1 Август, 2021 20:33 1 958 8

В САЩ няма да се връщат към локдауните

  • сащ-
  • коронавирус-
  • ваксина

Антъни Фаучи предупреди в ефира на Ей Би Си, че нещата ще се влошат с оглед на продължаващото разпространение на варианта Делта

В САЩ няма да се връщат към локдауните - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ няма да се върнат към локдауните въпреки нарастващите рискове от варианта Делта на коронавируса, заяви днес Антъни Фаучи, водещият американски експерт по заразни болести, предаде Ройтерс.

"Не мисля, че ще станем свидетели на локдауни", каза Фаучи, който е и директор на Националния институт по алергии и заразни болести, в предаването "Тази седмица" (This Week) на телевизия Ей Би Си.

"Смятам, че имаме достатъчния процент хора в страната - недостатъчен за да разбием епидемичния взрив - но според мен все пак достатъчен, за да не позволим да изпаднем в ситуацията, в която бяхме миналата зима."

Макар Фаучи да не смята, че САЩ ще трябва да затварят отново, както стана миналата година, той предупреди в ефира на Ей Би Си, че "нещата ще се влошат" с оглед на продължаващото разпространение на варианта Делта, предаде БТА.

"В нашата страна имаме сто милиона души, които имат право да бъдат ваксинирани, но които не се ваксинират", каза той.

Средният брой на новите случаи, който се отчита всеки ден, почти се е удвоил за последните десет дни, а броят на хоспитализираните пациенти в много щати рязко се увеличава, става ясно от анализ на Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фашизъм

    14 2 Отговор
    Фашизъм,мор за затъпелият маймунски род
  • 2 dfu

    20 2 Отговор
    Фаучи лъже. Те всички преди казваха, че нямало да има това, нямало онова, но на следващия месец обръщаха плочата и го налагаха. Баламосват електората, за да се успокои да не писка.

    Коментиран от #3

  • 3 Някой

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "dfu":

    В България хората са психически нестабилни! Пак се съзират лъжи, конспирации и т.н... Прост народ, слаба държава! Фактите го доказват!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Любка Кумчева

    2 3 Отговор
    Фаучи не може да предскаже. Всичко зависи от поведението на смъртността. Въпреки експоненциално покачване на броя заразени в САЩ (основното ядро е Флорида), смъртността от К19 Делта се покачва линейно, което означава че ваксинираните създават съпротива за вирусът.
  • 5 Туземци Сър

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    И освен това страдат от умствен дефицит в БГ. Като аборигени са!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Hoho Boho

    9 1 Отговор
    Хи хи:))
    Австралииците налагат локдаун.
    Американците няма да имат локдаун.
    Израелците ще си бият третата инжекция.

    Истината стана очевидна и тия* почнаха да се гърчат...
    -
    *Кои тия - тези, които ни манипулират вече година и половина
  • 8 ФаучиМаучи

    5 0 Отговор
    ТОчно тоя ли , тоя е за затвор, лъжец и боклук, той я е направил вируса боклук, тоя го е спонсорирал, тоя е прикривал от къде е излезнал.... Ако има някой се бесене е фаучи който реши да си прави експериментите на китайска земя (защото на американска е страшно) а мърлявите китайци пък изпуснаха тва дето не трябваше да го изпускат... СМърт за фаучи...