31 Юли, 2021 10:21 1 751 1

Ранени и разрушения след земетресението в Перу

  • перу-
  • земетресение-
  • рихтер

Епицентърът е бил на 12 километра западно от град Сулана, на дълбочина 36 километра

Ранени и разрушения след земетресението в Перу - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 40 души са били ранени, като трима от тях сериозно, при земетресението в Перу, съобщи АФП.

Агенцията се позова на информация от властите.

Бедствието е прекъснало и организирания от президента Педро Кастильо в Лима военен парад по случай 200 годишнината от независимостта на страната. Държавният глава се отправи към района на бедствието. Той посети пострадалите в болницата.

Властите разкриха, че най-малко 4 църкви и над 180 жилища са били повредени от природното бедствие. Пострадала е и фасадата на катедралата в Пиура, която е построена през 1588 г. и е обявена за исторически паметник.

Мощно земетресение от 6,1 по Рихтер разтърси Северно Перу вчера. Епицентърът е бил на 12 километра западно от град Сулана, на дълбочина 36 километра.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русопитек

    0 1 Отговор
    СААРС, това са Американците, правят земетресение в Перу, защото перуанците са най мощната и богата държава в Южна Америка, те са преки наследници на Империята на инките и искат да възстановят предишната си мощ, което застрашава интересите на САЩ в региона!