Last news in Fakti

27 Юли, 2021 07:30 2 075 6

Британското правителство разширява програма за тестове за COVID-19

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия

Здравното министерство съобщи, че програмата вече ще обхваща не само работещите в затворите, отбраната и сметосъбирането

Британското правителство разширява програма за тестове за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство заяви, че разширява пилотна програма, така че да провежда всекидневни тестове за коронавирус на по-широк кръг служители в ключови сектори, предаде Ройтерс. Целта е да се намалят отсъствията от работа заради пандемията.

Според действащите препоръки на кабинета, хората, които са били с близък контакт с други с положителни тестове, трябва да се изолират за 10 дни, освен ако не бъдат тествани всеки ден, за да докажат, че не са заразени.

Здравното министерство съобщи, че програмата вече ще обхваща не само работещите в затворите, отбраната и сметосъбирането.

Сред включените нови сектори са служителите в енергетиката, фармацевтичната индустрия, телекомите, комуникациите, данъчната служба ветеринарните лекари и химическата промишленост.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    21 3 Отговор
    Опитите с човечеството продължават!!!
  • 2 така така

    21 3 Отговор
    Бил Гей и Сорос купиха компанията за тестове в Англия и сега започват да заразяват хората с тестовете 🤣 циркаджии, един вирус като хората не можаха да направят!
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    25 3 Отговор
    Пред днешните д-р Менгеле е бил скромно чавдарче, а оня с мустачките- хуманист!
  • 4 ВНИМАНИЕ

    20 2 Отговор
    Не позволявайте да ви тестват с продукти на Mologic Ltd - собственост са за Бил Гей и Сорос!
  • 5 Зидар

    0 6 Отговор
    Рано или късно ще бъдете ваксинирани или ще си седите по домовете. Опозицията ви е безмислена. Колкото по-скоро склоните, толкова по-лек ще е прехода към свободно общество.
  • 6 От страни

    1 0 Отговор
    Фирмичките за тестове си получиха нови собственици и сега трябва да увеличат производството.