Last news in Fakti

22 Юли, 2021 21:50 1 683 6

Спешно! Белият дом предоставя 1,6 млрд. долара за COVID тестове в райони на САЩ с висок риск

  • сащ-
  • джо байдън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Случаите на коронавирус започнаха да нарастват, предимно сред неваксинираните, като данните показват, че дневните стойности са се увеличили с 55% в сравнение с предходната седмица

Спешно! Белият дом предоставя 1,6 млрд. долара за COVID тестове в райони на САЩ с висок риск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява да насочи 1,6 милиарда долара за тестване на Covid-19 в различни райони в САЩ, за да се преборят с нарастващия скок на случаите на коронавирус и да се предотврати четвърта вълна на вируса, съобщи NBC News.

Според информацията се увеличават случаите в американски щати с ниски нива на ваксинация, като американките власти не са склонни да върнат изискването за носенето на маски в цялата страна. Освен това, увеличаването на тестовете е предназначено предимно да отиде до места с висок риск, като затвори и приюти.

Тази програма ще върви заедно с 398 милиона долара, които федералното правителство вече обяви в подкрепа за провинциалните болници.

Случаите на Covid-19 започнаха да нарастват в САЩ, предимно сред неваксинираните, като данните показват, че дневните стойности са се увеличили с 55% в сравнение с предходната седмица.

Повишаването е свързано основно със силно заразния Делта вариант на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все мие едно

    7 0 Отговор
    А защо например 300трилиона долара изглежда по добре. За тях парите са хартия. Но ако спре в оса от китаи това е гооолям проблем.
  • 2 Баба Станка с танка

    8 0 Отговор
    Когато пишете статия за Русия, задължително слагайте снимка с руския флаг, фон на г-н Путин! Руския трибагреник - бяло, синьо и червено. Омръзна ми от американската пропаганда.
  • 3 Абе...

    8 0 Отговор
    Тия проценти за нищо ги нямат.
  • 4 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    това гешеффф ли е е??/////?????кой кого копира,а.
  • 5 Майна

    9 0 Отговор
    Сорос и Гейтс закупиха компания за тестове, така че е съвсем ясно...
  • 6 Госあ

    0 0 Отговор
    Много точно решение на Байдън. Взел е поука от Азия.