2 Август, 2021 17:50 5 823 26

Путин с позиция за Кипър

  • русия-
  • владимир путин-
  • кипър

Изпрати телеграма за страната

Путин с позиция за Кипър - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Кипър е получил телеграма от Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Телеграмата е отговор на допитване от кипърските представители. Свързана е с турските действия в Кипър.

Никос Анастасиадис лично потърсил мнението на руския държавен глава. Путин внимателно е прочел телеграмата на представителя на Кипър.

То се отнася за турските планове за отваряне на курорта Вароша. Руското правителство отхвърля едностранните действия по въпроса.

Подкрепя се решаването на въпроса чрез международното право. Важно е да се реализират благоприятни външни условия за намирането на компромис.

Русия настоява за широко участие на водещи страни по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 57 Отговор
    Братишките веднага да затварят Ялта, какви са тия двойни стандарти. Вароша не можело, Ялта и Феодосия можело.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Решението

    39 14 Отговор
    Половин милион турци които засели Анкара след окупацията, се прибират заедно с потомците си в Анадола, останалите турци целуват християнската ръка, и стават европейци, и влизат в 21 век с фанфарна музика!

    Коментиран от #12, #13

  • 3 Татарина

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    На тати умното момче! Навсякъде компетентен!😆😆😆😆😆😆😆

    Коментиран от #24

  • 4 Хи хи хи

    10 44 Отговор
    Голяма смешка. А какво е казал за Крим, където цял свят казва, че не трябва да се действа едностранно

    Коментиран от #8

  • 5 Иван

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Eшкиназ=фалшив евреин.
  • 6 жжжжжж

    4 16 Отговор
    а за донбас ? мнението му ?
  • 7 101010

    44 5 Отговор
    Какво спорите за Крим бе? Да, бил е окупиран и анексиран. От Украйна. На 20 януари 1991 г. в Крим и в Севастопол е проведен референдум с който се възстановява статута на полуострова като самостоятелен субект (република) в състава на СССР. Излиза от състава и юрисдикцията на Украйна. Става самостоятелен субект в състава на СССР. Приема се конституция, парламент се избира, правителство и т.н. След разпадането на СССР (26 декември 1991 г.) Украйна окупира с военни сили Крим. Елцин си трае - защо, това е друга тема. Киевската Рада разпуска кримския парламет, обявява конституцията на Крим за невалидна и обявява Крим за част от Украйна. Това е. Окупация и анексиране. Станалото през 2014 г. отделяне и присъединяване към Русия е естествено последствие от насилствената окупация на Крим от Украйна през 1992 г.
  • 8 Анонимен

    36 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хи хи хи":

    Там не се е действало едностранно, точно обратното - народът е гласувал в референдум. За 60 г. пришити към Украйна еднолично от Хрушчов хората там няма как да станат украинци - би трябвало това да ти е ясно на теб дето си бил 500 г. под турско иго. И какво изобщо е Украйна? Няма такова нещо на карти на света преди 1917 г. Иначе красиво страдаш, само така.

    Коментиран от #10

  • 9 комунистче

    5 29 Отговор
    тоя е мижитурка, като обръщаха Света София на джамия, мълчеше, сега има мнение, смешник, загуби Украйна, както върви, ще разтури и Русия
  • 10 Хи хи хи

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Така е, както навремето народа гласуваше за БКП
  • 11 Евангелия от Петрич

    22 5 Отговор
    Русия и Турските племена ще си поиграят на "приятелство" а после ще стане като в 1877.Но сегашният ЕС не може да прави Берлинският договор.Сега ще е Московския договор..
  • 12 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Решението":

    Хахаха...късно е либе за китка ..турчина си го е вкарал в Кипър и няма да слуша никого ..това е тактика на гърците ..с чужда помощ да си решат свои проблеми ..

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Рошко

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Решението":

    Мечтите са безплатни ганьо,
  • 14 Точно

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    1921 когато ви подкараха гърците, западните страни ви спасиха а Кемал излъга кюрдите че ще им даде автономия ако ги издавят! Ама какво ли ти разправям, циганин от история не разбира!

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Файловете

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    На 11 декември 1971 г. съветският посланик в Кипър каза на президента Макариос, че кипърският въпрос е бил обсъждан на последната среща на върха на НАТО в Лисабон през юни 1971 г. и те се съгласиха да постигнат решение възможно най-скоро и това да е в интерес на алианса. Той не изключи възможността НАТО да свали Макариос, за да постигне целта си. През 1972 г. се извършва неуспешен опит за преврат и убийство на президента на Кипър. Две години по-късно в строго секретен документ на генералния секретар на НАТО Джоузеф Лунс от 12 юли 1974 г., три дни преди свалянето на законния президент и седем дни преди турското нашествие, се посочва, че той е съгласен със Заместник държавен секретар на САЩ Сиско да подкрепят турските войски по време на дебаркирането им в Кипър, след насилственото сваляне на Макариос. НАТО, САЩ и Великобритания вече бяха одобрили турското нашествие преди преврата и свалянето на Макариос, които те организираха. Както тогава, така и сега ще се случи това, което НАТО ще каже. Гърция и Турция просто ще изпълняват заповедите.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Ганчо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Точно":

    А-а,не е така.
  • 17 Ганчо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Файловете":

    А дето колеха и изнасилваха местните турци.

    Коментиран от #22

  • 18 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Файловете":

    Ами може но Кипър беше република от два народа с президент грък и вицепрезидент турчин но гърците искаха да осъществят плана да се анексира към Гърция ..кипърските турци бяха подложени на натиск и депортация ..тогава турчина слезе да освободи острова от гръцката военна хунта

    Коментиран от #20

  • 19 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Точно":

    А защо му е на англичанина да спаси турците щом като е окупирал Истанбул

    Коментиран от #21

  • 20 Последно

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    "Турция живее с лъжи и провокации." Турция през 1963 г. със съгласието на Великобритания организира преврат срещу законното правителство на Кипър, на кипърските турски министри е наредено постоянно да налагат вето върху всички въпроси, за да не може да се управлява страната, те се оттеглят от армията, публичния сектор, полицията, те призоваха кипърските турци да напуснат селата си и да се съберат в големи кипърско-турски анклави, да се въоръжат, да бъдат обучени от турски офицери, да атакуват своите сънародници от кипърските гърци, за да засилят разделението и омразата с цел да бъде продължен проектът зависим Кипър-турска автономия-две държави-пълна окупация, изготвен от турския професор и политик Нихат Ерим през 50-те години.

    Коментиран от #23

  • 21 Ооооо Роме

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    И простотията тръгна по земята!
  • 22 Грешка си

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ганчо":

    Християните не изнасилват прасета!
  • 23 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Последно":

    Ами какво му е лошото да има един остров и две държави ...виж сега Кипър си е като самолетоносач ..от Кипър държиш в шах Африка , Близкия изток и Южна Европа ..защо Турция да се откаже от таково стратегическо място !? ...Кипър това е мястото където се спречкват кръстоносците и полумесеца ..православието няма нищо общо ..

    Коментиран от #25

  • 24 Змей Горянин

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Татарина":

    Нали? И аз така мисля - блика акъл на талази от него и аверите му. Най-много блика от онази част на телата им, която е разположена под кръста и гледа назад.
  • 25 Ей барба ердо

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Казах ти, това, което искаш да избегнеш, това ще се случи, в крайна сметка ще доведеш Гърция и гръцката армия и до южната си граница, след западната, вече правиш Гърция страна, участваща в Близкия изток, и това, което ти остава с безразсъдната политика е да я доведеш и до Черно море, от север. Старите политици и военни искаха да избегнат тези неща, новодошлите и глупаци, унищожиха изграденото в продължение на десетилетия.

    Коментиран от #26

  • 26 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ей барба ердо":

    Ах бе човек ..това е Турчин ...по време на Студената война сами са пазели южния фланг на НАТО среду СССР ,Грузия,Армения,България ,Сирия и Ирак ..и срещу идейно различния Иран и " съюзника " Гърция