Last news in Fakti

20 Юли, 2021 10:29 2 233 10

Косово предложи мир на Сърбия

  • косово-
  • албин курти-
  • сърбия

Сръбската делегация не е приела предложението

Косово предложи мир на Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Предложих декларация за мир на Сърбия, но я отхвърлиха без дори да я прочетат. Това обяви косовският премиер Албин Курти, цитиран от Пинк.

Премиерът разговаря със сръбския държавен глава Александър Вучич. Двамата проведоха среща със съдействието на ЕС.

Косовският премиер обяви, че е предложил декларация за мир. Тя е била балансирана и е включвала основните теми между двете страни.

Сръбският държавен глава е отказал да прочете декларацията. Косовският вицепремиер Бесник Бишлими е прочел единадесет основни въпроси, които се поставят като възпиращи.

Курти обяви, че диалогът ще продължи през септември. Предстои среща на експертни екипи през август.

Курти обяви, че сръбската държава се противопоставя на идеята за споразумение. Очаква се продължение на разговорите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    27 12 Отговор
    -измислената "държава" /а всъщност - американски протекторат/-предлага декларация като равнопоставена/2/ структура към държава, от която същите тези американци откъснаха територия, за да си осигурят още едно васално верноподаническо пуделче? Айде,бе... Но сърбите са горд и велик народ!
  • 2 Косово е Сърбия бе

    20 6 Отговор
    Арнаутите не са Косово! И няма да бъдат! Елцин ритна камбаната,вече го разбрахте,нали?
  • 3 az #Победа76

    28 6 Отговор
    Косово е Сърбия!
  • 4 Перо

    18 2 Отговор
    Това прилича на македонския въпрос. Никога стара и отдавна призната и установена държава няма да се съгласи с условията и риска от измислените новоизлюпени страни,създадени на присвоена територия, с претенции за чужда история,култура,образование,асимилация на населението и т.н. На Балканите натиск се оказва върху БГ,но никога върху Гърция и Сърбия! Тази политика ще бъде унищожени за винаги,ако нашето население се държи така подобаващо!
  • 5 Зоро

    18 1 Отговор
    Утре Крим ще предложи декларация за мир на Украйна, ама тогава всички "демократи" ще скочат, че това е недопустимо...
  • 6 чико

    18 7 Отговор
    За разлика от нас , сърбите са народ със самочувствие и Вучич не се дупи и козирува като нашия Баш политик /държач на пожарен маркуч/
  • 7 Българина

    10 3 Отговор
    албанците искат без бой мирно и тихо да отцепят Косово. сърбите не са глупави нито продажници като нас. каквоъо и да подшишат с косово, веднга ще се изтълкува като признаване. не направиха нашат грешка с Македония подписахме 100 договора без да сме се изяснили кой кой е
  • 8 агент07

    8 1 Отговор
    Косово е сръбско, каква декларация....
  • 9 Бай Манчо

    6 0 Отговор
    Не е ли малко нагло от измислената "държава" по-скоро американски протекторат да искат такова нещо ???
  • 10 Княз Лазар

    1 0 Отговор
    То е все едно ,ако резенките отцепят Лудогорието и искат признание!А там се е родила България.Ама изтребвачите на бизони,индианци,афганистанци,иракчани и прочее това ич не ги интересува.Бог вижда обаче!