28 Юли, 2021 19:38 3 037 23

СЗО е срещу бустер дози на COVID ваксини поради липса на данни

  • световна здравна организация-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Световната здравна организация следи отблизо изследванията, направени за ефективността на третата доза, особено по отношение на Делта варианта на вируса

СЗО е срещу бустер дози на COVID ваксини поради липса на данни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация - СЗО не може да препоръча бустерна доза на никоя от наличните в момента ваксини срещу COVID-19, тъй като няма достатъчно данни за тяхната ефективност, заяви в сряда Кейт О'Брайън, ръководител на имунизационния отдел на СЗО, съобщава СиЕнБиСи.

"Ясно казахме, че понастоящем няма достатъчно информация, за да се направи препоръка по този въпрос", подчерта О'Брайън, докато отговаряше на въпроси в сесия на живо в Twitter.

Тя отбеляза, че СЗО следи отблизо изследванията, направени за ефективността на третата доза, особено по отношение на Делта варианта на вируса.

Д-р Кейт О'Брайън, директор на СЗО по имунизация, ваксини и биологични продукти, каза, че организацията все още проучва дали е необходим бустер, за да се увеличи защитата срещу силно заразни мутации на коронавируса.

Ръководителите на Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson, които правят трите ваксини Covid разрешени за употреба в САЩ, казват, че в крайна сметка американците ще се нуждаят от бустер след първата си серия от ваксинации. Pfizer планира да подаде заявление до регулаторните органи на САЩ за бустер доза през август, съобщиха от компанията по-рано в сряда.

"Отново, това е много гореща тема и предстоят много изследвания, за да могат да се дадат препоръки, основани на доказателства", каза О'Брайън.

Ако СЗО одобри бустер, О"Брайън каза, че това вероятно ще бъде само за избрани групи получатели, като възрастни хора или хора с конкретни състояния, които ги правят уязвими за тежко заболяване.

Тя добави, че СЗО оценява дали да одобри бустерни дози "на база продукт по продукт, тъй като не всички продукти са абсолютно еднакви".

О'Брайън каза, че СЗО проучва колко дълго трае защитата на всяка ваксина, както и тяхната ефективност срещу различни варианти, преди да препоръча бустер.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    39 3 Отговор
    Политическата операция, наречена пандемия е най големият проект под Фалшив флаг, провеждана някога. До пълно тралялясване и това е.

    Коментиран от #14

  • 2 Оня

    30 1 Отговор
    Хахахах,ще повърна
  • 3 Врачка

    40 1 Отговор
    СЗО е организация зависеща финансово от Били Гейтс .А който плаща той поръчва музиката.
  • 4 Мдаа

    33 2 Отговор
    Ваксини,Ковид,Жертви..ай стига вече,лято е,живейте си живота и тва е
  • 5 Ахахахах

    28 1 Отговор
    Ама правете си акомискате и по пет дози! Егати алчните гадове!
  • 6 мислещ

    36 1 Отговор
    А, тоя номер буквално нон-стоп го играят сатанистите. "Ние сме против еди какво си" и буквално след няколко дни "Ние ще наложим това и онова".
  • 7 Край

    25 1 Отговор
    Това беше.Тия ще ни уморят
  • 8 Разбрахте ли

    39 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "СЗО проучва колко дълго трае защитата на всяка ваксина, както и тяхната ефективност срещу различни варианти, преди да препоръча бустер."
    СЗО нямаха и все още нямат данни и за първите 2 дози, въпреки това ги натрапиха.
    Ваксинираните са участници в най-големия медицински експеримент.
    Не знам какво ще обясняват след 2, 3 години, като започнат да се появяват късните последици от тези ваксини
  • 9 АНТИВАКСЪР

    38 1 Отговор
    КАК ГО ИГРАЯТ НА ДОБРО И ЛОШО ЧЕНГЕ,САМО СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ КАЖАТ,ЧЕ ИЗСЛЕДВАНИЯТА СА ГОТОВИ И МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВЯТ БУСТЕРНИ ДОЗИ,ПОМНЕТЕ!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 10 Чакаме

    25 0 Отговор
    Рано или късно все от някъде ще изкочи зайчето, защото това което се случва уникално по своята простотия и размер. За сега най-добре да гледаме филма.
  • 11 хулиган

    24 1 Отговор
    Ааа, има данни! От Великобритания, Израел и други много ваксинирани страни. Делта вариантът, кои знае защо, не забелязва, че така чинно и съвестно са се ваксинирали и си ги заразява на общо основание. СЗО да вземе да му издърпа ушите, да не прави така, че излага цялата ваксинационна кампания в света!
  • 12 бустери, ремапи, ъпдейти

    29 0 Отговор
    Има ли лyмпени да вярват в ковид ваксини?
  • 13 абг

    22 0 Отговор
    Ще им сменят етикетите и готово. И на кокошките на село им стана ясно, че друга ефективност се търси, не такава срещу вирус.
  • 14 Да живеят

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Всички СЗО-та по света !!
  • 15 ТОЧКАТА

    23 0 Отговор
    СЗО здравна или ТЪРГОВСКА организация е??????//?...и използва НЕОЛИБЕРАЛЕН ЕЗИК.и новоговор...Ако всичко е наред,защо подписваме...,,,информирано1111111111111111съгласие,,в тази ..обсесия...ПРОСТО Мангъров пак е прав.
  • 16 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    ...бе то е ясно ,че ПУТИН ЩЕ Е ВИНОВЕН....Ама засега байдън си го държи.
  • 17 Hoho Boho

    8 0 Отговор
    Що, бре?
    Нека хората да я пробват, да видим какво ще им стане...
  • 18 Истината днес

    8 0 Отговор
    Истински терор ВМА София....идват двама и се заявява на персонала който не е ваксинират да слиза долу в този кабинет ...принудителна ваксинация някой са получили на първия ден след ваксината болки и силно неразположение ....още един случай мъж на 50 умира от доброволна ваксина... Разпространявайте тея ни бутат в някаква касапница ...българи стига!!!!съединението прави силата да се борим не се предавайте .не се карайте обединете се защото е страшно

    Коментиран от #22

  • 19 СЗ.........

    5 0 Отговор
    Обирджиите
  • 20 ЕВРО НЮЗ

    14 0 Отговор
    Изказвам моета лична благодарност и на цялото ми семейство на. ВСИЧКИ МИСИРКИ.. Благодарение денонощната бомбардировка с така ценната и подробна информация да заявим че ЗА НИЩО НА СВЕТЪТ НЕ БИХМЕ СЕ ВАКСАЛИ.....
  • 21 На СЗО Препоръчвам

    5 0 Отговор
    Да ядат по две краставици на ден да се освободят от токсините и да четат новините в Факти
  • 22 Хораа

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината днес":

    Най -добре е ,ти да не се ваксинираш.
  • 23 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "АНТИВАКСЪР":

    Като дойдат в банковата сметка едни парички ще врътнат палачинката пак - за кой ли път! Вече не ги и броя техните врътки!