29 Юли, 2021 19:07 1 866 8

Пожар край турски курорт е взел най-малко една жертва

  • турция-
  • анталия-
  • пожар-
  • глобално затопляне

Няма данни за пострадали или бедстващи български граждани при пожара, съобщиха от Министерството на външните работи

Пожар край турски курорт е взел най-малко една жертва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Втори ден продължава пожарът в турската област Анталия, в близост до курортното селище Манавгат.

Най-малко един човек е загинал, предаде ТАСС, като се позова на турска телевизия. Над 60 души са потърсили медицинска помощ

По предварителни данни пожарът е започнал заради силните горещини в региона.

Туристическите екскурзии в района са преустановени до нормализиране на ситуацията.

От администрацията на Анталия съобщиха, че пожарът не представлява опасност за туристическите обекти. Той е пламнал около обяд в най-близката до Манавгат гора. Пламъкът се е разпространил бързо поради силния вятър.

Няма данни за пострадали или бедстващи български граждани при пожара, съобщиха от Министерството на външните работи.

Турските власти са изпратили на място екипи на пожарната и полицията, като към момента не са застрашени пряко туристическите зони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помяри

    1 10 Отговор
    ПЕДСТОТИН ГОДИНИ ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ Е ОТНЕЛО МНОГО МНОГО ЖИВОТИ,А ПРИСЪСТВИЕТО НА ДПС В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА ОТНЕ 3 МИЛОНА ДУШИ ЗА 30 ГОТИНИ ОТ 9 МИЛОНА 89-ТА НА 6-МИЛОНА 21-ВА ГОДИНА

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Браво

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Помяри":

    Евреите са благодарни на Османската империя, ирландците също...

    Коментиран от #3

  • 3 5иция

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    И южнокорейците разбирасе например
  • 4 анкара хабер

    1 3 Отговор
    турците са в групова параноя, нещо логично с такъв параноичен режим, че той седи на врата им и така си представят гърци, либийци, египтяни и не знам кой друг, да палят курорти, да правят земетресения, да ги разболяват с нови мутации и т.н. абсолютно нелепо
  • 5 Жалка работа

    2 6 Отговор
    Гърция разполага с много противопожарни самолети и предложи да ги изпрати в помощ на турците, които обаче просто казаха „благодаря“, без да кажат, че ги искат. Турците имат недостиг на противопожарни самолети, собствеността на гражданите се изгаря, а туристическият продукт е опетнен, защото Ердоган се преструва на враг на Гърция!!!
  • 6 Info

    2 4 Отговор
    Турският външен министър Мевлют Чавушоглу посети Анталия в четвъртък вечерта на фона на пожарите, които продължават да тормозят Южна Турция. Хората от Анталия не го поздравиха сърдечно, защото когато пристигна, започнаха да му крещят, питайки дали правителството има само три самолета. В опит да успокои духовете, Чавушоглу обясни: „Имахме три самолета. Три бяха тук и след това ги изпратихме в други райони.“ Разгневените жители отговориха на министъра, че „Спят още 10 самолета.“ Диалогът продължи с Чавушоглу, който каза „Казвам ви истината", а гражданите отговориха „Остана ли следа от искреност? Държавата е изгоряла!" и някои от тях да хвърлят вода на министъра!

    Коментиран от #7

  • 7 Bulguri

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Info":

    Гюленчооооооооо
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: