Last news in Fakti

2 Август, 2021 11:14 1 792 4

Граждани гласуват дали да съдят бивши държавни глави

  • мексико-
  • референдум-
  • адрес обрадор

Допитване по предложение на мексикански държавен глава

Граждани гласуват дали да съдят бивши държавни глави - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мексико гласува на голям референдум в неделя, съобщи ТАСС.

Темата на гласуването е дали да започнат действия срещу пет от водещите фигури в страната. Сред тях е и предходният държавен глава Енрике Пеня Нието.

Опозицията обвини опозицията, че това са провокативни действия. Референдумът е по идея на действащия държавен глава Адрес Обрадор.

Той настоява, че досегашните администрации в страната са извършили множество злоупотреби. Много избиратели похвалиха гласуването.

Те обаче остават недоверчиви към евентуални съдебни действия. Допитването не е предизвикало голям интерес.

Очакванията са повечето гласували на референдума да подкрепят предложението на държавния глава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    10 1 Отговор
    Дано тук няма такова гласуване, че всичките държавници и политици от 1989 до сега ще са на бесилото. Защото по-старото поколение все пак помним, когато България беше държава.
  • 2 демокрЯция

    7 0 Отговор
    "Демократите" най ги е страх и най-много НЕ искат референдуми на които демоса да си изрази волята. Така е навсякъде по света, но масите вече започнаха да се събуждат. След още няколко предсрочни избори и в България ще има такъв референдум!
  • 3 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БИВШИТЕ МЕКСИКАНСКИ "ВЕЛИЧИЯ " ОГРАБИХА ИЗНЕСОХА В САЩ ПОВЕЧЕ ОТ 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА И САЩ ГИ ПРИЕ КАТО- СВОИТЕ СИ МЕКСИКАНЦИ !!!!КОЙЯТО ДЪРЖАВА РАБОТИ С ЦИОНИСТКАТА -БАНКОВА СИСТЕМА НА САЩ И Е РОБ НА ДОЛАРА ИМ ЩЕ СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА --- РОБСТВО ;ЗАВИСИМОСТ ; РЕКЕТ ; И ПРИНУДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 ха ха ха

    1 0 Отговор
    А що не кажете какво каза Президента на Мексико?

    Че няма да ваксинира децата с тоя бълвоч!!!
Новини по държави: