3 Август, 2021 18:50 3 513 3

Да си купиш френски замък с джобни пари

  • франция-
  • дворец-
  • програма

Нова програма съхранява кулутрни обекти

Да си купиш френски замък с джобни пари - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нова програма дава вариант за обща собственост над замъци във Франция, съобщи БНТ.

Идеята е така да бъдат съхранени исторически ценности в страната. Франция разполага с огромен брой замъци.

Много от тях обаче са неподдържани, заради невъзможността на собствениците да поемат издръжката. Нова платформа позволява на хора от цял свят заедно да придобият такива сгради чрез символични суми.

Така изоставени замъци могат да бъдат съхранени. Двадесет хиляди души от различни държави са се обединили, за да закупят Шато дьо Ла Мот.

Замъкът е бил изоставен и сериозно похабен, но сега група от новите собственици всяка седмица идват, за да го почистват и да реализират малки ремонти по него. Някои от тях се надяват, че след време, той ще е достатъчно подготвен, за да стане туристическа атракция.

Собственост над него може да бъде придобита за седемдесет и девет евро. Всеки собственик получава доживотен свободен достъп до сградата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    14 7 Отговор
    Франция е джамахирия и скоро тези замъци ще бъдат сринати

    Коментиран от #2

  • 2 Озирис

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Не е джамахирия а нов Алжир, там новоизлюпените французи френските социалисти в скобички предатели работят за новите си граждани
  • 3 Наркос

    6 2 Отговор
    Естествено договора ще те задължава да го поддържаш и да плащаш огромни данъци...its a trap
Новини по държави: