30 Юли, 2021 14:00 1 976 11

Гръцки острови отчитат високи стойности на новозаразени с COVID-19

  • гърция-
  • туризъм-
  • пандемия-
  • коронавирус

Лекарите от щаба за контрол на коронавируса настояват да се върне задължителното носене на маски на открито

Гръцки острови отчитат високи стойности на новозаразени с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският център по профилактика и контрол върху заболяванията постави в "тъмночервена зона" част от гръцките острови в Егейско море. Властите предвиждат отново въвеждане на строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Въпреки това няма отлив на туристи, според хотелиерите.

Островите Миконос и Йос са на крачка от въвеждане на карантина, съобщават от гръцкото правителство. Още 11 острова в Егейско море са с високи стойности на заразени с Covid-19. Огнищата на разпространение на вируса са събирането на хиляди млади хора по заведения и частни вили без предпазни маски и дистанция е мнението на лекарите.

Полицията използва дрон и контролира социалните мрежи, за да предотврати забранените събирания. Извънредни полицейски екипи прехвърлиха от Атина към островите, за да следят за спазване на мерките.

Безпокойство на лекарите буди ситуацията в Закинтос, Лефкада, Санторини, Родос и Халкидики.

Лекарите от щаба за контрол на коронавируса настояват да се върне задължителното носене на маски на открито. Други медици смятат, че това е неизпълнимо при високите температури.

Правителството в Атина въведе задължително ваксиниране за медиците и ограничения за работа на учителите. Въпреки протестите рязко скочи броят на ваксиниращите се лекари и учители.

Председателят на Съюза на болничните лекари в Атина - Матина Пагони пред медиите предупреди, че ако не се изгради групов имунитет в „болниците ще стане страшно“ и „никой не може да предвиди бъдещето“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    16 3 Отговор
    Пълни глупости. Няма никакъв ковид. Скоро ще въведат военно положение за да принудят хората да си бият отровата.

    Коментиран от #9

  • 2 Хахаха...

    17 1 Отговор
    В Гърция е 44-48 градуса.Тия са луди!В тая жега какви маски на открито бе.Да вземат си сменят здравния министър.Ще умрат хората от задух в тия жеги.

    Коментиран от #8

  • 3 Гост

    16 2 Отговор
    Гърците се въоръжават ударно, и не е далеч денят, в който Мицотакис и правителството ще бъдат разстреляни, заедно със всички, които ги защитават и милост няма да има.

    Коментиран от #11

  • 4 Извънземен

    2 5 Отговор
    Аз съм БГ извънземен. В комшията всичко гори, но мен нищо не ме лови.
  • 5 Абе

    16 1 Отговор
    Нали отначало казаха че Ковита умира при високи температури .Сега отчитат лятото много повече болни в тая жега.Нещо много взеха да им се разминават лъжите.

    Коментиран от #10

  • 6 адаша

    8 1 Отговор
    Ами така е в еГЕЙско море...
  • 7 !!!!

    5 0 Отговор
    Въоражавайте се кой с каквото може щото военните ще обикалят по домовете да ви боцкат.
  • 8 мда

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха...":

    Да, за съжаление на тоя щам нещо не му влияе жегата. какъв коварен вирус пуснаха, не оставят хората да си отдъхнат.
  • 9 пфу

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "хмм":

    доста народ измря от тоя ковид, ти си стой с капаците. Лошото е, че обаче няма отърване както е тръгнало , нищо няма да помогне на по-слабите олганизми или тези, които са податливи точно на тоя вирус. Дано само да не захване да жъне и по-младите, че както е тръгнало все по-заразно става. Изкуствена работа е със сигурност.
  • 10 мда

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Ако има голям вирусен товар и по-бързо размножаване на този щам на вируса, явно не може да се унищожи от жегата напълно и понеже хората се тъпчат като невидели из курортите, се предава по-лесно.
  • 11 да бе

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Да, и сигурно във всички страни ще разстрелят правителствата, щото предвиждат задължително ваксиниране повечето, много си умен няма що. Примирете се, или отивайте в гората, там няма вирус и ваксина.