им работи ! ТОВА СЕ КАЗВА РАЗВИТ КАПИТАЛИЗЪМ ! Богатите управляват бедните !!!

    Коментиран от #63, #65

  • 36 Фалив ЕС

    32 4 Отговор
    Това НЕДОРОЗОМЕНИЕ ЕС ЩЕ БЪДЕ ДО 5 6 ГОДИНИ ЕДНО МИНАЛО КОЕТО Е СБОРИЩЕ НА АЛЧНИ БЕЗКРУПОЛНИ МИСЛЯЩИ КАК ФА НАПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ С ЕВРА ТАЗИ КАРТИНКА Я ИМАШЕ И ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА МУТРАТА
  • 37 Мим33

    24 1 Отговор
    Ей, почти за първи път панетата да се опълчат и на Европа,а не само на руснаците...
  • 38 Твърдост

    22 4 Отговор

    До коментар #29 от "Йо Несбьо":

    Защото през 2004 не им казваха, че ЕС се е задължил да купува с кораби палмово масло от Малайзия и Индонезия, а произведената с него продукция да я пласира в Източна Европа или да го използва в техните заводи там за местна консумация.
    За да върви глобалната търговия.
  • 39 ⚜️Илюминат⚜️

    21 5 Отговор
    Чест и почитания за Полша !!!
  • 40 бай Смотан

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    И обратно в Съветския Съюз, нали..

    Коментиран от #44

  • 41 ОШипка радефф

    2 10 Отговор
    И НА КОГО ДА МУ ПУКА ?
  • 42 ежко

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Ти откъде знаеш на колко съм?:)
  • 43 dfu

    21 1 Отговор
    Споко, като свършат парите, всички ще напуснат ЕС. :)
  • 44 Твърдост

    27 4 Отговор

    До коментар #40 от "бай Смотан":

    Швейцария и Норвегия не са в ЕС, а са най-богатите.
    Да не би да са в Съветския съюз?
  • 45 Българин

    9 23 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Имаше храна ако си произведеш сам, иначе в магазина нямаше нищо

    Коментиран от #47, #57, #67

  • 46 задължително напускане

    19 2 Отговор
    и България трябва да направите това да си основем източноевропейски съюз да оставим запада да се разпадне
  • 47 Да ама Не

    16 3 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Не лъжи като дърт рОмлянин!

    Коментиран от #49

  • 48 Bellingcat

    15 2 Отговор
    някой който е готов да каже на родната майка родител1 а можеби 2 да ми слажи минусче
  • 49 е кво

    8 15 Отговор

    До коментар #47 от "Да ама Не":

    да лъжи, рафтовете бяха празни, тук там имаше по нещо.

    Коментиран от #58, #60

  • 50 Браво

    17 0 Отговор
    Всички трябва да напуснат този джендърски съюз който раздава милиони на шепа хора и комисари с тлъсти пачки....те са като кърлежи , никаква полза от тях за обикновенните хора
  • 51 4586

    7 1 Отговор
    МАСКИТЕ - ГОЛЯМА ВРЕДА!
  • 52 NikNay

    17 1 Отговор

    До коментар #24 от "Йо Несбьо":

    Ти очевидно си пъпчив глобалис готов за освидетелстване ! И не ми сравнявай сбиротока САЩ с Европа която е съставена от национални държави със своя история , култура , език и религия .
  • 53 пппф

    2 11 Отговор
    Ако това се случи всички инвеститори ще се изтеглят от Полша, поляците да очакват тройно по ниски заплати.
  • 54 8963

    7 0 Отговор
    що е съюз бягай ссср от трън на глог евросъюз ужасен ужас стадото човешко някой все да ги води малоумници доган добре ли е в сянка да командва

    Коментиран от #59

  • 55 Павел пенев

    11 1 Отговор
    Решението за вътрешно законодатество над европейското, ще бъде ужасен прецедент и удар върху еврогейците,които в момента решават *важните въпроси* за чистотата на въздуха и вредните емисии от дизеловите автомобили до 2035 год. когато няма да съществуват.
  • 56 Банановия Джо

    11 2 Отговор
    Според мен има нещо объркано в заглавието. Не е въпроса дали Полша "ЩЕ"напусне ЕС,а КОГА...?
  • 57 Стига

    11 3 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    лъга, шорошня продажна. Има много хора, които помнят. Трябва да си абсолютно изперкал да вярваш на такива нескопосани лъжи, или да си се продал на лгтб-то.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Банановия Джо

    11 1 Отговор

    До коментар #54 от "8963":

    Сега някой "експерт"ще започне да ръси мозък тука от рода на...хммм..че то това да не ти е СССР,че да се разпада....((((е,да се,обаче тия същите кукловоди на времето не твърдяха ли също за СССР,че е велик,нерушим...от.н.т. Та май,май и ЕС го очаква същата съдба. При това много по голямо згромолясване...та така...една стара мъдрост гласи:"ВЕЧНИ СЪЮЗИ НЯМА,ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ!
  • 60 някой

    10 2 Отговор

    До коментар #49 от "е кво":

    Тогава гладни хора не съм виждал, но сега да!
  • 61 ЕСъюза

    17 1 Отговор
    Нали всяка държава беше суверенна и никой нямаше право да ти се меша във вътрешните работи. ЕС трябва да се разпадне или да се реформира изцяло

    Коментиран от #62

  • 62 Тцъцт

    10 1 Отговор

    До коментар #61 от "ЕСъюза":

    Аз казвам,че и ние трябва да мислим за излизане.
  • 63 Така ли

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "незнайко":

    Благодарение на кого са настанили техните си фирми ? Разрешителните сами ли си ги подпечатаха ?
  • 64 ПЕНКО

    10 3 Отговор
    НАЙ-НОРМАЛНО Е ДЪРЖАВИТЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ОТ ПОЛША ДО АЛБАНИЯ И ГЪРЦИЯ И С ТУРЦИЯ И РУСИЯ ДА СИ ИМАТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ -СРЕЩУ ЗАПАДНИТЕ ЕВРОЩАТИ --- ЧЕХИЯ ДА СИ РЕШИ НАКЪДЕ !!!!!!!!!!! ВСИЧКИ СРУЩУ ЦИОНИСТКИЯ ДОЛАР -ЗА СВОБОДА
    И АТИСЕМИТСКА НЕЗАВИСИМОСТ !!!!!
  • 65 Русенец

    11 0 Отговор

    До коментар #35 от "незнайко":

    Това не е развит капитализъм, а си е старият робовладелски строй.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Оня

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Абсолютен факт ! Но комундета закърмени с кадър раша вият на умрело , че това не се е случвало !
  • 68 дончичо

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    И студентски бригади!!! Ехааа... и секс в нивите...раскош! Мам.а му ! Младост!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания