Last news in Fakti

26 Юли, 2021 13:45 8 087 62

Ще се оттегли ли Байдън заради здравето си?

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия

Доктор Рони Джексън смята, че многобройните гафове, с които демократът е известен от години, са нещо различно от състоянието му сега

Ще се оттегли ли Байдън заради здравето си? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Той вече не може да състави свързано изречение, изглежда дезориентиран, твърди бивш лекар на Белия дом. Здравословното състояние на президента Джо Байдън се влошава с всеки изминал ден и той не е в състояние да управлява. Това твърди Рони Джексън, бивш главен лекар на Белия дом. “Нещо с държавния глава сериозно не е наред”, написа той в туитър, като посочи, че състоянието на Байдън тепърва ще се влошава още, съобщиха вестниците “Дейли мейл” и “Дейли експрес”.

Джексън, който е заемал поста на президентски лекар по времето на Джордж Буш-младши, Барак Обама и Доналд Тръмп, а днес е конгресмен от Републиканската партия, смята, че настоящият държавен глава вече не е способен да формулира свързано изречение, така че е необходимо възможно най-бързо да бъде подложен на когнитивни тестове и резултатите да бъдат публикувани.

Докторът сподели мнението си в социалните мрежи ден след пресконференция на Байдън в Охайо, на която той даде неясни отговори на някои въпроси, мънкаше, прекъсваше мисълта си, отклоняваше се и изглеждаше като “изгубен в превода”.

В интервю за “Фокс нюз” Джексън стигна по-далече и посочи, че президентът няма да успее да завърши мандата си - или ще трябва да се оттегли сам поради здравословни причини, или трябва да бъде отстранен като неспособен да управлява съгласно 25-ата поправка на американската конституция. Докторът твърди, че в случая става въпрос за национална сигурност.

По-рано този месец Джексън отново заговори за способностите на президента, след като в Мичиган се наложи Байдън да извади от джоба на сакото си записки, за да отговори на репортерски въпрос.

Въпросът дали демократът ще успее да изкара мандата си докрай, се поставя още от момента, когато стана ясно, че той ще е 46-ият президент на САЩ. Освен че е най-възрастният - на 78 г. в момента на встъпването си, той преживя тежка мозъчна операция, а смъртта на големия му син Бо Байдън бе удар, от който трудно се съвзе. През последните години медиите непрекъснато пишеха какво е казал или направил заради грешките и гафовете.

През юни тази година на срещата на Г-7 стопанинът на Белия дом три пъти обърка Сирия и Либия по време на пресконференция. Видео през март пък показа как три пъти губи равновесие и пада, докато се изкачва по стълбите на президентския самолет “Еър Форс Уан”. Тогава Белият дом оправда нестабилността със силния вятър. Само ден по-рано Байдън нарече вицепрезиденката си Камала Харис “президентът Харис”.

В началото на март по време на реч президентът не се сети за името на министъра на отбраната Лойд Остин и го нарече просто “генералът”.

Рони Джексън обаче смята, че многобройните гафове, с които Байдън е известен от години, са нещо различно от състоянието му сега.

“Той става все по-объркан и дезориентиран”, казва конгресменът. Миналия месец Белият дом обяви, че по-късно тази година президентът ще премине през редовния си годишен преглед. Резултатите ще трябва да бъдат оповестени публично до края на годината.

“Аз ги моля, когато направят прегледа на физическото състояние, да включат и когнитивни тестове”, казва Рони Джексън.

През март самият той стана обект на разследване заради лошо поведение, свързано с употреба на алкохол. По времето на Тръмп бе лансиран за държаван секретар за ветераните, но номинацията му не мина.

Междувременно стана ясно, че рейтингът на Байдън е паднал с 6 пункта до 50% заради забавянето на темповете на ваксинацията на фона на ръст на случаите. Неприятностите на американския лидер не спират дотук. Журналист от в. “Вашингтон пост” поиска той да бъде подложен на импийчмънт заради споразумението за “Северен поток 2” и натиска, оказван върху Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    79 3 Отговор
    ОТ КЪДЕ ДА СЕ ОТТЕГЛИ,ТОЙ ДЕМЕНЦИЯТА НА ЗНАЕ НА КОЙ СВЯТ СЕ НАМИРА.
  • 2 нека се оттегли

    36 6 Отговор
    Здравето му е най важно
  • 3 Абе здрав си е

    39 3 Отговор
    то е видно и явно,държелив кумбоец.Но Раша и Чайна са още по-яки.И той го Знае..
  • 4 ПКП Я

    72 2 Отговор
    Знае ли че е президент?

    Коментиран от #48

  • 5 Доктор Гълъбова

    72 4 Отговор
    Значи е нещо като състоянието на Бойко Борисов.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 10 Отговор
    Дано се оправи човека! Здравето е най голямото богатство! Змията хапе най лошо когато умира.
  • 7 Последния Софиянец

    67 3 Отговор
    Трябва ли такъв изкуфалник да държи ядреното куфарче!?

    Коментиран от #18, #44

  • 8 Той

    57 2 Отговор
    Иде, иде, иде кака Камала! Радост за целию индийски народ и сродните му там. Те тоги да видите що е то бежанска вълна, чак на баба М. ке и висне ченето от изумление.
  • 9 ****

    43 3 Отговор
    На този кукумицин,защо му трябваше на дърти години да става за резил?
  • 10 Паразит

    43 1 Отговор
    Ха-ха-ха! Само го погледнете и сами ще си отгорите на мисирския въпрпс.... Та той отдавна се е оттеглил..
  • 11 Припиква

    50 3 Отговор
    Камилата Халис припиква от нетърпение да се нахендри на президентския пост и ще видят разните там червени вратове,токсични мъжкари и селяндури от Средния Запад.....кон боб яде ли? Всички под строй ще целуват нигърски и сигански крака.

    Коментиран от #13

  • 12 БОЛШЕВИК

    38 1 Отговор
    За съжаление и дядото да се оттегли, онова след него няма да е нещо по-добро. Там трябва да узреят за революция която да помете всичко гнило и неолиберално капиталстическо.

    Коментиран от #55

  • 13 Бесен Язовец

    44 0 Отговор

    До коментар #11 от "Припиква":

    То това беше уловката от самото начало. Фалшивара патица, Джо да подлъже електората и на по късен етап Кемала Харис да се намтрда на президенския пост. В Обора вицето има правомощия да изкара целия мандат, оттеглянето на президента не означва избори!
  • 14 6445

    32 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Нещо с държавния глава сериозно не е наред”. Той и нашият не е наред, но вече 12 г. ни ... с 200.
  • 15 Рошко

    30 2 Отговор
    А за опипването на момиченца нещо
  • 16 Ну, погоди

    34 1 Отговор
    За влошеното здраве на Байдън е виновен Путин.

    Коментиран от #20

  • 17 абг

    46 1 Отговор
    Индийската джендърка е нагласена за президент още преди изборите.
  • 18 Първият Перничанин

    32 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Само се моля,като е взел да забравя,да забрави и паролата за ядреното куфарче...!Че иначе...жална ни майка...!Тази дементирала дядка,изпитваща комплекси за величие на американската нация,над всички други, може да взриви света... ...

    Коментиран от #33

  • 19 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    27 2 Отговор
    Поредната КОНСПИРАЦИЯ през тази ПЛАНдемия ще стане факт - наистина негърката Камала ще е президент. А дори демолратите не я искаха. Ето как я добутаха.
  • 20 Точно така...!

    26 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ну, погоди":

    Путин нареди на своят ,,СецНаз" ,тайно да монтират мощни вентилатори,насочени срещу самолетната стълбичка...!И постигна своето...!Байдън три пъти се спъва по нея,падайки както и писаха...- от...,,силният вятър"...
  • 21 Ташунко Сапа

    22 1 Отговор
    Братя индианци от всички племена, наближава времето да се обединим и да изметем бледоликите от нашите свещени ловни полета!
  • 22 а дано

    18 2 Отговор
    да върнат Тръмп
  • 23 Да издигнем

    6 0 Отговор
    ГРАД КОЗЛОДУЙ за президент на ,САЩ ще ги довърши така,както го прави и с нас

    Коментиран от #25

  • 24 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 3 Отговор
    Какво да гледаме Байдън? Те всички американци са изкукали! Затова си го харесват!
  • 25 Последния Софиянец,

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да издигнем":

    като човек от столицата,да входира утре при Херо Мустафа кандидатурата му
  • 26 dfu

    16 0 Отговор
    " Байдън нарече вицепрезиденката си Камала Харис “президентът Харис”."

    Защото, както мнозина от хората подозираха, още отначалото си е знаел, че тя е избранникът за президет, а той е само параван това да се случи.
  • 27 БПФ

    17 0 Отговор
    Тогава защо го натресоха - с фалшифицирани брутално избори, щом е негоден да управлява? Тоя слабoyмен кpeтен трябва да бъде свален със сила, ако не се махне доброволно... и да се отиде на нови избори - ама избори като хората - камери във всяка изборна секция, международни наблюдатели - както се правят избори в други държави !!!
    Какви 50% рейтинг, бе - дали има и 10% изобщо? Кой нормален човек ще подкрепя грохнало чучуло с деменция? Най-големия позор на САЩ в цялата им история !!!
  • 28 БПФ

    14 1 Отговор
    Апропо - напоследък си мисля: нали преди доста години вече излезе едно предсказание на Ванга, дето според изчисленията по него, Тръмп е последния президент на САЩ?
    Все още не сме сигурни дали не се осъществява... байдън не само че не го опровергава, но напротив - защото той реално не е законен и легитимен президент, той е УЗУРПАТОР !!!!
  • 29 Хлъц

    14 0 Отговор
    Истинските Шефове,точно заради тези предвидими проблеми,му издигнаха кандидатурата.Като му посочиха вицето.Скрития замисъл е,тя да седне в бялата къща.Шефовете прекрасно знаеха,че ако бяха издигнали директно Камалчето,в президентската Надпревара,срещу бай Дончо, щяха да загубят катастрофално.Бидончо си е човек във възраст,и със сериозни здравословни,ментални проблеми.Много е вероятно да го гони чичко Алцхаймер. Абсолютно сигурно е,че най късно до ЧНГ, индуската ще заеме креслото. И тогава,светът не го чака нищо добро.

    Коментиран от #41, #52

  • 30 Да да

    3 0 Отговор
    Така е като не сложиха рептил на този пост,ама и това ще се оправи.
  • 31 Антитрол

    8 1 Отговор
    “Той става все по-объркан и дезориентиран”

    Ааа Путин е виновен - сигурно го облъчва с някакви вълни и на дъртата деменция мозъка съвсем се е спихнал. Не че и преди не не обърка внучката си ама сатанистите си мислеха че като сложат това чучело и ще управляват както си искат ама той сигурно е забравил и на кого нарежданията трябва да изпълнява.

    Защо ли САЩ все повече заприличва на СССР преди разпада където средната възраст на цялото политбюро беше 70 години - имаше хора родени преди октомврийската революция.

    Но от друга страна това е добра новина за останалия свят - да е жив и здрав и да изкара целия си мандат - окончателно ще закопае империята на злото.
  • 32 !!!?

    6 2 Отговор
    Така е кто Путин пожела на Байдън "Бъди здрав" !!!?
  • 33 4855

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Първият Перничанин":

    Глупак ти май си нямаш никаква идея как работи ядрения удар и през какви стъпки се маинава ,за да се извърши.Президента сам по себе си не може да извърши ядрен удар,без да са преминати 3 процеса на одобрение.Всичко това отнема около 3 минути.
  • 34 Фелдшер

    3 1 Отговор
    Това е Алцхаймер , не виждам да изкара още много!

    Коментиран от #36

  • 35 Харизан

    5 1 Отговор
    Евреин лесно не се предава
  • 36 Качо цигането

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Фелдшер":

    не се знае ,,,, може и да запали 3- световна война , тогава да се махне
  • 37 Верно ли

    7 0 Отговор
    Те нали затова го туриха - да се оттегли и камилата да стане президент!
  • 38 США

    7 0 Отговор
    Не виждам нищо странно,може дори и да е тровен системно.Америка, начело с Джо Байдън е най,ама най-яркия пример,че света се управлява от задкулисие.Купуването на гласове в България,просто бледнее.
  • 39 миков

    3 0 Отговор
    Да у..м..ре тая мумия-бавно и мъчително!
  • 40 666

    19 1 Отговор
    За какъв САЩ говорим?! Я да видим:
    1.Конгрес - 60% евреи.
    2. Сенат - 50% евреи.
    3. Корпорации - 70% еврейски.
    4. Фондови борси - 90% капитали на евреи.
    5. Банки - 90% собственост на евреи.
    6. Медии - 80% собственост на евреи.
    7. Холивуд - 95% от продуцентите са евреи.
    8. Президентски съветници - 14 от общо 21 са евреи.
    9. Демократическата партия - в пълна зависимост от евреи.
    10 Здравеопазване - къде изчезна "Червеноят кръст",заместенсега от синия еврейски символ на Давид върху линейките. Здравеопазване изцяло веврейски ръце - на ви Ковид 19.
    11. президент - пълна изкукуригала марионтка...
    Да продължавам ли? Има лисмисъл?

    Коментиран от #42, #51

  • 41 Пръц

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хлъц":

    Ти да видиш...
  • 42 бай Ламбо

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "666":

    Браво , за изчерпатеният коментар
  • 43 Танас

    9 0 Отговор
    То това беше идеята, а и с тази цел вицето е жена Не бяла.
  • 44 всъщност

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Той не го "държи", Тръмп също не го държеше. За Обама и тия преди него незнам, но на тоя изкуфелник никой разумен човек не би му дал нещо повече от воден пистолет(и то празен)......в краварника колкото и да са издухани вече все още има хора с всичкия си дето са наясно на кого какво може да се даде. На Тръмп му бяха назначили някви дето да го "съветват"(реално да решават вместо него)по тия въпроси с ядреното оръжие и той не можеше да нареди стрелба с него, трябваше да бъде одобрено от конгреса им, пентагона и още някакви други важни хора и чак тогава евентуално.

    Коментиран от #46

  • 45 глоги

    2 1 Отговор
    Ще се оттегли ли Байдън заради здравето си? АЗ ОТКЪДЕ ДА ЗНАМ? ДА СЕ ОТТЕГЛЯ.
  • 46 Вагнеровец

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "всъщност":

    На Тръмп не са му назначавали никой по тая тема ,а самия процес работи по тоя начин русофилче невежо.Трябва да се минат няколко стъпки преди да настъпи ядреното изтрелване.Никой американски президент не може да нареди ядрен удар ,без да бъде обсъдено и без да са свикани няколко важни личности от конгреса в конферентна връзка в залата за ситуации в Пентагона или Белия Дом.Всичко това се случва в порядъка на няколко минути.В руския обор например няма такива процеси,защото каквото каже диктатора това става и ако нареди ядрен удар ,то никой не го обсъжда дори ,а ще се действа

    Коментиран от #58, #59

  • 47 От страни

    3 0 Отговор
    Докато кара изборите го държаха на транквилизанти и всякви подсилващи, да ама ремисията си остава и сега ще го настигне. Хич не му завиждам.
  • 48 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПКП Я":

    Ако го питаш ще ти каже: "Питайте Камала, тя знае".
  • 49 любопитен

    4 0 Отговор
    Козяшката соросня к'во се услушва и не е на барикадата?
  • 50 Нане

    2 0 Отговор
    алцхаймера не прощава кат прибавим и ментала дименсия за ко го избраха то и оня същия
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хлъц":

    Алцхаймер не го гони! Настигнал го е още след мозъчната операция! И няма пускане! Сега и старческото оглупяване просто доизяжда последните остатъци от разум останал в това дето е между ушите на Байдън!
  • 53 И да продължим

    6 0 Отговор
    И да продължим: афро - 15-20% от популацията;латино - над 25% вкючая италианци,кубинци,мексиканци и Южна Америка;жълти - поне 3%;европейци всякякви в т.ч ирландци,френци,немци - 10%. Англо-саксите вече нямат и 50%. То и затова ги вече е . ават всякакви откачалски малцинства - расови,етничеси,религиозни и пиде . астелски.

    Коментиран от #60

  • 54 един от стадото

    2 0 Отговор
    ..по късно тази година щял да мине редовния си годишен преглед''. И де ще му лепят стикера, на челото ли. Ами газовете кой ще мери..
  • 55 Чичо Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "БОЛШЕВИК":

    Разбира се, винаги съм казвал, че този път следващата ВОСР (Велика Октомврийска Социалистическа Революция) ще започне от щатите...
  • 56 мамун

    2 0 Отговор
    нано технологиите помагат хоп копчето инфактче ,инсултче,припадъци и др. там подобни
    който не слушка е на мушка
  • 57 ДаЗдраПерМа

    2 0 Отговор
    само на срещата с Путин той разбрал че е лидер на демократичния свят а преди това е имал съмнения
  • 58 vinetu$

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Вагнеровец":

    анджък. от години ви го обяснявам на пилнатите сороснячета, ние тук в сащ изобщо не сме готови за термоядрена война, а с мега ниското ниво западнало жестоко по всичките етажи възпиращите ракети няма да излетят. ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ ТУК какви стотинки получавате да пишете по форумите не е ясно. войната обаче се отлага. аз лично не само цент не давам за източноевропейците, а искам всичкото ви субсидиране да спре и тези пари да се насочат към децата ми - бъдещето на америка. а теб да те поглъща евразийското обединение, тамън ще затърбиш колко аа велики те. безгръбначно
  • 59 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Вагнеровец":

    На БайДеменц не трябва самобръсначка да му дават, камо ли ядрено куфарче! Мястото му е в старческия дом!
  • 60 0808

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "И да продължим":

    .... напълно сте прав с малко учтиво допълнение - още преди 3 години черните американци надминаха 50%....
  • 61 Домати с лук

    1 0 Отговор
    Как няма да се оттегли като огелпи дипломатическите конци с Русия и Китай. Мислеше си, че плаши Боко тиквата.
    Затова да го пишат болен и да си ходи да си сменя памперса.
  • 62 Хаха

    0 0 Отговор
    Ще хвърли топа, но кукловодите зад него ще си държат куклата. то си беше ясно, че този път ще си имат марионетка. Такива като Трумп не се управляват лесно. А кукльото само се усмихва и плещи глупости. Велики САЩ!