Last news in Fakti

27 Юли, 2021 07:50 1 838 11

Протест в Будапеща заради шпионския софтуер "Пегас"

  • унгария-
  • пегас-
  • израел

Прокурори в страната започнаха разследване по множеството жалби във връзка с разкритията

Протест в Будапеща заради шпионския софтуер "Пегас" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около хиляда души протестираха в Будапеща заради твърденията, че правителството е използвало шпионския софтуер "Пегас" за незаконно следене на публични фигури, предаде Ройтерс. Недоволните преминаха по улиците на града до централата на управляващата партия Фидес, като някои от тях скандираха "Виктатор" - игра на думи с името на премиера Виктор Орбан.

От кабинета до момента заявяват единствено, че събирането на разузнавателни данни се осъществява съгласно закона.

По-рано този месец международни медии и правозащитни организации излязоха с разкрития, че програмата, разработена от израелска компания, е използвана за хакване и опити за проникване в смартфоните на публични фигури в различни държави.

По-рано унгарска медия, която е партньор в разследването, съобщи, че набелязаните за проследяване в Унгария включват журналисти, бизнесмени, адвокати и хора, критични към правителството. Прокурори в страната започнаха разследване по множеството жалби във връзка с разкритията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    14 1 Отговор
    Централата на Пегас е в зайчарника в Банкя.
  • 2 другар

    2 10 Отговор
    Всички комунисти ни е страх от Пегас.
  • 3 2121

    24 1 Отговор
    Не ни занимавайте ,с Виктор Орбан.Не отвиличайте вниманието ни от ЕВРЕЙСКАТА престъпна организация "Пегас".Веновни са само евреите.В стремежа си да контролират арабските страни и палестинците, създадоха тази шпионска организация за следене на граждани, свободни медии, обективни журналисти.Някога,нещо добро да са направили евреите?!Не си спомням.Отвсякъде бяха изгонени и се установиха в пропадналите ,престъпни сащ.Престъпници заедно с престъпни индивиди от Израел.Кой управлява сащ-Израел. На кого принадлежи Оръжейния бизнес -на евреи.Защо се водят войни навсякъде по света?Кой унищожи светските държави-Сирия, Ливан, Ирак, Либия-сащ с оръжие произведено от еврейски оръжеен бизнес.Кой командва Федералния Резерв- фамилия Рокфелер,до сега.Защо българите,които имат 2000 години История не вярват на евреи?!Евреите участват преди 09.09.1944 г. в покушения разстрели на видни личности/ген.Луков ,убит от Виолета Якова-еврейка/,кой отваря портите на Търновското Царство-евреин,за пари,убит от турците ,защото предател веднъж ,лесно ставаш такъв втори път.Не ни говорете измислици , а кажете кои влизат в "Пегас", какво целят! Защо сега се показаха?!Най-после някой да каже истината!!!

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Сигурно

    4 9 Отговор
    Тоя е пътник
  • 5 Костова

    18 0 Отговор
    Естествено е да обвиняват Орбан, след като се бори против ЛГБТИ. Тази класа има много голяма власт в днешната реалност Ако си професор в американско или френско висше учебно заведение и не си съгласен с идеите им, летиш и си търсиш работа другаде.
  • 6 "Пегас" разработила го Израелска

    13 2 Отговор
    Компания!! и Нищо, какво от това?? Виновни са тези, които са го копувал и и ползвали!! Тези, кадето саго Произвеждали и продавали?? Нищо!! Разработила гое Израелска компания!!! И до Там! Ако беше разработено от Русия, Китай?? Щеше, дае, Рев до небето, Санкции,, шпиони, Убийци!! Анатемосване, декларации, Балтийските, Полша,България Украйна щяха да пускат Ноти, Рев до Бога!! А то разработено от Израелска компания??? С Благородна цел!!!
  • 7 Спиро Киров

    13 1 Отговор
    Пегас е варварски еврейски акт - холокост над цялото човечество!
  • 8 Целта

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "2121":

    е да се докопат до звуците, които издаваш в тоалетната по време на напън, за да си ги колекционират в аудиотека и да си ги пускат по време на празници
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ралица

    1 0 Отговор
    10+ за коментара! Това е начинът. Истината, Истината и САМО Истината! Човечествот ЩЕ се събуди и ще проумее кой е световният терорист, религиозен фанатик и расист, тоест мизантроп. Тоеа са евреите-ционисти.
Новини по държави: