27 Юли, 2021 18:20 2 717 10

Япония очаква подробности от Русия

  • япония-
  • михаил мишустин-
  • русия

Инвестиционни предложения

Япония очаква подробности от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Японското правителство няма да коментира предложенията за инвеститори на Курилските острови, които руският премиер Михаил Мишустин направи, съобщи ТАСС.

Предложенията бяха представени на руския държавен глава Владимир Путин. Мишустин беше на посещение на един от островите.

Темата коментира представителят на японското правителство Кацунобу Кату. Япония е наясно с намеренията на руския премиер.

Страната очаква допълнителни подробности. До тогава ще се въздържи от коментар.

Руските предложения предполагат инвеститорите на островите да бъдат освободени от част от данъците. Възможно е регионът да бъде обявен и за свободна митническа зона.

Япония води преговори с Русия за съвместни икономически дейности в региона.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия е повече от хитра

    26 1 Отговор
    Тя е умна.И отново ще спечели от сделката.Ще капне и за жълтогъзите..
  • 2 ДаЗдраПерМа

    30 1 Отговор
    това Русия го предлага вече 20г но има условие да не се създава военна инфраструктура но японците не могат да обещаят защото американците искат там военна база уж да защитава икономическите интереси на японските инвестори.

    Коментиран от #3

  • 3 Порно

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДаЗдраПерМа":

    Островите имат само две предимства- като непотопяем самолетоносач и богатите на риба води. За базата не знам. Бил съм на остров Адак , който е един от най южните от Алеутските острови. Има летище с писти по големи от Софийското летище. Има военно градче с болница , училище , спортен център. Всичко е заключено , базата е закрита. Единствената връзка е полет от Анкоридж два пъти седмично, на субсидирани цени. Намира се от другия край на Сахалин. Но руснаците искат да се подсигурят.
  • 4 Монгола

    24 1 Отговор
    Курилския архипелаг е суверена територия на РФ и Япония не може да има никакви претенции!
  • 5 Сатана

    25 1 Отговор
    Япония няма подписан мирен договор с Русия.На практика те са във война.Също така Джапанките трябва да са наясно,че първото предложение на Руснаците винаги е най—доброто.

    Коментиран от #9

  • 6 Комсомолец

    1 14 Отговор
    Рекет даден, рекет приет.
  • 7 Камсамолец

    13 1 Отговор
    Гледай да няма Ракета дадене, Ракета поразила...
  • 8 Госあ

    1 20 Отговор
    Язък за хубавите острови. В руска тиня ще тънат. Инвеститори хахахаха к'во ше инвестират ? Бензинови колонки. Крайно време е японците да прекъснат сек'ви взаимоотношения с руснаците и да си гледат сащ и Китай.
  • 9 до някой

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана":

    Япония има подписана пълна и безусловна капитулация на борда на линейният кораб "Мисури" с всички представители на съюзническата коалиция - американци , руснаци, англичани , австралийци. Така че , ако се водим от международното право , на последният подпис , то не Япония и Русия са в условия на война , а Япония е в условията на капитулация. През годините японците са били винаги и вежливи и приятелски настроени към руснаците, и са попадали за което под американски санкции. През комунизма имаше следният любопитен случай . Японска компания изработваше винтове за руските подводници , с японска прецизност и балансираност , съответно с много нисък шумов фон което създаваше превес за руските подводници . Тази компания правеше винтовете и за американските подводници , но с много по-лоши данни . Съответно Япония попадна под санкции . Ситуацията в момента е такава , Япония смята , че е крайно време да осребри по някакъв начин това дългогодишно добро отношение , и видимо вече няма търпение . Предстоят и сериозни енергийни съвместни проекти. едно малко островче в океана не значи много за Русия , но за Япония би значело възстановяване на националната чест.

    Коментиран от #10

  • 10 да бе

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "до някой":

    те сигурно и без пари са им ги превили, ако въобще са правили нещо. А пък то чакането си е безплатно, така че може да почакат още амнайсет години.
Новини по държави: