Last news in Fakti

20 Юли, 2021 09:00 1 289 7

ЕК представя докладите за върховенството на закона

  • европейска комисия-
  • доклад-
  • европейски съюз

По отношение на борбата с корупцията се казва, че все още пред България стоят важни предизвикателства като постигане на сериозен брой окончателни присъди за корупция по високите етажи на властта

ЕК представя докладите за върховенството на закона - 1
Снимка: shutterstock

Европейската комисия представя за втора година докладите по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на страните членки. Кореспондентът ни в Брюксел Ангелина Пискова припомня съдържанието на документа за страната ни от миналата година:

В първия доклад по хоризонталния механизъм за България от септември 2020 година се подчертава, че собствеността на някои медии е директно свързана с политически действащи лица, дори и те самите да не ги притежават официално.

Авторите на документа припомнят, че много журналисти определят политическата намеса в медиите като „нещо обичайно“ и „широко практикувано“ и се допълва, че репортери все по-често се изправят пред заплахи и нападения, свързани с техни публикации.

По отношение на борбата с корупцията се казва, че все още пред България стоят важни предизвикателства като постигане на сериозен брой окончателни присъди за корупция по високите етажи на властта.

В него се подчертава, че трябва да бъдат завършени процедурите, които да гарантират ефективна отчетност от страна на главния прокурор, както и че съставът и функционирането на Висшия съдебен съвет и Инспектората към него все още са обект на безпокойство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    12 0 Отговор
    ЕС ако искаше да спре корупцията в България щеше да вземе по-категорично становище...ЕС РАБОТИ ЗА ГЛОБАЛИСТИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ
  • 2 един от многото

    8 0 Отговор
    Върховенството на закона в цял свят не важи за хората по върховете на политиката и капитала!
  • 3 123

    8 1 Отговор
    Върховенство на закона на Сатанистите. Законите са писани за робите.
  • 4 ЕС калинка да си

    3 0 Отговор
    Ко прай Андро Слабака,пуфтуни ли още на открито или си пафка с озъртане? И бая еврак прибира,не е като у Българско там.Сигур вече и на баня оди,язък му за бунтарската косматост и юнашка смърделщина..
  • 5 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Върховенство на закона в България е световен Виц!
  • 6 Абе...

    6 1 Отговор
    Що си мисля,че най големия враг на България е Европейския Съюз.Кога бехме едно време със Съветския Съюз бехме много добре.Не съм Рософил,но това е факт.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: