Last news in Fakti

29 Юли, 2021 14:50 1 190 3

Китай има най-голям принос за разпределението на ваксините по света

  • принос-
  • ваксини-
  • разпределение-
  • ковид 19-
  • успех

Страната е също така в челните позиции по брой на ваксинираните.

Китай има най-голям принос за разпределението на ваксините по света - 1
Снимка: БГНЕС

На 29 юли в Пекин, Азиатският форум Боао публикува „Доклад за употребата на ваксини срещу новия коронавирус по света“. В него се посочва, че Китай е постигнал голям успех в спешното разработване на ваксина срещу новия коронавирус и има най-голям принос за доставянето на ваксини срещу COVID-19 за развиващите се страни.

Китай е също така в челните позиции по брой на ваксинираните.

В доклада се посочва, че до 20 юли тази година, в целия свят са поставени 3,7 милиарда дози ваксини, 26,5% от световното население вече е получило поне една доза. Китай е първата страна, която обяви безплатна ваксинация. В момента вече са поставени повече от 1,6 милиарда дози, над 20 милиона дози на ден.

До момента Китай е дарил над 26 милиона дози в чужбина, е предоставил на над 100 страни и международни организации 500 милиона дози и материали за производство на ваксини, което представлява 1/6 от глобалното производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 1 Отговор
    Браво на Китайските Другари .
  • 2 ТръндЮ

    1 3 Отговор
    За доставяне на вируса по света е вярно че имат най голям принос "другарите от Китай"!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.