Last news in Fakti

2 Август, 2021 21:30 1 770 1

Гърция: Горещини, пожари и затворени археологически музеи на открито (ВИДЕО)

  • жега-
  • гърция-
  • пожар-
  • глобално затопляне

Премиерът Мицотакис призова сънародниците си да ограничат използването на електроенергия, за да не се достигне до режим на тока

Гърция: Горещини, пожари и затворени археологически музеи на открито (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Температурни рекорди бяха регистрирани днес в съседна Гърция.

Продължава гасенето на пожарите на остров Родос, предава кореспондентът на БНР, като допълва, че заради горещините в южната ни съседка затварят археологическите музеи на открито.

За последните 24 часа в Гърция са избухнали 60 пожара.

При температура 43 градуса в Родос пожарникарите продължават борбата с огнената стихия на острова. Пожарът е овладян частично и е ограничен далеч от населени места и туристически райони.

Силният вятър и високите температури обаче отново разпалват огнища. Възстановено е подаването на електроенергия.

"В хотелите работят климатици, но навън трудно се диша", заявиха пред медиите туристи, които търсят спасение на плажа и в прохладни заведения.

В област Еврос е в сила забрана за движение в горски райони.

От 41 до 45 градуса е диапазонът на температурите днес в Атина, Спарти, Трикала, Халкида. Туристите да са внимателни дори и на плажа, като избягват продължително стоене на слънце, предупреждават лекарите.

Премиерът Мицотакис призова гърците да ограничат използването на електроенергия, за да не се достигне до режим на тока. Това е най-горещата вълна в Гърция от 35 години, подчерта премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    3 1 Отговор
    Няма опасност за туристите, той Мицотакис ги изгони с "мерки", останаха само мазохисти, но на тях си им е кеф!
Новини по държави: