Last news in Fakti

26 Юли, 2021 13:04 1 731 3

Летище "Хийтроу" обяви загуби от близо 3 милиарда лири

  • хийтроу-
  • лондон-
  • летище-
  • самолети-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • загуби-
  • милиарди-
  • пътници-
  • туризъм

Драстичен спад на пътниците заради пандемията

Летище "Хийтроу" обяви загуби от близо 3 милиарда лири - 1
Снимка: Shutterstock

Лондонското летище "Хийтроу" призова британските власти да разрешат пътуванията за ваксинирани пътници, след като то отчете общи загуби от началото на коронавирусната пандемия в размер на 2,9 млрд. паунда (около 4 млрд. долара), предаде БНР.

"Хийтроу", което преди пандемията беше най-натовареното летище в Европа, заяви, че по-малко от четири милиона души са минали през него през първата половина на 2021 г. - бройка, която беше надмината при трафика на хора само в рамките на 18 дни през 2019 г. Освен това обемът на карготоварите остана с 18% по-нисък в сравнение с 2019 г., докато летищата във Франкфурт и Амстердам отчетоха за същия период увеличение с 9 на сто.

В същото време летище вярва, че 21,5 милиона пътници ще минат през него през 2021 г., надявайки се на силен ръст при търсенето за почивки, след отслабване на противоепидемичните ограничения. "Великобритания изостава от своите съперници в ЕС в международната търговия, като по-бавно премахва ограниченията", заяви главният изпълнителен директор на "Хийтроу" Джон Холанд-Кей, съобщава Ройтерс. Според него "Обединеното кралство излиза от най-лошите последици от здравната пандемия, но изостава от своите съперници в ЕС в международната търговия, като бавно премахва ограниченията. Замяната на PCR тестовете с бързи антигенни тестове и отварянето за ваксинирани пътници от и към ЕС и САЩ в края от юли ще започне да ускорява икономическото възстановяване на Великобритания".

Британската туристическа индустрия продължава да бъде обект на нарастващи случаи на COVID-19 на острова и на предпазливост от страна на правителството, което прави промени в правилата и отмяна в последния момент. От "Хийтроу" заявиха, че е увеличена ликвидността до 4,8 млрд. британски лири (6,60 млрд. долара). За шестте месеца от началото на годината до 30-и юни "Хийтроу" отчете коригирана загуба преди облагането с данъци в размер на 787 млн. паунда (1,08 млрд. долара) в сравнение със загубата от 471 млн. паунда за същия период на миналата година, който беше засегната само наполовина от коронавирусната пандемия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    5 0 Отговор
    А летище изтанбул с толкова повече печалба, 😁😁😁😁😁😁😁😁браво на комшиите
  • 2 Кеееф

    4 0 Отговор
    Англия - на дъното на Темза! Посякохте Смелото сърце,шотландци,ирландци,уелсци и прочие сега ще пият от рог и ще танцуват жига,ииийехууу...
  • 3 Кокорчо🙄

    4 0 Отговор
    Даааа ей ся хукнах да си почивам в Англия