Last news in Fakti

30 Юли, 2021 12:33 4 292 2

Жега! До 44 градуса в Гърция, фирми масово пускат служителите в отпуск

  • гърция-
  • жега-
  • глобално затопляне

Властите информират туристите да са предпазливи и на плажа, като не се излагат на слънце в обедните часове

Жега! До 44 градуса в Гърция, фирми масово пускат служителите в отпуск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Екстремни горещини до 44 градуса по Целзий и силна влажност в Гърция наложи пускането на работниците в отпуск. Туристите са предупредени за риска от продължително стоене на слънце.

Гражданска защита информира с извънредни емисии по медиите за спазване на предпазни мерки срещу жегите.

Голяма част от фирмите с дейност на открито освободиха работниците днес и в понеделник, защото не могат да осигурят необходимите предпазни условия на работното място. Глоби и затваряне на фирми налагат проверяващи екипи на министерството на труда. Опозицията поиска понеделник да бъде неприсъствен ден.

Информират туристите да са предпазливи и на плажа, като не се излагат на слънце в обедните часове. Високите температури са опасни за деца и възрастни, предупреждават лекарите.

Ограничава се движението на товарни автомобили в часовете на деня с високи температури. Да се избягва пътуване през деня препоръчва пътна полиция.

С риск от пожари е голяма част от Гърция. Под пълна забрана е паленето на огън.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо нема

    8 5 Отговор
    Могат да прескочат малко на море в БГ. Без комендантски час и намордник !

    Коментиран от #2

  • 2 Ел Греко

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо нема":

    Споко, не давай зор. Че като гледам, пак ще почнете да скачате през прозорците на болниците. И да умирате в линейките, докато чакате за легло.
Новини по държави: