Last news in Fakti

2 Август, 2021 12:40 3 402 10

Идва невероятен влак - дворец

  • влак-
  • дизайнер-
  • дворец

Нов дизайн на Тиери Гоген

Идва невероятен влак - дворец - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Водещ дизайнер работи по иновативен нов влак, съобщи Фигаро.

Идеята е на Тиери Гоген. Дизайнерът работи съвместно с експерти от Швейцария и Франция.

Сътрудничеството е с няколко големи компании. Влакът е известен като G Train.

Идеята е той да е пътуващ дворец. Предоставен ще бъде на само един собственик.

Първият вагон ще е негов апартамент, а в останалите ще бъдат разположени стаи за гости, фитнес, ресторанти, САП и дискотеки. Предвиден е и вагон за превозни средства, които ще позволяват на гостите да оглеждат околните райони.

Влакът ще може да развива 161 км/ч. Предвидени са панорамни прозорци, които да осигуряват уникална гледка за пътниците.

Намерил се е и кандидат купувач, който обяви, че това ще е съществено нов начин за придвижване.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    9 1 Отговор
    Па ние такива ползваме от 1954г
  • 2 Госあ

    5 8 Отговор
    В Азия нещата се правят практични и за хората, а европейците не могат да се откъснат от тяхната помпозност и пошлост. Имам предвид западна европа, източна европа е друго.

    Коментиран от #5

  • 3 Българина

    5 2 Отговор
    глупости...., а това са дизайнерите, да ти продаде стара технология в нов опаковка. сега излитат с частния самолет нез да ги види никой, сега ще спират влакове и разписания за да мине шефа... глупости. ясно е че светът утесня за богаташите. време е за социализъм от китайски тип.

    Коментиран от #9

  • 4 Дон

    3 1 Отговор
    Ние построихме цяла държава за удобството на един човек,те ми се хвалят с някакъв влак.
  • 5 Ерец

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Ех , ти пък сега ! А представяш ли си как са се дзверили японците когато са се качили за пръв път на влак ? Първата парна машина (заедно с релсите) в Япония е внесена от Англия.Това е било в миналото , няма да посочвам години. А в настояще се реши следващия японски изтребител “родно производство” наследник на F-2 , да бъде разработен съвместно с Rolls-Royce .Пошлост , помпозност или …?

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ерец":

    Ами знам че на едно Мицубиши са падали по няколко американски самолета по време на втората световна, първият самолетоносач е на имперския флот, а пък в Англия не знам да има влак,който да се сравнява с японските. Ти знаеш ли? Практичност, бате. А пък барута, хартията,печата, компаса и т.н. все европейски, А ?

    Коментиран от #8

  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    Ето така ние пчеличките ще гледаме как този НЯКОЙ, който е спечелил парите си ОТ НАС ще си купи този влак !!! Светът не отива на добро а на още по голямо ЗЛО !!!
  • 8 Ерец

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Абе дай да не почваме с това какво става в Европа и в последствие в целия свят след Индустриалната революция .
  • 9 Крис51

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Много внимавайте какво си пожелавате. Може да сте подминали новата система за "социални кредити" в Китай, където вече голяма част от населението е наблюдавана и оценявана от алгоритъм и изкуствен интелект. Пресичаш неправилно, камерата те улавя, идентифицира те и системата моментално тегли от сметката ти съответната глоба, като ти отнема съответния брой точки социални кредити. Паднеш ли под определено число, нямаш право дори да се качиш на метрото. Да не говорим за приложението, с което трябва да следиш дали си в близост до "неблагонадеждни" с нисък кредит, защото ако дори им кажеш "Здрасти", може да има доста неблагоприятни последици за теб. И върви се оплаквай на алгоритъм. Ако това ви е мечтата, продължете да мечтаете за китайския социализъм. Макар че както е тръгнало, западните "демокрации" скоро също ще се доближат до това въпреки всички приказки за свободи и лични права.

    Коментиран от #10

  • 10 2326

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Крис51":

    Това сюжетът на епизод от един американски сериал. Кажи му името, че не мога да си го спомня.
Новини по държави: