1 Август, 2021 09:08 2 612 19

425 нарушения на примирието в Донбас за денонощие

  • украйна-
  • донбас-
  • оссе

Путин написа статия, в която заяви, че "на Киев не му е нужен Донбас"

425 нарушения на примирието в Донбас за денонощие - 1
Снимка: БГНЕС

Мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа е установила 425 нарушения на режима на примирие в Донбас в рамките на денонощие, съобщи агенция Укринформ.

В Донецка област са регистрирани 408 нарушения, включително 32 взрива, се казва доклад на ОССЕ, публикуван на 31 юли. Повечето от тези събития са станали източно от разделителната линия, на територия, контролирана от сепаратистите, уточнява news.bg.

В Луганска област са установени 17 нарушения, сред които 7 взрива с неустановен произход. Повечето от тях са станали северно и западно от линията, на територия, контролирана от украинското правителство.

За предходния период са в Донбас са отчетени 173 нарушения на режима на тишина.

Припомняме, бившият заместник-министър по въпросите на временно окупираните територии на Украйна Юрий Гримчак заяви, че Украйна трябва да се подготви за силово освобождение на територията на Донбас след парламентарните избори в Русия.

По думите му намерението на Москва да включи живеещите в Донбас руснаци в изборите за руската Държавна дума говори, че Кремъл планира да присъедини окупираните територии към Русия.

Междувременно руските президент Владимир Путин написа статия, в която заяви, че "на Киев не му е нужен Донбас".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555555

    14 70 Отговор
    Фашистка Русия може само престъпления да прави
  • 2 глоги

    19 4 Отговор
    За предходния период в Донбас са отчетени 173 нарушения на режима на тишина. НЯКОЙ Е РАЗБИВАЛ ПАНЕЛНО ЖИЛИЩЕ С КЪРТАЧ И Е НАРУШАВАЛ НОЩНАТА ТИШИНА.
  • 3 Браво

    50 9 Отговор
    Мачкай Вова ! Щом квичат,значи усещат края си.
  • 4 ЕВРО НЮЗ

    67 6 Отговор
    Някой може ли да обясни, поне една причина има ли Донбас интерес и защо би нарушавал примирие. Тия хора искат единствено да живеят живота си, на земята си, далеч от Киевската фашистка хунта.. Отгледана и финансирана от американски и еврогейски соросоиди
  • 5 хъхъ

    45 6 Отговор
    Украйна е руската Македония. Фалшива държава.
  • 6 Землянин

    9 48 Отговор
    На Киев може да не му е нужен Донбас според ушанковия лилипут, но на Анкара му е нужен, както са и нужни и Киев и Москва, и Абхазия, и Сибир, само си вземете пуканките и зяпайте. Идва новият световен ред, в който ватенките ще бъдат просто един от вилаетите, но пък ще живеят по-добре.

    Коментиран от #13

  • 7 Ан тидебил

    10 35 Отговор
    И на Русия не и е нужна Москва
  • 8 отговор

    40 4 Отговор
    След като нарушенията са установени в Донбас, а не в КИЕВ, например, кой е виновен за тях? Кой е разположил войски, фашистки наемни отряди и чужди помагачи около Донбас и не спира с провокациите? Защо армията на Украйна обстрелва и убива собстеното си население там?

    Коментиран от #9

  • 9 !!!?

    7 26 Отговор

    До коментар #8 от "отговор":

    Това си е вътрешна работа на Украйна, а не на Кремъл !!!?

    Коментиран от #10, #11

  • 10 веселяк

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Ти па шъ кайш!
  • 11 Аре

    22 3 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Кво става с вътрешните терористи от Сащ

    Коментиран от #14

  • 12 Сандо

    10 2 Отговор
    И на какво основание уточнява Нюз.бг?И как така решихте да ги намесите в материала,може би защото тях не ги е срам да мамят?Смешна и лъжлива дописка,типичен пример за политкоректна журналистика,превзела демократичните СМИ.
  • 13 Олга

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Землянин":

    Разсъжденията на “землянин” за претенциите на Турция за “Киев и Москва, и Абхазия, и Сибир”, че те ще са турски в бъдещето и се предполага, че и БГ се намира в списъка предвид бленувания на Ердоган за държавата Туран заемаща цялата Централна Азия и седи дълбоко в мозъка на хора с не българско самосъзнание, но със български паспорт и с нулева толерантност към него.
  • 14 !!!?

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Аре":

    Колко "терористи от Сащ" има на руска територия !!!?

    Коментиран от #19

  • 15 я руски

    1 5 Отговор
    нашите войничета ще дадат дупе на натовските войски когато окупират мадър раша
  • 16 Монгола

    1 3 Отговор
    Киевска Рус загуби западна част на територията си преди 7 години, връщане назад е невъзможно!
  • 17 Kcaniba

    9 0 Отговор
    бандеростан е психиатрия, маскирана като държава.
    Свобода за Донбас!!!
  • 18 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    Е , И ... И ХАРКОВ ИСКА ПРОМЯНА ---АНТИБАНДЕРОВСКА !!!!!!!! ТЕЖКО ИМ И ГОРКО НА КИЕВСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ КЪМ "ДЕСЕН СЕКТОР " ОТ ЛВОВ И ТРАСПОЛ -БАНДЕРОВСКА ШЛЯХТА !!!!!!!!!!!!!!! И ЩЕ СЕ ОТМЪСТИ ЗА ИЗБИТИТЕ -ПОКРАЙ МАЙДАНА И ЩЕ УМРАТ УБИЙЦИТЕ И В ОДЕСА - НЯМА МИЛОСТ !!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Ъхмм

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Питай Вова ,поименно ли ги искаш с ЕГН?! Към стотина торят летището в Донецк! На Джо племника се позагуби там голям тюлен разправят бил,че затова е бесен на Жужо!Ама те миньорите не знаели колко голям бил , и те така Ъхмм!
Новини по държави: