22 Юли, 2021 13:22 6 621 30

Китай: Няма да разследвате произхода на коронавируса!

  • ухан-
  • сзо-
  • коронавирус-
  • китай-
  • разследване-
  • лаборатория-
  • произход

СЗО поиска да се извърши одит на лаборатории в районите, където се появиха първите случаи на коронавируса

Китай: Няма да разследвате произхода на коронавируса! - 1
Снимка: Shutterstock

Китай отхвърли плана на Световната здравна организация за втора фаза в разследването на произхода на коронавируса, която включва хипотезата, че вирусът може да е бил изпуснат от китайска лаборатория, предаде Ройтерс, като се позова на висш китайски здравен представител, съобщи БТА.

Миналата седмица ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус поиска да се извърши одит на лаборатории в районите, където се появиха първите случаи на коронавируса, имайки предвид китайския град Ухан, превърнал се в епицентър на епидемията, припомня Франс прес. Китайският заместник-министърът на здравеопазването Цзън Исин днес каза, че е бил смаян от плана и особено от теорията, че вирусът може да е изтекъл от китайска лаборатория. Той разкритикува тази хипотеза като слух, който е в разрез със здравия разум и науката.

"За нас е невъзможно да приемем подобен план за проследяване на произхода", заяви той на специално свикана пресконференция, цитиран от Асошиейтед прес. Надяваме се СЗО сериозно да проучи отново становищата и предложенията, направени от китайските експерти, и да разглежда установяването на произхода на COVID-19 наистина като научен въпрос, без да се влияе от политиката. Китай е против политизирането на въпроса, добави Цзън Исин. Цзън каза, че в лабораторията в Ухан няма вирус, който може пряко да зарази хора. Той отбеляза, че координираният от СЗО екип от международни експерти, посетил лабораторията по-рано тази година, е заключил, че подобно изтичане е изключително малко вероятно.

На 31 декември 2019 г. Китай съобщи на СЗО за огнище на пневмония в Ухан. Пекин обаче не спира гневно да критикува хипотезата, че коронавирусът може да е изтекъл от китайска лаборатория, по-специално от Института по вирусология в Ухан.
Дълго време отричана от повечето експерти, тази версия, разпространена в САЩ от администрацията на бившия президент Доналд Тръмп, през последните месеци обаче се включва все по-често в американските дискусии. Юан Чжъмин от ръководството на Института по вирусология в Ухан увери днес, че в института не е имало "никакви изтичания" или "инциденти".

Институтът по вирусология в Ухан никога не е разработвал, не е създавал изкуствено и не е допускал изтичане на коронавируса от лабораторията, заяви Юан Чжъмин, директор на Националната лаборатория по биобезопасност към института. До 30 декември 2019 г. институтът по вирусология в Ухан не се беше сблъсквал и не е изучавал SARS-CoV-2. До момента никой от служители или студенти в института не се е заразявал с коронавируса, каза той, цитиран от ТАСС. Китайските власти и медиите в страната на свой ред редовно обвиняват лабораторията във Форт Дитрик в САЩ за създаването на COVID-19. Разположена близо до Вашингтон, тя е в центъра на американските проучвания, засягащи борбата с биотероризма. Според китайския англоезичен вестник "Глоубъл таймс" 5 милиона интернет потребители в страната са подписали петиция с искане да се разследва Форт Дитрик.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виро

    20 35 Отговор
    Изкуствено създаден е от Китай със съдействието на САЩ и Русия
  • 2 Гост

    72 21 Отговор
    Да, гениално китайците са го създали, пусна ли са го на своя пазар, за да унищожат икономиката си. Това може да го измисли само някоя соросня.

    Коментиран от #12, #14, #16

  • 3 Тъпо фейкче

    45 5 Отговор
    Абе разследвайте колкото си искате,знаем как "разследват" янките.Както "разследваха" и Сергей Антонов.Удавник за сламка се лови.Америка е световния удавник,не го ли проумяхте?!
  • 4 КОНТРАТА

    40 5 Отговор
    СЗОто защо не раследват лабораториире на територията на Обора?

    Коментиран от #13

  • 5 Фаучи

    39 6 Отговор
    Защото ако го разследвате, ще стигнете до САЩ.

    Коментиран от #17

  • 6 Миро

    23 2 Отговор
    Вече всичко е ясно!!
  • 7 Госあ

    26 5 Отговор
    Калинките си помислиха, че ще ходят по лабораториите в Китай като на коктейлите у Брюксел. Хахаха хахаха хахаха
  • 8 Рошко

    25 4 Отговор
    Досега от обора обвиниха китайците около 70 пъти значи още 30 и останалия свят ще почне да вярва че от хиляди години хранещи се хора с прилепи, са произвели корона медиен вирус
  • 9 Kitai se nasra

    7 10 Отговор
    "Няма пък, Няма! Тропам с крак и шъ ревна - weeh!"
  • 10 щам

    10 11 Отговор
    те там в тия лаборатории разработват..семки и бонбонки за бедните деца по света..само дето докато се появи някой нов щам и всички гледат да го сложат за съхранение..китайците имат много да обясняват..защото за сега умряха милиони другият път може да умрат милиарди
  • 11 китайски вирус

    12 14 Отговор
    Китайците създадоха вируса, който е биологично оръжие и го разпространиха в най-добрите места за живеене в света, както и на територията на своите противници- САЩ, Западна Европа, Австралия, Индия. Китайците трябва да платят- според Тръмп- към 12 трилиона долара за щетите, които предизвикаха на цял свят.
  • 12 Дългия

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Май те са с най малко заразени и жертви а? Също така съботираха други държави с некачествени аспиратори, маски и дезинфектанти както и не казваха с каво се лекуват!? Имформирай се малко преди да злобееш! Виж също и колко Китайски лекари и журналисти изчезнаха безследно в началото!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Наркос

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Пуснаха го заради масовите протести в ХонгКонг и намесата на чужди страни , която ги възпираше от пълен контрол . Ти май си нямаш идея колко печалба направи Китай от консумативи покрай ковида и още по-малка представа колко е богат и важен Хонк Конг за Китай.
  • 15 Ден и нощ

    10 0 Отговор
    Две години го чакам тоя вироз да ме убие, обикалям из улиците ден и нощ ииии... накрая ме бутна кола която за маалко да ме убие. Извода е пазете се вироза мнооого опасен като нищо може да умрете около него.
  • 16 И защо не?

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Само западните страни се унищожават а Китай изкупува всичко, Сорос е много дребна риба за да го пуснат да работи в Китай, Китай дърпа всички конци в момента и планува да се превърне в единствена супер сила, докато западните евреи малоумници му продават банките и корпорациите си! В Китай никакви вируси не са пускали - това беше само предлог на комунягите да смачкат протестите в Хонг Конг, за запада се планува унищожение при това взаимно между малоумниците НАТО-Русия!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 От Китай е пуснат и вируса....

    6 0 Отговор
    И всичко останало за геноцид на бялата раса - а в впоследствие ще спровоцират и война между НАТО - Русия, всички еврейски олигарси на запад унищожават страните за сметка на Китай който поддържа всички до един! Никой западняк не може да има лаборатории в Китай без позволение на компартията!

    Коментиран от #20

  • 19 ето го отговора

    4 2 Отговор
    Китайските власти и медиите в страната на свой ред редовно обвиняват лабораторията във Форт Дитрик в САЩ за създаването на COVID-19. Разположена близо до Вашингтон, тя е в центъра на американските проучвания, засягащи борбата с биотероризма. Според китайския англоезичен вестник "Глоубъл таймс" 5 милиона интернет потребители в страната са подписали петиция с искане да се разследва Форт Дитрик.

    Коментиран от #23

  • 20 С в добавка......

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "От Китай е пуснат и вируса....":

    Всички президенти на запад са марионетки на еврейските олигарси получавайки нареждания на икономическите форуми които посещават, които пък са марионетки на Китайския комунистически октопод отдавна изкупил почти всичко - повечето ресурси земя и недвижимост в СА Щ и Австралия вече са в ръцете на компартията купени от агенти представящи се за инвеститори, като Илон Мъск и други! Байден е президент марионетка на Китай!
  • 21 Мнение

    5 2 Отговор
    Няма, споко! Отдавна знаем от къде е!!!
    Чичко Гей Билтс инвестирал едни десетки милиончета в лабораторията в Ухан за уж разработване и патентоване на ваксина срещу коронавируси (дори сам заяви през 2018 опасението си от възможна пандемия от ковид)!!!
    Пък после (година по късно) нещеш ли, на т.нар. "спасители" от Пфайцер, се оказа че началниците им са рода на Гей Билтс???!!! Ееех ако имаше една истински независима прокуратура, щеше да каже ето ви мотив и престъпление (срещу човечеството), но уви поне за сега не се намира!!!
  • 22 биотех

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Китайските власти и медиите в страната на свой ред редовно обвиняват лабораторията във Форт Дитрик в САЩ за създаването на COVID-19. - Вирусът е изкуствено създаден. Къде и от кого, времето ще покаже. Но, това е биологично оръжие и може да е създаден на едно място, а да пуснат на друго. САЩ имат над 200 лаборатории по целия свят.
  • 23 Не съвсем........

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "ето го отговора":

    Вирусите се правят съвместно с еврейски и Китайски учени главно в Китай - те не са предвидени за Китай , а за геноцид на бялата раса в Аксона САЩ, Австралия, Нова Зеландия - вече изкупени изцяло от Китайски агенти със земята, и в бъдеще ще бъдат и колонизирани с Китайци, след изгонването на белите в Африка тя ще бъде колонизирана от Китайци и това след икономическия разпад на САЩ запланувано от компартията!
  • 24 Единственото спасение за запада.....

    5 2 Отговор
    И бялата раса изобщо е - незабавно изгонване на еврейските олигарси унищожаващи западните страни за сметка на Китай, конфискуване на банките и корпорациите им които вече са продали на Китайски агенти, и поставяне на президенти патриоти чиста бяла раса с доказан нееврейски произход! В противен случаи гореупоменатите паразити ще спровоцират и война между аксоните НАТО-Русия за пълен геноцид на бялата раса и превръщането на Китай в супер сила който впоследствие ще колонизира и Африка, Австралия и Нова Зеландия за своя сметка, а тъпоумните евреи ще бъдат натикани в концлагери!
  • 25 Бесен Язовец

    2 2 Отговор
    Етиопския сиганин Теодорос е слугинче на сороснята и лично ратайче на чичо Бил Гейтс
  • 26 Тръмп

    2 1 Отговор
    Китайският вирус.
  • 27 Минувач

    3 0 Отговор
    Естествено че няма да го разследват, да не са луди сами да си "отрежат клончето" ! Докато има абдали /и заинтересовани!!/на запад още да вярват че СО 19 се е пръкнал ей така от самосебеси китайските номера ще продължат да вървят! За сметка на измрелите милиони и болните разбирасе, а и отровения /почти/ Навални е по-важен!
  • 28 плевен

    1 0 Отговор
    За мен вирусът е китайска издънка. Но е правилно и честно да се провери и форт Дитрик.
  • 29 баба ти от Пловдив

    3 0 Отговор
    сателитите са снимали август 2019 г гр ухан , целият 11 милионен град, ПЪЛЕН с ЛИНЕЙКИ ! после в давос започнаха 2019 г учения срещу биологична война !!!!! октомври
  • 30 баба ти от Пловдив

    1 1 Отговор
    Ном 25 , мао болният от гонорея, 1964 г каза, че ще ни победи с БИОЛОГИЧНА война! е наследниците сега, полуумни го разнесоха в цял свят , с малките куфарчета, за седмица пребиваване !