Last news in Fakti

18 Юли, 2021 16:56 2 903 5

Дъждове наводниха и Италия

  • германия-
  • италия-
  • дъждове-
  • наводнения-
  • европа

Няма данни за сериозни щети в Италия

Дъждове наводниха и Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Проливни дъждове в Южна и Северна Италия предизвикаха наводнения и покачване на нивото на реките, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Спешните служби на сицилианския град Палермо и заобикалящия го регион съобщиха, че са получили стотици сигнали след проливните дъждове. Пожарната команда е била мобилизирана заради наводненията, макар че няма данни за сериозни щети. В северния италиански регион Южен Тирол метеоролозите регистрираха проливен дъжд през последните 24 часа. От вчера до днес сутринта в североизточната част на провинцията, до границата с Австрия, са паднали близо 50 литра дъжд на квадратен метър.

Жертвите на опустошителните наводнения в Германия пък достигнаха 156, съобщи тази сутрин полицията. С тях общият брой на загиналите в резултат на стихията в Западна Европа вече наближава 200. Все още има мнозина, които са в неизвестност. Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали, по данни на полицията. Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45. В района Арвайлер има 670 ранени. В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят.

Германските власти ще предоставят спешна помощ в размер над 300 милиона евро за отстраняване на последиците от разрушителните наводнения в западната част на страната. Това съобщи вицеканцлерът и министър на финансите Олаф Шолц в интервю, публикувано в неделното издание на в. "Билд". "Необходими са общонационални усилия. На правителственото заседание в сряда ще предложа две неща. Първо - спешна помощ", - заяви Шолц. "При последните наводнения бяха заделени над 300 милиона евро и в дадения случай вероятно ще са необходими също толкова", уточни той. "Второ - трябва да създадем основа за програма за възстановяване, за да можем бързо да ремонтираме разрушените домове, пътища и мостове. От предишните катастрофи знаем, че става дума за милиарди евро", констатира министърът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казах ли Ви

    3 1 Отговор
    ГОСПОД е БЪЛГАРИН !

    Коментиран от #3

  • 2 факт

    2 0 Отговор
    Отдавна можеха да се разработят биогорива масово форд има модели на биогориво ама трябваше да пълним арабските гуши.

    Коментиран от #5

  • 3 един от стадото

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Казах ли Ви":

    ти недей много, че след тия жеги не се знае..
  • 4 Леле-леле...

    6 1 Отговор
    На Италия ѝ се разказа играта - то не бяха пожари, пандемия, наводнения...май имаше и вулкани и земетресения...
  • 5 един от стадото

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    и литър водка не разредена от бензиностанцията 3лв. Уха.. Колонката до нея минава на бира, за разредител. Фтасахми я.
Новини по държави: