2 Август, 2021 14:24 5 748 35

"Край на коронадиктатурата": хилядни протести срещу мерките в Париж и Берлин

  • германия-
  • коронавирус-
  • франция-
  • протести-
  • полиция-
  • ес-
  • европа-
  • ваксини-
  • ваксинация

200 хиляди протестираха срещу задължителната ваксинация на медици в Париж

"Край на коронадиктатурата": хилядни протести срещу мерките в Париж и Берлин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пет хиляди демонстранти излязоха по улиците на Берлин тази неделя, за да протестират срещу антипандемичните мерки, наложени от германското правителство. Властите забраниха протестите на “инакомислещите” заради невъзможността за спазване на дистанция. Въпреки това в различни точки на германската столица се събраха противниците на здравната политика в страната. Стигна се и до сблъсъци с полицейските служители, които трябваше да осигурят обществения ред.

600 души са били задържани в Берлин

Около 2000 полицаи са били ангажирани по време на протестите. В рамките на деня почти 600 демонстранти са били задържани. Демонстрациите са започнали на Олимпийския стадион в Берлин, където е било дадено началото на разрешено от властите автомобилно шествие. Недоволните обаче са искали да протестират и пеша. Част от тях са се опитали да прескочат прегражданията и да избутат служителите на реда, съобщиха от полицията. Една група е достигнала до Колоната на победата, където полицията е заплашила демонстрантите с използването на водно оръдие. Михаел Балвег, говорител на организацията “Инакомислещи 711“, която е планирала акцията там, заяви преди началото на протестите, че от организацията приемат забраната, но че свободата не може да бъде ограничена. “Събиранията ще се проведат“, каза той.

Протестите в Париж все повече напомнят за "Жълтите жилетки"

По данни на френското вътрешно министерство 200 хиляди души са излезли по улиците на Париж, за да протестират за трети пореден уикенд срещу въвеждането на задължителна ваксинация на медицинските служители и разширяването на обхвата на здравните пропуски. В цяла Франция са проведени над 180 протестни акции. Включването на все повече хора в демонстрациите срещу политиката на президента Макрон и френското правителство започва да напомня за "Жълтите жилетки". През 2018-а година повишаването на цените на горивата даде повод за техните протести . Бързо обаче обхватът на недоволството се разшири и то се насочи срещу цялостната политика на Макрон. Често по време на протестите на "Жълтите жилетки" се стигаше и до сблъсъци с полицията.

Недоволството по улиците на Франция тази седмица бе съпроводено от сериозно полицейско присъствие. В Париж полицията използва водни оръдия. Полицаи бяха ранени, а 19 души - арестувани. Новите правила трябва да влязат в сила на 9 август. Вътрешният министър Джералд Дарманин заяви, че в сравнение с 4-те милиона, които са се имунизирали само през последните три седмици, демонстриращите са малцинство. 62 процента от жителите на Франция са си поставили поне една доза от ваксините срещу COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    119 5 Отговор
    Време е и у нас един предупредителен протест пред Здравното министерство.Че после ще е късно.

    Коментиран от #13

  • 2 RIOT

    142 2 Отговор
    Правителствата на държавите са слуги на новия световен ред. Готови да заповядат на полиция и армия да стреля срещу собствените си народи. Дано силовите структури имат мозък в главите си и да застанат до народите си срещу глобалната мафия.
  • 3 Минск

    84 2 Отговор
    Протестиращите срещу диктатурата на Меркел бяха 60 000 в Берлин, а арестувани бяха 6000 души!

    Коментиран от #20

  • 4 Народен съд

    117 1 Отговор
    Съпротивата срещу ковид фашизма набира сила.
    Трябва да покажем европейска солидарност (нали е основна ценност за съюза) и да излезам на протест пред френското и немското посолство и да кажем НЕ НА КОВИД-ФАШИЗМА

    Коментиран от #30

  • 5 Тъпанари

    3 144 Отговор
    Това толкова изумително тъ*по,че е все едно да вдигнеш въстание срешу чумата през 15 век. Значи ваксината срещу туберколоза може да е задължителна, срещу Ковид - не. И щоооо?

    Коментиран от #8, #10, #15, #21, #26, #33

  • 6 Румен

    93 2 Отговор
    Въоръжавайте се.Масоните ни изкат мъртви
  • 7 Hoho Boho

    93 0 Отговор
    СЪД ЗА БИОФАШИСТИТЕ!!!
  • 8 Професора

    110 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпанари":

    Ваксината срещу туберкулоза е доказала се ваксина, а,, всксините" на сородите са съмнител и разтвори!
  • 9 гадно

    64 1 Отговор
    Оня с мустачките е пружил ръка за поздрав от дупката си. Как да се досетят с Менгеле, че един вирус ще свърши работата на цели армии.
  • 10 Ахаха

    47 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпанари":

    Е ми щото никът ти си го казва отговора
  • 11 Българина

    63 2 Отговор
    санкции за арестите ще има ли или са само за Беларус и Москва?
  • 12 провинциалист

    3 34 Отговор
    Чакаме коментарите, че Ганьо пак не е със света.
  • 13 Ела стачкувай

    5 33 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тук в Берлин. Да те видя колко си смел.

    Коментиран от #17, #18

  • 14 ежжаож

    62 3 Отговор
    С мирни протести няма да стане - трябва да има пречукани полицаи, да се търкалят главите им заедно с каските. Не те да бият протестиращите, а протестиращите да стрелят по тях докато разберат, че работят за народа.
  • 15 Азазел

    87 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпанари":

    Колко игли получи срещу туберкулозата?
    След като се ваксинира срещу туберкулоза, пак ли можеш да се заразяваш и да сееш зараза, да трябва да носиш маска? Налага ли се да очертават червени, жълти и т.н. зони и да ти взимат редовни проби от носа или от където и да било, за да може да напуснеш региона си?
    И най-вече на всяка "вълна", нова игла :)
    Отделно е ефективността и страничните ефекти, но това са неща, които ние с Вас не знаем и трябва да вЕрваме, че ще ни оправят за ... дни.
  • 16 Тъпчо Балкански

    48 0 Отговор
    НЕ САНИТАРНАТА ДИКТАТУРА,НЕ НА БИЛ ГЕйТЦ,
    ГЛОБАЛИСТИТЕ СА УБИЙЦИ
    БАНК РУН,БАНК РУН,БАНК РУН

    Коментиран от #34

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 КОКО

    42 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ела стачкувай":

    Те Ковид Ваксините за СТРАХЛИВЦИ са измислени!!!
  • 19 ЧОКИ

    43 0 Отговор
    ТОВА ,АКО Е В РУСИЯ ВЕДНАГА САНКЦИИ,ОЩЕ ОМРАЗА,А ЗА ТЯХ МАЛКО ПЛЮЯТ, ЗАЩО????
  • 20 Hess

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Минск":

    103 000
  • 21 Бай Манол

    78 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпанари":

    Бий си ваксини колкото искаш бе момко.Попълвай декларации и се мушкай колкото искаш.Докато ти се скапят месата.Едно време беше друго.Тестваха ваксините 5-10 години.Предимно на затворници.А не директно на населението както сега.Днешната младеж сте със промити мозъци.За новите технологии и дупе че дадете
  • 22 Загрижен

    80 0 Отговор
    Факти, време е да спрете да триете коментарите против задължителното ваксиниране. Всички знаем, че сте послушни мисирки и отлично се ориентирате на къде духа вятърът!!! Хората масово казват СТОП на медицинския фашизъм!!!!!
  • 23 Факт

    41 1 Отговор
    Време е за нова гилотина!
  • 24 наивен

    55 0 Отговор
    Я, колко съм изненадам, че то най-голямата полицейщина е била при демокрацията. Ето откъде се учили източните "диктатури". В сравнение със западните диктатури, източните диктаторчета са жалки аматьори. Западната диктатура прилича на демокрация само когато правиш доброволно всичко което се иска от теб.
  • 25 защо ли

    8 35 Отговор
    Гледам по тв протести най-различни по света. Но никъде не видях полицаите да са строени , да стоят мирно и протестиращите да ги замерят, плюят, препикават, палят, псуват .......Само в България може да се случи това отвратително отношение към полицаите. И освен това, ако
    някой протестиращ съвсем си го търси и отнесе няколко бухалки, държавата става подсъдима. Каква е тази наша оправия ?
  • 26 kkk

    57 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпанари":

    Ваксиниран съм срещу вариола (и куп други неща) и НАПЪЛНО УМИШЛЕНО са ме водили да си играя по цял ден с други деца които са били болни от вариола- ако случайно ваксината не ми е подействала (винаги има такива хора) да се заразя и да изкарам болестта докато съм малък, че последиците ако я карам на дърти години са кофти.
    Ами НЕ- НЕ СЪМ СЕ ЗАРАЗЯВАЛ. И всичките ми набори (дори до 20-25г. по-млади от мен) са минали по същата схема- ваксина, посещения при болни (ако има такива, че бяха рядкост) и НИКОЙ не се е разболявал от вариола.

    Те това е ВАКСИНА, сегашното препаратче дето ви го турят никой не знае к'во е, но СЪС СИГУРНОСТ НЯМА НИЩО ОБЩО С ВАКСИНА. Сега схвана ли що НЕ МОЖЕ туй "нещо си там дето уж действа срещу ковид" да е задължително? Това дори не трябва да е допуснато за употреба, но като се поделят едни трилиони $ на никой не му пука за умрелите маймуни като теб...
  • 27 Рошко

    43 0 Отговор
    Стига сте лъгсли, не 5 а 500 000 хиляди са и дано да пламне целия свят че да се изметат тия се мислят за богове
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Айсамани

    29 1 Отговор
    Само така!Хората се събуждат!И не са 200 000 в Париж,1 млн са били.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ----- ------

    32 0 Отговор
    Евровизия зорлем съобщи за 200 000 протестиращи в Париж - това означава, че РЕАЛНО са били между 400 000 и 500 000! В Берлин, според официалната информация, протестиращите били 5000, ама 2000 полицая арестували 600 човека - това означава, че РЕАЛНО протестиращите са били поне 30-40 000. Май започва да им се спича ла-ното на макрончовците и меркелиците!...
  • 32 Армани.

    2 24 Отговор

    До коментар #29 от "Айсамани":

    Аз пък бях в Париж и ги видях с очите си бяха поне един милиард.😂😂😂
  • 33 Бати Гошо вестникарчето

    26 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпанари":

    Щото това не са ваксини, a смъртоносни коктейли.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 кочо

    3 0 Отговор
    СВОБОДА ЗА ФРАНЦИЯ--НИ НА МИКРОН.