Last news in Fakti

15 Юли, 2021 20:00 1 475 2

Иран още не е готов за преговори със САЩ

  • иран-
  • сащ-
  • преговори-
  • споразумение-
  • ядрени оръжия

Иран е споделил това пред европейски официални лица

Иран още не е готов за преговори със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран не е готов да възобнови преговорите за завръщане към ядреното споразумение от 2015 г., докато администрацията на новоизбрания президент Ебрахим Раиси не започне работа, съобщи пред Ройтерс американски дипломатически източник.

Анонимният източник е заявил, че Иран е споделил това пред европейски официални лица, които са посредници в индиректните преговори между САЩ и Иран, предаде БНР.

Понастоящем се смята, че преговорите във Виена няма да бъдат възобновени до средата на август. Преговорите за съживяване на сделката започнаха през април, но оттогава изглежда буксуват и няма яснота когато може да бъдат възобновени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    3 1 Отговор
    Ми ако искат да последват злата участ на съседите си да преговарят
  • 2 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    Нека първо си обогатят урана до 90-95% и тогава да преговарят , така като равни (ядрена държава с ядрена държава) :))) ще им е по-лесно . Янките и 4ифутите си мислят , че всички трябва да се съобразяват постоянно с техните мераци и "сърбежи" - веднъж излизат едностранно от споразумението след като "преспът" искат пак да са в играта . Иранците им поставиха условие - да отпаднат всички санкции .