Last news in Fakti

27 Юли, 2021 17:57 1 895 7

ЕС осъжда действията на Ердоган

  • ес-
  • жозеп борел-
  • турция

Коментар на Жозеп Борел

ЕС осъжда действията на Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз осъжда действията на Турция в Кипър. Това обяви европейският върховен представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от Фигаро.

Визират се последните изказвания на турския държавен глава Реджеп Ердоган. Това стана по време на неговото посещение в Кипър.

Там той обяви намеренията да отвори град Вароша. Мястото е предмет на постоянни спорове между турската и гръцката част на страната.

ЕС отхвърля подобни изказвания. Призовава за отмяна на всички действия, свързани с курорта.

Борел припомня, че има международни резолюции, свързани с мястото. Те не трябва да се прескачат по какъвто и да е начин.

Предстои диалог с Турция по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колю

    22 5 Отговор
    Млъкни бе пор! Прибирайте си там афганистанците, които поръчахте чрез Ердоган и стига се прави на утрепан!
  • 2 Педелвайси

    16 1 Отговор
    Довчера строиха крематориуми,сега ще ни учат на расова "толерантност". Ами педелвайси,сър..
  • 3 хахаха

    16 3 Отговор
    Ердоган им го начуква, а тези... осъждали, но истината е,ч е само това могат тези евроГлупаци и нищо друго.
    След като ЕС се управлява от практикуващите чието знаме са си присвоили дъгата, така ще е, и така ще бъде, докато не бъдат пратени където им мястото – в болниците за лечение на извратените си мозъци.
  • 4 Павел пенев

    14 0 Отговор
    И какво от това бе смотаняк. Нали финансирате Навални и Тихановская,това ви е външната политика на скапания Евросъюз. А вътрешната политика -привилегии и предимства на лесбийките,гей обществата, травеститите и бисексуални. Срам и позор за вас гнусни типове.
  • 5 Ялово ЕС

    10 1 Отговор
    Едни отегчени лелко и чичковци нещо си осъждали... Едоган само ще си премтне пюскюла на феса и ще облечи стомашното налягане.
  • 6 Дело Ердоган

    2 0 Отговор
    Турция е под постоянно наблюдение и страх от санкции. Достойнство 0.
  • 7 1122

    1 0 Отговор
    Каквото и да приказвате,ТОЙ си гледа държавата да му е добре,а не като нашите пиклювци само махни да си търсят и да крадът от държавата.НА НАС НИ ТРЯБВА ЧОВЕК КАТО КРУМ,ДА НИ УПРАВЛЯВА,ЧЕ ТИЯ ГЛУПАЦИ ЩЕ СЪСИПЯТ ДЪРЖАВАТА!
Новини по държави: