2 Август, 2021 16:52 2 324 25

САЩ да пуснат дигитален долар

  • сащ-
  • долар-
  • федерален резерв

Призив от експерти

САЩ да пуснат дигитален долар - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на Федералния резерв призоваха за бързото въвеждане дигитална американска валута, съобщи FOX News.

Припомня се, че Китай вече работи по темата. Това изисква САЩ да се задействат.

Доларът е силно доминантна валута на международния пазар. Други големи страни скоро ще предлагат дигитална валута и при положение, че САЩ закъснява, това може да има последствия.

Мнението е на представителя на институцията Лаел Брейнард. Експертът смята, че иновацията е важна за намиране на устойчиво бъдеще.

Започнала е работата по доклад за потенциалните разходи и ползи. Разглеждат се форми на криптовалути, вързани към конвенционалните такива, но без поддръжка от държавата.

ЕС също потвърди, че проучва варианти за своя дигитална валута. Очаква се план за нейното пускане.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    32 1 Отговор
    нищо чудно , то вече самата хартия на която се печатат доларите е с по-голяма себестойност . за мастила , печатници да не говорим

    Коментиран от #24

  • 2 гадно

    31 0 Отговор
    Печатницата вече ненасмогва така ли ???

    Коментиран от #6

  • 3 БОЛШЕВИК

    25 0 Отговор
    Умиращата империя на злото, до последно ще служи на Мамона!

    Коментиран от #12

  • 4 дедо Флашко

    29 0 Отговор
    Писано е,че парите ще изчезнат преди Второто Божие Пришествие на Земята. Натам вървим.Сатанизмът в САЩ ще набира скорост.
  • 5 ****

    25 0 Отговор
    Ами пускайте си каквото искате,но не забравяйте и за дълга,не се опитвайте да го занулите по този начин.
  • 6 КОТарАК

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    решението е банкноти от 1 милион примерно , но дигитална валута е далеч по-изтънчено , без намек за инфлация и предстоящ срив на пазара

    Коментиран от #10

  • 7 Вземаха

    21 0 Отговор
    златото на света срещу хартия , сега и тя им е скъпа , та стигнаха дигитален долар !
  • 8 инфо

    18 0 Отговор
    Той отдавна е дигитален. Хартиеният много скъпо им струва да го печатат. Набират на компютъра колко долари им трябват в системата и си ги имат. Даже и отчети точно колко долари има в обръщение не дават, защото им било скъпо да ги направят.
  • 9 Рошко

    17 0 Отговор
    Ами нормално, долари на килограм вече, какво да кажем за борчовете им към Китай само, иначе устите им големи
  • 10 гадно

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Те и такива самолети ща ни пратят дигитални. Интерсно тиквата дали ще поиска едно кръгче с тях.

    Коментиран от #19

  • 11 Centyrion

    16 0 Отговор
    Каквото и да пуснат всичко е една Еврейска измама!!!Дигитални,хартиени,пластмасови катри,и прочие нефилитни боклъци.Парата,истинската пара е Звонг ,злато и сребро.Парата има стойност когато носи номинала в себе си!!!
  • 12 Ленин

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    Загниващи капиталисти Ужас Хапчетатаааа Не ги спирай
  • 13 От страни

    7 0 Отговор
    В Индия има такава приказка: Като видиш умрял кон не му слагай нова капистра. Квото и да го правят той няма бъдеще. Ще го има де ама като обикновена валута на обикновенна държава.
  • 14 От страни

    8 0 Отговор
    Ка викаше един дядо: За един лев чувал долари да ми дават ще взема само заради това че ми трябва чувалът.
  • 15 Ама

    10 0 Отговор
    То цялата пандемия коронавирус точно затова беше предизвикана.От хартиени постепенно да се мине на дигитални пари.Какво ти пуснат в цифри във картата това ще е.Много хора пестят пари и ги съхраняват извън банките.Банките губят я.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 mi6osp

    10 1 Отговор
    Целта е да бръкнат в г... на всички, които са се набалбукали с американски дълг. Само че цената ще бъде ,че доларът престава да е световна резервна валута, , БВП на световния лихвар САЩ пада рязко , САЩ стават държава втора категория.
  • 18 Николай

    16 0 Отговор
    Безкешово общество.Това е целта на Глобалистите и балъците ше го възприемат.Виждат се коментари ,че и сега парите са дигитални.Това е втората стъпка след Covid и дигиталния паспорт с баркода.А много балъци ще се сдобият с него по втория начин.След това идва социалния кредитен рейтинг,трайност на дигиталните пари/до 1,5 месеца/,отрицателни лихви като -15%.И всичко това до 2030 г. ще доведе до 99,9% еднакво бедно население на земята
  • 19 От страни

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "гадно":

    Те вече са дигитални. Помнете че няма да ги видим наживо никога. Кво ще измислят не знам.
  • 20 От страни

    9 1 Отговор
    Имахме една песен: Пирамиди, фараони, и балъци за милиони. Куче влачи рейс, дира няма няма хей.... Само че тука балъците са за трилиони. Както казваха умни хора за краварския дълг: такива дългове не се връщат, такива дългове се горят в огъня на световни войни.
  • 21 Холивуд

    11 0 Отговор
    Хайде сега намерете връзката кромид, фъксина, дигитален сертификат, дигитални валути...и текст от една книга преди 2000 години.
    Чао.
  • 22 ПУТИН

    0 8 Отговор
    И НИЕ СЕ БОРИМ ЗА ДИГИТАЛНА РУБЛА......АМА МУЖИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С НЕЯ....
    КАРАМЕ НА СТАРАТА ХАРТИЕНА ОБЕЗЦЕНЕНА РУБЛА
  • 23 ШЕ ЧАКАМЕ ОЩЕ 250 ГОДИНИ

    0 8 Отговор
    САЩ ДА ФАЛИРАТ...ВИЖ СССР И СОЦА ОТЛЕТЯХА В НЕБИТИЕТО.....
  • 24 Абе

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Затова и купюрите са им еднакви.Защото и едно зелено,и купюра от сто зелено,им струват като краен продукт-17 сента.Но става въпрос за океан от банкноти пръснати в цял свят.Който се износват,а рано или късно се връщат пак при тях.Следва бракуване,опис, унищожаване.Което също струва много.А срещу унищожените- нов брой,но задължително със същия номинал,като този,който е изваден от употреба.Така е лесно.Цифрови нули и единици.И който се върже,върже.Последната фраза е многозначителна: вързани към конвенционалната,но без защита от държавата.Малцина знаят,че в Поднебесната, в банката ,при обмяна ( там е задължително) се проверяват през специална технология,всяка банкнота.И изкупуват( обменят) само от определени серии,година на печат и номинал.Другите ти банкноти може да обмениш навън,в чейнджа.Не защото са менте.Но задайте си въпроса-защо ли?За мен,това е гениален план,за поетапно ,но късо по период,зануляване на трилионни дългове.От целия този,наистина гениален план,ще изгорят милиони, стотици милиони ,със дребни суми( дребни за банкстерите) .Но няма да подмине,и доста от " неудобните" олигарси навсякъде.
  • 25 КУПУВАЙТЕ ДИГИТАЛНИ ДОЛАРИ 😛

    4 0 Отговор
    И ТОГАВА НИКОГА НЯМА ДА ИМАТЕ ПАРИ 😇