Last news in Fakti

1 Август, 2021 11:16 6 803 42

Италия остава в шок след самоубийството на д-р Де Донно, лекувал с плазмена терапия COVID-19

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • кръвна плазма-
  • джузепе де донно

Смъртта му изпълва социалните мрежи със съобщения за съболезнования, но и с други с конспиративни нюанси

Италия остава в шок след самоубийството на д-р Де Донно, лекувал с плазмена терапия COVID-19 - 1

Откриването на безжизненото тяло на пулмолога Джузепе Де Донно предизвика голям ужас в Италия. Той изигра ключова роля в началото на пандемията с ангажимента си да лекува хоспитализирани пациенти с Covid-19 с хиперимунна плазма. Без друго оръжие за борба с новата болест в началото на 2020 г., неговата техника започна да се използва по целия свят и хиляди животи бяха спасени, съобщава "Ту отро диарио", цитиран от БГНЕС

Това медицинско постижение и виждането как десетките пациенти, които той лекува директно го изпълни с щастие. Факт е, че малко след като научната общност обявява техниката му за неефективна, се връщат „призраците на старо психологическо неразположение , което дотогава се държи под контрол“, според „Кориере делла Сера“.

Въпреки че не го свързва с това, Де Донно прави важна крачка назад в кариерата си през юни миналата година, когато решава да подаде оставка като директор на пулмологичното отделение на болница „Карло Пома“ в Мантуа, за да стане семеен лекар. Той започва да практикува като такъв този месец. Само 22 дни по-късно роднини го намират мъртъв в дома му.

До няколко месеца преди това драстично решение той също бил много активен в социалните мрежи, в които защитава лечението си на всяка цена, предоставяйки данни за хората, които са преживели Covid-19 след получаването му и съобщава, че никой не е влошил положението им или почина по -късно. Той решава да затвори профилите си, когато установява, че е широко следван от хора в анти-ваксинното движение, които могат да обърнат аргументите му в напълно различни дебати.

Смъртта му изпълва социалните мрежи със съобщения за съболезнования, но и с други с конспиративни нюанси. Междувременно италианската полиция е започнала разследване, за да се опита да установи дали, както сочат първите индикации, той сам е отнел живота си или напротив, има други хора, замесени в трагичното събитие.

Джузепе е много обичан от колегите си, които го описват не само като „голям професионалист“, но преди всичко човек „с голяма човечност“. Болницата публикува изявление, в което подробно се казва, че всички те са били в състояние да „оценят ангажимента му, желанието му за справедливост и дълбоко човешкия му подход“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 биг фарма

    181 4 Отговор
    Човекът е лекувал успешно вируса и затова са го самоубили. Фармацефтичната мафия иска да печели от ваксини и скъпоструващи лекарства, които притъпяват симптомите, но не те лекуват, а те правят хронично болен.

    Коментиран от #22

  • 2 сила

    112 3 Отговор
    да се чете СЛЕД УБИЙСТВОТО
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    88 2 Отговор
    да не е самоубит
  • 4 хъхъ

    129 2 Отговор
    Така става ако лекуваш ефективно - самоубиват те, а после сатанизират и забраняват метода ти.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    94 3 Отговор
    бялата мафия самоубива
  • 6 Лека му пръст

    87 1 Отговор
    Истината за смърта му ще бъде скалъпена.

    Коментиран от #23

  • 7 Мангъров

    105 2 Отговор
    Сатанистите които убиха Питър Салама, президента на Танзания самоубиха достойния лекар,който за разлика от много други знае какво е Хипократова клетва.
  • 8 3333

    116 2 Отговор
    Едва ли има нормален човек, който ще повярва, че се самоубил, покрай тая Корона измряха все хора дето не пеят в хора на Големите Чичковци.
  • 9 Бай Манол

    85 5 Отговор
    Само да не вземе се самоубие и нашия Мангъров.Тия които не са им удобни ги чистят като въшки на плешива глава.
  • 10 Галина колева

    93 1 Отговор
    Индианските лечители казват, че има лекове, но за фармацевтичните компании са неизгодни.
  • 11 Сзо ото

    33 1 Отговор
    мълчи
  • 12 big

    3 65 Отговор
    Не знам лечението с кръвна плазма да е успешно! За успешно лечение може да се говори при близо 100% ефективност, а такава няма! Няма дори и 50%, а страничните ефекти от това лечение са също доста. Много от лекуваните с кръвна плазма са починали, вярно според медиците са били в тежко състояние, но .... , никой не знае какъв ще е бил резултата и без нея. Твърде е възможно след задълбочени изследвания да е стигнал до извода, че тя не помага, а напротив - убива и това го е предизвикало!

    Коментиран от #14, #16, #17, #28

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 anonimen

    85 1 Отговор
    От десетилетия е така и с рака.В момента в който някой каже че е намерил лек - или се обявява за луд,или се самоубива,или го гази кола с пиян шофьор,посред бял ден и винаги без свидетели.Изводите оставям на мислещите хора,знам че са останали и такива слава богу!
  • 16 Приятелю мотан

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    13 ник беше за теб
  • 17 Също

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    И14 ник
  • 18 Тра ла ла

    65 2 Отговор
    Сатанистите убиха президента на Танзания - Джон Мугуфули, след като ги направи за смях и доказа, че на лъжата краката са къси. Опитаха се да го ковидясат, но после казаха от сърце. Президентът на Мадагаскар, на Хаити беше жертва на частните им паравоенни формирования. посегнаха на учени, лекари, прависти. На всеки дръзнал да се противопостави на наглите им лъжи. Във Франция затвориха академик в психиатрична клиника, изобличавал престъпните действия на биг фарма, дийп стейт и продажното правителство на геронтофила, спуснат като с парашут от световната банка. Доброто е, че все повече хора проглеждат и се организират за отпор на сатанистите. Един от най - известните борци против този модерен геноцид е Райнер Фюмич - експерт по международно право, обединил всякакви учени в екипи за борбата с това световно зло.
    Докато има скотове, ще има и касапи да ги обслужват.
  • 19 просветен

    62 1 Отговор
    Психопатите от световния елит в действие. За очаквани приходи от порядъка на 33 милиарда долара, като на Файзер и то само за тази година, не убийства на учени, ами и войни ще водят скоро.

    Коментиран от #24

  • 20 😷😷😷

    37 0 Отговор
    Трябва ли да се притесняваме за д-р Мангъров, д-р А. Петрова и т.н. ?
  • 21 ДОФТОРА

    59 0 Отговор
    КАРЛ МАРКС ГО Е КАЗАЛ МНОГО ОТДАВНА- КОГАТО КАПИТАЛИСТА ИМА 400% ПЕЧАЛБА Е ГОТОВ ДА УБИЕ!!!! ТА ДОКТОРА Е САМОУБИТ Т.Е. УБИТ ОТ ТИЯ КОИТО ИМАТ 400% ОТ ПАНДЕМИЯТА. ИЗМИСЛИЛ Е ПОЧТИ БЕЗПЛАТЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ БЕЗ ВАКСИНИ !!!!
  • 22 Целта

    59 1 Отговор

    До коментар #1 от "биг фарма":

    Налага се масово ваксиниране от правителствата и се знае, че ще има бунтове от хората които не са съгласни, целта е да се създаде масово недоволство и един вид граждански войни навсякъде. За да може след определени други събития, човечеството да може да се подчини на новото идващо управление. Така се създава Новия Световен Ред, след умишления Хаос.
  • 23 no name no face no number

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лека му пръст":

    Също както и на пилота на миг 29 и неговата мисля
  • 24 5ко

    35 1 Отговор

    До коментар #19 от "просветен":

    Но психовците явно губят почва под краката си и започват да правят грешки, в ущърб на плановете си. В много държави има големи, масови протести против пЛандемията и извратените мерки във в ъзка с нея. Но за тях - цензура. Даже се тепаха в италиянския парламент по повод мерките на сегрегация спрямо нежелаещите да поемат отровната субстанция.

    Коментиран от #26, #34

  • 25 100pera

    46 1 Отговор
    Ваксините...
    В Масачузец са изцяло (две дози) ваксинирани 63% от населението, а с тези с по една доза стават 72% ваксинирани.
    В същото време, от всички заболели, напълно ваксинираните са над 75%. Над 65% от от тежките случа и съща са такива напълно ваксинирани...
    Който иска - да мисли.
  • 26 100pera

    35 1 Отговор

    До коментар #24 от "5ко":

    Цитирам:
    "„По време на пандемията националните лидери по света ще увеличат своите правомощия и наложат по-строги правила и разпоредби - от задължителни маски за лице до проверка на телесната температура на входовете на обществени места като гари и супермаркети. Дори и след като пандемията премине, този по-авторитарен контрол и надзор на гражданите и техните дейности ще остане и дори ще се засили. За да се предпазят от разпространението на все по-глобални проблеми - от пандемии и транснационален тероризъм до екологични кризи и нарастваща бедност - лидерите по света ще започнат да управляват по-строго.“
    От доклан на Фондация Рокфелер, 2010 г.
    Ако не е пандемия, ще са промени в климата, ако не са промените в климата - ще са извънземни нападащи Земята, масови появи на зомбита или друго. Важното е да се устаниви тотален контрол.
  • 27 ЕВРО НЮЗ

    27 0 Отговор
    Сравнете сега снимката на този лекар със снимката на българският екстрасенс математик професор и си отговорете какво излъчва лицето на всеки един.
  • 28 Дада

    30 0 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    Аз съм лекуван с плазма и мога да кажа че ми помогна...

    Коментиран от #39

  • 29 Аватар

    39 0 Отговор
    В друга статия пише,че властите са влезли в дома му и са го намерили мъртъв.Ако е така,какво търсят властите в дома на лекар с индивидуална практика.???!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гневна

    30 0 Отговор
    СамоубиТ ? Още един самоубиТ от ковид мафията, създала ПЛАНдемията.
    Вижте нещо интересно: Стойчо Кацаров признава, че доц.Мангъров е бил прав, признава, че мерките са немедицински, а политически:
    понеже сайта не ми позволява да пейстна линк, напишете в ютуб следното:
    "Стойчо Кацаров в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 3.6.20, По TV+ и TV1" и вижте с очите си какво говори Стойчо Кацаров!!!
  • 32 Мисля

    29 0 Отговор
    Пфайзер-27млр печалба за 2020…32млр за 2021.Каква плазма,какви 5лв?
  • 33 гневна

    35 0 Отговор
    Руснаците /преди да получат строгите заповеди от СЗО и глобалистите, на които и те робуват!/, също бяха обявили, че търсят доброволци, преболедували ковид, за да дарят плазма за лечение на други болни.
    Но после СЗО им "наби обръчите" и започнаха и те да слушкат.
    Още ли мислите, че има истинска "пандемия" ????

    Коментиран от #36

  • 34 100pera

    35 0 Отговор

    До коментар #24 от "5ко":

    Вчера във Франция - общо над 250 000 протестиращи срещу задължителната ваксинация, ваксинационните паспорти, ограничителните мерки и новия здравен зцакон... В Париж протестиращи пребиха журналисти от централните медии. Бой, водни оръдия, сълзотворен газ, арести.
    Някоя от праведните български медии да забеля това?! Забравете. Цензурата е майка на свободата на словото, а диктатурата - на демокрацията. Слугинажът е проява на гражданска и професионална доблест! Свободата е робство, войната е мир!
    Да живее най-демократичното общество - това, което е описано в книгите на Оруел!
  • 35 Малкото човече

    32 0 Отговор
    Току що гледах клипче,на италиански,в което доктора казва че веднага след откриването на лечението с плазмата е получил заплахи.никакво обаждане от италианския здравен мениджмънт мистър за някакъв коментар ,даже поздравления не е получил.Той казва че много цени живота и никога не би си посегнал.

    Коментиран от #40

  • 36 Моля

    4 11 Отговор

    До коментар #33 от "гневна":

    да поясните с какви точно средства СЗО "набива обръчи" на Русия? За мижитурки като нас и др. е ясно.
  • 37 ПЕНКО

    15 0 Отговор
    ВСЕКИ НАПРАВИЛ НЕЩО СРЕЩУ ПЕЧАЛБИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ "ФАРМАЦЕВТИКИ" ЩЕ БЪДЕ УБИТ -КАТО САМОУБИЛ СЕ !!!!!! СМЪ РТ НА ВСЕКИ ОТ ЦРУ И МОСАД -СМ ЪРТ !!!! С МЪРТ НА ВСЕКИ ПОСЛАННИК НА САЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 38 Странно

    27 0 Отговор
    Аутопсия, нещо? Намерен умрял и толкоз - а от какво? Обикновено пишат - застрелял се, обесил се... А за този - намерен умрял, версия - самоубийство...?!

    Иначе, миналата година и в БГ имаше опити с плазма, и май им се беше получило по спомени, донори търсеха - ама спряха да говорят по темата...?
  • 39 big

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "Дада":

    Радвам се за Вас. Коментара ми не е, че не "работи", а за това, че не е ефективно на близо 100%. Всички сме хора, но сме абсолютно различни помежду си, биологията също е различна. По тази причина едни се разболяват, други - не; едни карат болестта леко, други - не; на едни "лечението" се отразява добре, други - умират. Не говоря само за този вирус, а по принцип.
  • 40 ЕВРО НЮЗ

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Малкото човече":

    Има също интервю от преди една година... La terapia al plasma fa paura alle case..
  • 41 КОНСТАНТИНОВ

    19 0 Отговор
    ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА ЛЕКУВА ВИРУСА УМИРА.
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    ........и сто пъти да повторите "самоубийство" не може да се скрие, че това е убийство!