Last news in Fakti

3 Август, 2021 22:20 1 897 47

Половината от населението на ЕС е напълно ваксинирано срещу COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • европейски съюз

Към днешна дата в ЕС са одобрени четири ваксини, тези, разработени от Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Оксфорд и Johnson & Johnson

Половината от населението на ЕС е напълно ваксинирано срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Половината от населението на Европейския съюз вече е напълно ваксинирано срещу COVID-19. Това показват изчисленията на "Франс прес", базирани на официални източници.

Това са общо 223,8 млн. души, които са получили две дози от ваксини като Pfizer, AstraZeneca или Moderna, единична доза след възстановяване или еднодозова ваксина като тази на Johnson & Johnson.

От 27-те страни членки, 13 са преминали 50-процентния праг за пълна ваксинация, включително четирите най-населени страни в Общността: Испания (58%), Италия (54%), Франция (53%) и Германия (52%).

Най-ваксинираните страни в ЕС са Малта (74%), Белгия (59%) и Испания (58%).

Най-малко ваксинирани са България (14%) и Румъния (25%).

Близо 60% от населението на ЕС (59,5% или 265,9 млн. души) е получило поне една доза ваксина според данните.

Европейският съюз, който продължава да ваксинира със стабилни темпове, вече изпревари САЩ: към 1 август американците са ваксинирали напълно 49,7% от населението си (в сравнение с 49,8% за ЕС) и са имали 57,8% ваксинирани с първа доза (в сравнение с 59,3% за ЕС).

Всеки ден през последната седмица ЕС е прилагал дози на 0,6% от населението си, темпо, което намалява, но остава три пъти по-високо от това в САЩ (0,2%).

Към днешна дата в ЕС са одобрени четири ваксини, тези, разработени от Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Оксфорд и Johnson & Johnson.

В допълнение към това Унгария и Словакия също използват ваксини, които не са одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA), които са разработени в Русия или Китай.

През последните седмици броят на заразените с коронавирус в Белгия рязко нараства. Средно трима починали на ден в резултат на коронавируса се регистрират в Белгия след рязкото увеличение на заразените с коронавирус през юли според последните данни от тази сутрин.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алберт Кордоба

    6 23 Отговор
    Другата половина в концлагери за принудителен робски труд, докато не приемат иглата.
  • 2 Клоуни

    28 5 Отговор
    Намазал съм си една филия, като я изям само си лъскам обувките и отивам и аз да се "ваксинирам". Циркаджий, много сте елементарни бе, чоджум.
  • 3 Майна

    18 5 Отговор
    Изследователи от Германия проведоха първото в света следсмъртно проучване върху труп, който преди смъртта е бил „ваксиниран“ срещу коронавируса от Ухан (Covid-19). Те открили, че всеки отделен орган от тялото на вече починалия е бил заразен с протеини с шипове поради удара.

    Около месец преди смъртта си, 86-годишният мъж е получил първата си доза от ваксина срещу грип Фаучи. По -късно той се заразява с китайски микроби и трябва да бъде откаран в близка болница за лечение.

    Но вече беше твърде късно. Тялото на мъжа беше изпреварено от протеините с шипове на ваксината на Тръмп, които изядоха жизненоважните му органи и го оставиха да умре. Според докладите мъжът е получил „липидна наночастица, модифицирана с нуклеозиди РНК ваксина BNT162b2 в доза от 30 g“.

    Коментиран от #14

  • 4 Hoho Boho

    25 1 Отговор
    Тогава защо заболелите в Испания (58%), Италия (54%), Франция (53%) и Германия (52%) са толкова много?

    Коментиран от #7

  • 5 ЕВРопЕЙСКИ Съюз

    25 2 Отговор
    Кой участва и финансира унищожаването на бяла Европа?

    Коментиран от #44

  • 6 Майна

    18 2 Отговор
    Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) публикуваха нов седмичен доклад за заболеваемостта и смъртността , който показва, че трима от всеки четири души, заразени по време на неотдавнашното огнище на делта вариант на коронавирус в Ухан (Covid-19) в Масачузетс вече са били „напълно ваксинирани“ с „ваксина срещу грип на Фаучи“.
  • 7 Ваксиниран1403

    4 22 Отговор

    До коментар #4 от "Hoho Boho":

    А защо въпреки многото заразени в тези страни смъртните случаи от ковид не нараснаха така както те нараснаха в страните с малка степен на ваксинация?

    Коментиран от #15, #38

  • 8 А делтата се четвъртовълни

    2 3 Отговор
    Сигурно защото е правена за ориенталци. Упсс, то пакита в UK, афги и друго мериннос в De, и незнам що във FR.
  • 9 Убийци

    19 4 Отговор
    Ще затрият половината свят.След по малко от година ваксините ще покажат страничните си ефекти.

    Коментиран от #16

  • 10 Веско

    13 2 Отговор
    Анчо, мисир цайсат, на тебе колко ти се плаща да пропагандираш денонощно? Единствено с Дойче Веле, Витанчо и Кунчо можеш да се мериш по количество зловонна помия. Ама то се връща.
  • 11 ВАКСИНАЦИЯТА прави МУТАЦИЯТА

    18 2 Отговор
    50% вакснати + 10% преболедували официално + 20% преболедували неофициално (както ни плашеха миналата година) = 80% общо с имунитет. Махайте вече мерките!

    Коментиран от #12

  • 12 ВАКСИНАЦИЯТА прави МУТАЦИЯТА

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "ВАКСИНАЦИЯТА прави МУТАЦИЯТА":

    Вярно - някои преболедували бяха достатъчно глупави, че да се набодат с експеримента, но пак "защитените" би трябвало да са около или над 70%.
  • 13 Майна

    14 3 Отговор
    За всички ваксинирани от Covid овце, завинаги „шиповата протеинова война“ е смъртоносна гражданска война, която се води в кръвта ви и която не можете да спрете
  • 14 Мда

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Много научно обяснение

    Коментиран от #19

  • 15 провинциалист

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ваксиниран1403":

    А това има ли някакво значение за икономическата криза, за която трепериш, при положение че противоепидемичните мерки са на база заразени, а не на база починали?

    Коментиран от #17, #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мда

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "провинциалист":

    Нез да се меся във вашия спор- в Англия преустановиха почти всички “ противоепидемини мерки” и то на върха на тяхната вълна. Това отговаря ли ма въпроса.

    Коментиран от #25

  • 18 Миносчо ваксиКастриран

    1 0 Отговор
    Ей ти още едно постче да се облекчиш.
  • 19 Ваксиниран1403

    4 12 Отговор

    До коментар #14 от "Мда":

    Научно е точно толкова колкото и вярно. По скоро е смешно и говори за капацитета да мислят на наивните антиваксърите.
  • 20 Майна

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ваксиниран1403":

    Госпожо, престанете, Бог отгоре гледа, би трябвало да го знаете..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 дидо

    12 2 Отговор
    половината от ЕС си мислят че бустерната доза ще ги подмине ахахахах следва клъстерна после бузеста гъзеста и така до безкраи за тъпаците дето се вързаха доброволно на отровите на билгееи
  • 23 Ваксиниран1403

    3 12 Отговор

    До коментар #15 от "провинциалист":

    Мерките са на база препълнени болници тежки случаи и умиращо хора, а не на безсимптомни дали положителен тест или на такива имащи хрема за ден два. Така, че да има огромно значение. Това е разликата между това да има национално затваряне на икономиката или да няма, а това определено води до икономическа криза.
    Великобритания въведе ли локдаун? А щеше ли да въведе ако не бяха толкова ваксинираните? При предните вълни въведе ли? Какво беше различното сега? Защо пролетта на тази година в Лондон имаше полева болница, а сега нямаше? Защо пролетта налагаха ограничителни мерки, а сега смело ги отмениха въпреки многото положителни? Защо в Русия не мина толкова леко делта вълната? Важното е колко хора боледуват тежко и колко умират, а не колко са дали положителен тест или им тече носа и кашлят три дни. Защото ваксинираните в огромната си част са безсимптомни или го карат точно по този начин като най-обикновена настинка. Тежките случаи при напълно ваксинираните са много по-редки отколкото сред не ваксинираните. А именно тежките случаи създават проблемите за страните

    Коментиран от #24, #33

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 провинциалист

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мда":

    Англия ме хвърлиха в тъч. Някакъв опит за шведския модел, ама следварително, може би. Ще видим какво ще се случи при тях. А при нас всичко е възможно.

    Коментиран от #30

  • 26 Ваксиниран1403

    2 11 Отговор

    До коментар #21 от "Варненец":

    А за вълните в страните с малко ваксинирани защо си затваряте очите?
    Още преди септември ще сме в положението ни от пролетта на тази година. А септември ще бъдем в пъти по-зеле от това което бяхме тогава.Вие ще легнете на опорната ви точка с фалшивата статистика сигорно още тази седмица.Когато хората пак умират като кучета по стълбите и чакат с дни линейка това с фалшивата статистика няма да мине и при най наивните дори. Ще трябва да обясните как така близките и родните им фалшиво умират и им се налага ги погребват реално.

    Коментиран от #27, #47

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Hoho Boho

    13 2 Отговор
    Хрумна ми една идея.:))
    Нали БиоФашистите искат да си пробутват ваксините?
    Нека да почнат да "ваксинират" ваксинираните с трета, четвърта и т.н. дози.
    Така или иначе те няма какво да губят, вече са се прецакали.
  • 29 Миносчо ваксиКастриран

    7 0 Отговор
    Спри бе, неостри! Ефекта или там другото дето е обратно ти личи. Направо извира вдлъбнатост. Предпочитам да си отида с акъла.
  • 30 Ваксиниран1403

    3 12 Отговор

    До коментар #25 от "провинциалист":

    Ами то вече се случи тяхната делта вълна вече затихва и то с огромна скорост. Това като ефект се наблюдава и в други стани с висока степен на ваксинация. В страните с ниска степен на ваксинация нещата изобщо не изглеждат така. Индийката делта вълна от пролетта на тази година още не е затихнала напълно. Като се погледне с каква скорост затихва делта вълната в Русия е ясно, че и тяхната вълна има да затихва с месеци като индийската. Още един ефект от големия процент ваксинирани явно. Повечето ново случаи им бяха безсимптомни или само със симптоми и тежест на обикновена настинка. Няма го това масово със седмици вирусоносителите да разпространяват заразата нормално.

    Коментиран от #32

  • 31 Ваксиниран1403

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "Варненец":

    Само дето вълната при нас вече започна и вече излизаме от зоната на равномерното нарастване и влизаме в стръмната експоненциална част.

    Коментиран от #35

  • 32 Майна

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ваксиниран1403":

    Теб трябва да не ти дават да коментираш , щото си нагледен пример до къде води инжектирането
  • 33 Hoho Boho

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ваксиниран1403":

    Казваш:
    "Мерките са на база препълнени болници тежки случаи и умиращо хора"

    Казваш, но не е вярно!
    Сега няма препълнени болници,
    НО ИМА "МЕРКИ"
    - примерно в Гърция /наблюдение с дронове, полиция.../, а в Австралия само танковете не изкараха...

    Коментиран от #36

  • 34 Ваксиниран1403

    3 9 Отговор
    Почваш да се доближаваш до същността на нещата, но не го осъзнаваш даже.Ето мои коментар от миналата година:Ваксините ще решат проблема, но докато стане това загубите в човешки животи и съсипани икономики ще нарастват още много. Ваксината ще е безопасна и ефективна, но действието и ще е кратко и от тук нататък тя ще бъде периодична всяка година или няколко пъти в годината. Няма да се ваксинират всички и вируса ще продължи да циркулира сред хората. Това е целта на кампаниите срещу “вредните” ваксини. Просто се прилага доброто старо разделяй и владей. Така ще е защото фармацевтичните компании, тяхното политическо лоби и собствениците им не биха изпуснали тази златна възможност всички правителства да се абонират за техните продукти завинаги и да получават сигурна и гарантирана печалба за години напред. Ако ваксините не са ефективни или имат странични ефекти тази цел няма да се постигне. Ще се продадат еднократно и край, а те не преследват еднократна продажба. Също така ако се ваксинират всички и вируса изчезне отново няма как да се печели дългосрочно.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "Hoho Boho":

    Гърция отмени мерките които въведе след като видя че няма да има толкова голям проблем така направи и Великобритания. Всеки гледа да заложи на сигурно защото изтърве ли ситуацията после загубите са много по-големи това всички го научиха от опит по трудния начин. Австралия не може да се сравнява тук. Австралия никога не си е поставяла погрешните цели на европейците и американците да постигне контролирано разпространение на вируса, а винаги се е предържала към правилната цел за нулево разпространение. За съжаление те не приложиха най-адекватните мерки който приложи Нова Зеландия и съответно е доста далече от нулевото разпространение което е факт в Нова Зеландия. Въпреки това Австралия е безкрайно по-добре от Европа или Америка нали знаещ колко регистрирани случая има в Австралия и колко са смъртните им случаи.
  • 37 Ваксиниран1403

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Няма значение дали някои може да каже дали починалите са от ковид със ковид или без. Важното е, че хората не са живи и че миналата година при пиковете на епидемията смъртността беше рекордна.
    Само официално регистрираните жертви у нас минаха 18 хиляди. Ако се сравни смъртността от всичко през измитата година спрямо тази от предходните години се вижда че само за изминалата година има 20 хиляди. повече починали при 8 хиляди официално регистрирани починали с ковид. Тоест скрита смъртност е била 2.5 по-голяма от официалната. Тоест ако се направи обоснованото предположение, че това съотношение се е запазило и в началото на тази година излиза че жертвите са 2.5 Х 18 = 45. Тоест от началото на епидемията освен нормално умиращите хора са умрели и още едни 45 хиляди човека. Това е населението на един град като Казанлък за теб може жертването на един град да не значи нищо, но това са хора животи съдби които значат много за други хора. За теб може щом не са умрели милиони да няма проблем, но за радост много други хора не мислят като теб.
  • 38 Ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ваксиниран1403":

    Че у нас да не са нараснали бе, зомби. "Ваксинираните" промити кратуни са една шепа.

    Коментиран от #39

  • 39 Ваксиниран1403

    3 13 Отговор

    До коментар #38 от "Ха ха":

    Ще нараснат за съжаление. При нас делта вълната вече започва да нараства и ще ни помете като цунами съвсем скоро.
  • 40 Смешен и натрапчив си, ваксиниран

    11 2 Отговор
    Ваксинираният, хайде стига си окупирал форума и стига агитира.
    Нали ти ще живееш вечно с твоите "ваксини"?
    Остави хората на мира, те ще си решат сами какво да правят.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Hoho Boho

    9 1 Отговор

    До коментар #41 от "ОХОО":

    НЯМА СТРАШНО!
    ЩЕ ЗАДЪЛЖАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ САМО ВАКСИНИРАНИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ.
    ПОДПИСАЛИ СА ИНФОРМИРАН ИЗБОР, ЧЕ СА СЪГЛАСНИ.
    /не знам дали са чели дребния шрифт/

    Останалите не могат да бъдат принудени.
    Противоречи на законодателствата...
    ... и на нашата Конституция:
    Чл. 52 (4) Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и санитарни мерки...
    Да, но ония са съгласни и няма проблем.
  • 43 big

    4 1 Отговор
    Е и? Случайно да е спаднала заболеваемостта и започнал нормалния живот? Ваксината не е лекарство и не лекува от вируса! Само, ако имаш късмет и организма ти го позволи, ще го изкараш по-леко! Иначе се разболяваш и разнасяш вируса като "поп"!
  • 44 ARGON

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВРопЕЙСКИ Съюз":

    Унищожението на Европа и света се финансира от еврейските сатанисти-глобалисти начело с Родшилд, Рокфелер, Морган, Дюпон, Вартбург и др. - все юдеи.
  • 45 лара

    0 0 Отговор
    ха ха ха за заглавието, паляциииииииииии
  • 46 Алекс

    5 1 Отговор
    Прибрах се юни месец на почивка в България от Англия. Рахат - нито маски, нито паника, от моето семейство и приятели - нито 1 вакснат. За 1 месец се срещнах с хиляди хора - по улици, в супермаркети, бях на сватба и кръщене. От провинцията съм и в моя край хората масово не се ваксинират и са си здрави. Не вярвайте на ТВ пропаганда.
  • 47 дори

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ваксиниран1403":

    прогнозите на математика бледнеят пред твоите. На боб ли гледаш или на кафе?