Last news in Fakti

27 Юли, 2021 11:20 1 702 5

Сеул и Пхенян затоплят отношенията

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен ун

Южна и Северна Корея възстановяват комуникационни канали

Сеул и Пхенян затоплят отношенията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерите на Северна и Южна Корея са се договорили да възстановят спрените комуникационни канали и да работят за подобряване на двустранните връзки. Това са съобщили източници от Сеул, цитирани от АП.

Президентският офис в Сеул заяви, че президентът Мун Дже Ин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун са постигнали такова споразумение по време на няколко кръга размяна на писма от април насам.

Двете Кореи са тествали своя комуникационен канал във вторник сутринта.

Развитието идва на фона на повече от две години безизходица в ръководената от САЩ дипломация, целяща да лиши Северна Корея от ядрените ѝ оръжия.

Както е известно, Пхенян счита за провокация сътрудничеството между Юга и САЩ, включително и военни учения на Корейския полуостров.

През юли КНДР за пореден път нападна остро САЩ - министерството на външните работи на Северна Корея обвини САЩ, че използват хуманитарна помощ като политически инструмент за намеса във вътрешните работи и оспорване правата на човека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 usa22

    3 4 Отговор
    Ама недейте приемайте хуманитарна помощ от САЩ. Защото ако не са САЩ ще умрете от глад. Стотици хиляди тонове храни ви доставят безплатно всяка година.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БОЛШЕВИК

    5 2 Отговор
    Скоро може да се очаква и обединение на двете държави, под една власт на Ким Чен Ун. Това си е една държава, но империалистите са я разделили за да могат да грабят от едната й половина! Сега запада и капитализма са залязващи, и е момента на обединение на двете Кореи

    Коментиран от #4

  • 4 Кореец

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    И след обединението под ръководството на Ким ще изпратим болшевика в концлагер за да му изчистим мозъка.
  • 5 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    американци и дипломация :))) нали точно това им е целта да подържат враждата между двата народа за да си продават оръжията и да има напрежение в района за да се оправдае военното им присъствие , това трябваше да бъде и съдбата на Виетнам и някоои страни в Африка , за по-добър и траен резултат двете страни да се разберат без "помощта" на американската "дипломация"
Новини по държави: