Last news in Fakti

28 Юли, 2021 19:07 3 771 17

Жена, облечена с тениска с карикатура на "Шарли ебдо", намушкана в парк в Лондон

  • шарли ебдо-
  • лондон-
  • парк

Полицията не е идентифицирала жертвата по име, но в социалните мрежи се завъртя името на Хатун Таш, проповедничка от група, наречена DCCI Ministries

Жена, облечена с тениска с карикатура на "Шарли ебдо", намушкана в парк в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската полиция обяви, че разследва нападение с нож срещу жена в лондонски парк, като онлайн кадри показват, че тя е била облечена с тениска с карикатура от френското списание "Шарли ебдо", което беше обект на кървава разправа от джихадисти, информира "Франс прес".

39-годишната жена е била лекувана в болница за относително леко нараняване след нападението в неделя следобед в Speakers' Corner (Говорителския кът) в Хайд Парк, уточни лондонската полиция.

Кадри, публикувани в YouTube, показват как мъж с качулка на главата си се приближава до жена, държаща чадър, и я наръгва, очевидно няколко пъти.

След това мъжът сваля качулката и си заминава.

На тениската на жената е имало логото на "Шарли ебдо" и карикатура, показваща мюсюлманин, който целува карикатурист с лозунга "L'amour plus fort que la haine" (любовта е по-силна от омразата).

По лицето ѝ потича кръв и малко след това тя се срива на земята.

Speakers' Corner е историческо място за дебати на открито, където хората могат да изнасят речи по всяка законна тема.

Полицията не е идентифицирала жертвата по име, но в социалните мрежи се завъртя името на Хатун Таш, проповедничка от група, наречена DCCI Ministries, която казва, че се стреми да проповядва християнското евангелие на мюсюлманите.

Детективите уточниха, че са намерили нож на мястото на инцидента и жертвата е разказала за случилото се.

"Знаем, че очевидци на това нападение са станали редица хора, много от които са го запечатали на телефоните си. Бих ги помолил, ако все още не са го направили, да се свържат с полицията", заяви детектив Алекс Бингли.

Бингли помоли хората да не "спекулират с мотива за нападението, докато не установим пълните факти".

Дванадесет служители на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" бяха застреляни през януари 2015 г. от двама братя, които се бяха заклели във вярност на терористичната групировка "Ал Кайда".

Терористите казаха, че отмъщавали за публикуването от списанието на карикатури на пророка Мохамед, които много мюсюлмани намират за обидни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на Копейкин

    5 17 Отговор
    още къщи ще си купя балъци
  • 2 Историк

    17 13 Отговор
    Гешев е позор!Оставка и затвор!

    Коментиран от #9

  • 3 123

    20 13 Отговор
    Пак нагласена постановка. Гадовете Сатанисти искат да разделят хората да се настроят мюсулмани срещу християни за да не се обединят срещу отровните ваксини. Разделяй и владей са казали древните.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 5 Отговор
    ИДИЛ са психопати садисти убийци

    Коментиран от #5

  • 5 Историк

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И ЛИДЛи те
  • 6 БПФ

    24 4 Отговор
    Талибанската напаст няма място в Европа !!! На всеки ислямист да му се дадат 48 часа срок да се омете, който откаже - камък на врата и в Атлантика !!! Мястото на талибаните е в Талибания, мястото ни нигърите е в Нeгрия !!!
  • 7 Уважавай за да те

    6 6 Отговор
    Уважават 😇
  • 8 Анонимен

    24 0 Отговор
    Напълниха си западните държави с психо джихадисти, а после искат да ходят свободно и облечени с каквото си искат, е няма, свърши свободата ви.
  • 9 Нямам Срам

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Темата е друга ... Объркал до адреса аман от спамери

    Коментиран от #10

  • 10 Аве ей

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "Нямам Срам":

    не ми казвай каква е темата ве пендрагас,да не ти дам тема за размисъл за през ноща

    Коментиран от #14

  • 11 Кико

    9 1 Отговор
    Кой от къде е! Гнусна напаст от близкия изток!
  • 12 трябвало

    4 3 Отговор
    да я ладрускат кучката
  • 13 Онзи

    4 3 Отговор
    В Демократична и цивилизованаАнглия такова нападение е невъзможно,просто са я ваксинирали малко ро-грубо против Covid това е ...
  • 14 Нямам срам

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аве ей":

    Пробвай обичам теми за размисъл
  • 15 Осама

    14 1 Отговор
    Значи за Ню Пакистан от утре само в зелени дрехи. На тениските с арабски букви-Аллах е велик! Жените в къщи, децата в месчитите, мъжете в кафенето на наргиле и табла! Това е новия ред!
  • 16 Новини

    1 2 Отговор
    Евнгелизма напредва с голяма бързина в България и най вече сред ромското население спонсорирани от държавата Израел и скоро ще има нова държава на балканите.
  • 17 666

    4 2 Отговор
    Папсало ли е това ПАПАГАЛЧЕ комунистическо с турско/ирански произход . МАРКСИСТКА. била пък то скрита християнска мисионерка. Дали не е станала пък и " СВЕТИЦА"
Новини по държави: