Last news in Fakti

15 Юли, 2021 20:20 2 722 57

ЛГБТИ: Брюксел откри наказателна процедура срещу Будапеща и Варшава

  • лгбти-
  • гейове-
  • унгария-
  • полша-
  • ес-
  • ек-
  • наказателна процедура-
  • хомосексуалисти

Миналата седмица в Унгария влезе в сила закон, който забранява "рекламирането" на хомосексуалността и транссексуалността

ЛГБТИ: Брюксел откри наказателна процедура срещу Будапеща и Варшава - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия стартира процедура за наказания срещу Унгария и Полша заради нарушаване на евродоговорите. Наскоро в Унгария беше приет закон, който забранява на подрастващите да се информират за хомосексуалността. Сега Еврокомисията реагира на спорните наредби срещу хомосексуалните и транссексуалните в Унгария и Полша и изпрати писма до правителствата в Будапеща и Варшава.

Унгарският рестриктивен закон

Законът, приет в Унгария, ограничава правото на подрастващите да се информират по хомосексуални теми, а в някои полски региони пък бяха обявени така наречените "зони, свободни от ЛГБТИ". Всичко това предизвика възмущение в Европа. "Европа никога няма да позволи стигматизирането на части от нашето общество, независимо от причините: дали заради личността, която някой обича, заради възрастта, политическото мнение или пък поради религиозните вярвания," заяви председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Миналата седмица в Унгария влезе в сила закон, който забранява "рекламирането" на хомосексуалността и транссексуалността. Той засяга включително книги и фирми, свързани с темата. Фон дер Лайен нарече закона "позорен" и заплаши с юридически стъпки, ако правителството не промени своя акт. Унгарският премиер Виктор Орбан отказа да изтегли спорния закон и на свой ред обвини ЕС в "безпрецедентна кампания" срещу страната му.

Незадоволителен отговор от Варшава

По отношение на Полша Еврокомисията констатира, че тамошното правителство не е отговорило достатъчно адекватно и подробно на въпросника, изпратен по повод обявените в някои региони и общини така наречени "зони, свободни от ЛГБТИ". Унгария и Полша разполагат с два месеца, за да реагират на писмото на Комисията. В противен случай ЕК ще стартира процедурата, която може да стигне и до Европейския съд.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алба Ресио

    62 0 Отговор
    Бедна ви е фантазията, колко са травеститите из родния ефир...
  • 2 яяяя

    64 0 Отговор
    У нас ЛГБТ управлява държавата, що не ни обявят за отличници!
  • 3 Евала

    92 3 Отговор
    На унгарците! Тотална забрана на всички форми на хомо и джендърството и излизане от ЕС.

    Коментиран от #7

  • 4 вчерашен

    39 0 Отговор
    Наказаните ще ги пляскат по дупето.
  • 5 Гост

    91 3 Отговор
    Що само бивши соц. страни отстояват нормалността .... питам аз и отговор не искам!
    Може би щото соца беше "лош" и възпитаваше "лоши хора", които да раждат нормални деца ....

    Коментиран от #57

  • 6 ЛГерБТИ

    60 1 Отговор
    Борисов: "Ние в ГЕРБ сме само жени. Тук-таме мъж, ма и той жена."
  • 7 Пикар

    50 5 Отговор

    До коментар #3 от "Евала":

    Съгласен съм с теб, но до някъде. Всъщност забраните провокират интерес. Моето лично мнение е, че вместо да се забранява по-скоро трябва да се обяснява. Трябва да се обяснява колко болни са извратените, трябва да се обяснява колко са опасни за обществото и колко перверзно и противоречащо на хуманизма и на човешката природа е всичко пе*далско. В такъв случай забраните стават безсмислени и ненужни. Тава е моето лично мнение
  • 8 мнение

    55 2 Отговор
    Германия я отнесоха порои именно заради поддръжката на тези неща. Австралия преди няколко години легализира еднополовите бракове и имаше незапомнени пожари. Но нищо не е важно, освен това да има прайдове и да се веят шарените знамена.

    Коментиран от #21

  • 9 попа

    41 2 Отговор
    евросъюз=гей съюз

    Коментиран от #42

  • 10 Fenasi Kerim

    62 2 Отговор
    Преди дни прочетох че Зоофилите също искали да парадират със сексуалните си предпочитания и да бъдат включени в "общността". Утре вдругиден и пeдoфилите ще се включат. Сигурно ще се наложи да "уважаваме" сексуалните предпочитания и на Андрей Чикатило след време. Светът се е побъркал.

    Коментиран от #11

  • 11 От една страна

    45 2 Отговор

    До коментар #10 от "Fenasi Kerim":

    Вярващите трябва да се обединят, защото това е Свещена война!

    Коментиран от #12

  • 12 Fenasi Kerim

    36 2 Отговор

    До коментар #11 от "От една страна":

    Не е задължително да си вярващ за да се противопоставиш на откровена глупост. Всеки Човек е свободен да прави любов с друг Човек. Но това не му дава правото да налага неговата свксуална ориентация над останалите. Щом им харесва нека да си бъркат по отворите които имат. Но да не го рекламират. А относно Зоофилите - това което го писах горе не е майтап. Вярно е. Искат и те да имат "права". Какви права не знам. Но животните не могат да решават. Да взимат решения и да "харесат" човек. Може би вашето куче, котка или кокошка не ви харесват. Не го привличате. И какво става с правата на животните в този случай? За пeдoфилите да не коментирам.

    Коментиран от #14

  • 13 Ааааа

    37 1 Отговор
    От ЕС да осъдят в Страсбург и Арабските емирства, щото там сексуалните отклонения се наказват с химическа кастрация, по закон!
  • 14 От една страна

    32 1 Отговор

    До коментар #12 от "Fenasi Kerim":

    Да отговаряш на агресията с примирение е проверена глупост, а ако не вярваш си слаб. Това, което се надига в момента не е само "бъркане по дупките", това е опит за налагане на световни правила. За мен като християнин, за сега, най-голямата обида за вярата е ваксиниран поп с маска, на гейпарад.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този русият на снимката и той...

    17 0 Отговор
    Се е облякъл като жена ,травестит ли е?лесбийка ли е?Но сигурно е с адамова ябълка,като на Клинт Истууд!
  • 17 Двуличие

    23 1 Отговор
    "Няма да позволят дискриминация базирана на политическо мнение" Хаха пробвай да кажеш, че си нацист в Германия и отиваш в затвора(не съм нацист, но съм за свобода за словото)
  • 18 Жп линията е направена с Траверси...

    15 1 Отговор
    С какви Траверси са направени Жп линиите в България?Леви,десни или с материали от остров Лесбос?
  • 19 Kcaniba

    26 1 Отговор
    педалите искат да педофилстват. Редно си е - убийците ще убиват, крадците ще крадат, ромите - ще ромстват!!!

    Коментиран от #22

  • 20 Сссс

    41 1 Отговор
    Дреме им на г.... а на Унгария и Полша! Те гледат да си спасят децата и пет пари не дават за вашите протести и решения на Евро джендърите. Тези две страни са следващите, които ще напуснат ГЕЯ.
  • 21 Воистина

    3 16 Отговор

    До коментар #8 от "мнение":

    Разбира се, че ти вярваме, средновековието е в нашите сърца........да живее невежеството.......Урааааааа.......
  • 22 Така ли

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Е какви ги предпочитат па тия педалите , момчета или момичета ?

    Коментиран от #23

  • 23 Kcaniba

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Така ли":

    питай
    педалите, убийците, крадците, ромите и останалите - немнозинства.
  • 24 Я да видим

    12 5 Отговор
    Китай милиард и половина невярващо в религиозни простотии население, общоприети и нормални семейни ценности, нулева хомофобия, не съм чул за масова или системна педофилия и т.н. и т.н. ! Е как па така се случва това, след като Исус, Мохамед или Мойсей, не са успяли да заразят китайците с халюцинациите си, по всичко личи, че религията генерира извратеност и педофилия

    Коментиран от #26, #38

  • 25 Град козлодуй

    5 3 Отговор
    На мене ми харесва е тоя русия
  • 26 Объркан

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Я да видим":

    Не съм чул или си мисля, че съм чул, но коментирам...

    Коментиран от #29

  • 27 Човека Коза

    21 0 Отговор
    Публикувано във ФАКТИ бг: "Европа никога няма да позволи стигматизирането на части от нашето общество, независимо от причините: дали заради личността, която някой обича, заради възрастта, политическото мнение или пък поради религиозните вярвания," заяви председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен."
    И заради възрастта на "обичания" ли?! Урсито лека-полека взе да си казва накъде бият всичките мераци на така наречените ЛГБТ ( или по-правилно да им се вика лгбтП). България няма нужда от ЧУМАТА с цвят на дъга! Българино, събуди се!
  • 28 Чистокръвен

    7 0 Отговор
    Само калъчката ще ги оправи,червен гердан за всички до един.докато останат само двата члена м/ж
  • 29 Я да видим

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Объркан":

    Интерпретирай си го както искаш, има си блогъри китайци за всичко, ако е имало проблем с разврат, до сега да се е разчуло. В момента, църквата изпълнява плановете си за защита на педофилията на всяка цена, като от Ватикана се е преместила в Унгария и Полша, срещу съответната сума, разбира се. Всички религии се подкрепят взаимно, даже в Пакистан муслите отворили училище, специално за джендери, а в християнските духовни семинарии, мъже с бради се кръщават с женски имена, като например мъж на име баба Гуси, Палома, Жанет и други подобни извратении . А бе съветвам те да не оставяш детето си насаме с поп

    Коментиран от #39, #40

  • 30 Иван

    5 0 Отговор
    Подмазват се на Мишел Обама.
  • 31 НеЕС

    17 0 Отговор
    ЕС се превърна в империя на злото, и заплашва нормалните си страни членки с безрасъдни санкции, сега Унгария спокойно може да приравни хомосексуалната мултирасова диктатура на Брюксел съвместима с фашизма нацизма и комунизма. Време е поне Унгария като най нормалната държава в ЕС защитаваща ценностите си да обърне гръб на този джендърско пуделски сюз с центрове Брюксел Вашингтон Лондон
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 НеЕС

    16 0 Отговор
    Държави, които не подтикват към хомоджендъризма явно нямат място в ЕС. Време е да се замислим и ние какво искаме. Струва ли си за дребните пари, които ни подхвърлят да убием всичките си ценности и младото поколение да стане от послушни хомоджендърчета.
  • 35 А питам

    12 1 Отговор
    И къде в евродоговорите е писано за "рекламирането" на хомосексуалността и транссексуалността??
    Защо лъжете хората?
  • 36 Sieg

    10 0 Отговор
    Долу ЕС!!!
  • 37 Димов

    11 0 Отговор
    Ало, фон дер Лайен.... фон дьо тен и т.н.! А защо имате стигматизиране на личности с психични отклонения и не им давате да карат коли, нито да работят с машини? Това си е жива дискриминация. Не ви ли е срам да сочите тези бедни хорица с пръст и да ги заклеймявате като негодни за шофьори и кранисти?
  • 38 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Я да видим":

    Господ Бог казва: С мъж да не си лягаш, както с жена! Това е гнусота!
  • 39 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Я да видим":

    Съветвам те, да правиш разлика между вяра, религия и църква.

    Коментиран от #41

  • 40 Човека Коза

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Я да видим":

    Абсолютно съгласен. Всичките семитски религии ( а и доста други) са създадени за контрол над масите. А римо-католическата църква си е съвсем официално ортак на дявола, и си го тачат. Темата е много дълга , + от мен...
  • 41 Човека Коза

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Повечето пъти едното води до другото 😉
  • 42 Направо Урсула фонделайно

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "попа":

    Да прекръства ЕС на ГЕЙС
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Zaza

    3 0 Отговор
    КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА ???????????? НАРОДИТЕ ИМАТ ПРАВО НА МНЕНИЯ И ИЗБОР
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    3 0 Отговор
    Сексуалният акт е характерен за ДВУполови биологични видове. Хомосексуализмът е отклонение от биологията, т.е. БОЛЕСТ. ;)

    Коментиран от #56

  • 48 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    4 0 Отговор
    "Европа никога няма да позволи стигматизирането на части от нашето общество, независимо от причините: дали заради личността, която някой обича, заради възрастта, политическото мнение или пък поради религиозните вярвания," - но ЗДРАВИТЕ и НЕвакснати хора ще бъдат затворници в собствения си дом без достъп дори до хранителни магазини.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Дани

    2 0 Отговор
    Това звучи ,като скочи срещу морала и християнските ценности.
  • 54 иванчо

    3 0 Отговор
    парад на брюкселското лицемерие;
    "ограничава правото на подрастващите да се информират по хомосексуални теми"
    да се 'информираш' - как, защо ... да се извратиш сексуално ...
    да приложим към наркотиците подобно информиране - ?!!? към различни форми на насилие - ?!?!?
    един държавник каза НЕ на долните лицемери в Брюксел и ...
    до каква степен са се развратили европейските властници, та изобщо не траят нищо истинско, нищо чисто ......
  • 55 НеНеНенаЛГБТИ

    3 0 Отговор
    Оттам откъдето дойдоха марксизма, социализма, комунизма и националсоциализма днес идва тази поредна извратеност наречена ЛГБТИ и джендърската идеология. Знаем от опит какви опустошения оставиха тези леви идеологии в Източна Европа, така че всички трябва да застанем зад Орбан, защото този път не само социално ще ни попилеят, а и чисто биологически. В програмите им са заложили сексуално обучение на деца от нула години нагоре, сиреч от рождение. Ум не ми го побира как на новородено започваш да му преподаваш "правата сексуалност". Ако трябва да избирам, и аз предпочитам да напуснем ЕС пред тази гавра и безумие. Левите идеологии изначално са сбъркани. Там има само неспирен мерак за всьо и вся, който не стъпва върху нещо реално.
  • 56 Накратко

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Хомосексуализмът е извратена мастурбация.
  • 57 Напротив

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Защото парен каша духа. От Изт. Европа сме като хора прекарали вирусно заболяване, в случая соц-терора, и сме си изградили имунитет към подобни леви тоталитарни изкълченяшки заболявания. Докато на Запад са малко като нашмъркани наивници, които тепърва ще се срещнат челно с това, от което ние се отървахме.