5 Август, 2021 11:32 3 226 44

Война за лекарства! СЗО призова за мораториум за трети дози на COVID ваксина

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Израелският премиер Нафтали Бенет обаче настоява за повече ваксинации и нови ограничения

Война за лекарства! СЗО призова за мораториум за трети дози на COVID ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация призова за мораториум над т.нар. бустери или трети дози от ваксините за Covid-19, предаде Ройтерс.

Поне до края на септември да се забрани поставянето на трета доза, поиска директорът на СЗО Тедрос Гебрейесус, за да можем да постигнем имунизация на поне 10% от населението на всички държави.

В същото време израелският премиер Нафтали Бенет призова за повече ваксинации и нови ограничения, включително локдаун, тъй като новите случаи скочиха до две хиляди дневно.

Близо 60% от възрастното население на Израел са получили две дози Covid ваксина, основно „Пфайзер“, припомня БГНЕС.

От началото на август в страната започва ваксинирането на деца на възраст между 5 и 11 години, изложени на риск от здравословни усложнения, допълва още агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ваксиниран,

    65 3 Отговор
    Тези се побъркаха в Израел. И какво от това, че има заразени, да не да в болница и тежко болни? Аз син против подобни фашистки действия, който иска да се ваксинира, който е изкарал вирусът да има същата свобода и достъп до всички като ваксинираните, дори и повече, защото преболедувалите имат по-добър имунитет. Аз лично съм ваксиниран и мисля, че всеки трябва да бъде оставен свободно да направи своя избор.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ахаа

    57 1 Отговор
    То бива облъчване и лаене, но С30 направо къртят. Няма по измекярска организация от тази, и на края ще гризнат дървото - просто е неизбежно.

    Коментиран от #38

  • 5 Израел

    60 4 Отговор
    Израел е един от най-показателните примери как и колко помагат ваксините, тъй като е една от страните с най-голям процент ваксинирани,
    Фактът, че новите случай са скочили отново над 2000 дневно и това, че се налага отново нов локдаун говори красноречиво за ефекта от ваксинацията. Третата доза ще помогне толкова, колкото и предишните 2.
  • 6 Пич

    47 1 Отговор
    Интересно , каква е логиката , когато от двете дози няма ефект , третата да оправи работата... Ако го правят с вода , като забележат че две спринцовки с вода не действат ваксиниращо , дали ще очакват третата да проработи... Тези са такива малоумници , че сигурно ще се надяват... Или не са , а са продали душата си...
  • 7 честен ционист

    3 36 Отговор

    До коментар #2 от "Ваксиниран,":

    Ти като ваксиниран имаш най-малко право да призоваваш да не се поставят повече дози. До зима сам ще се молиш за буустера, А преболедувалте сме им дали само 180 дни свобода за подигравка, че са преживели. Локдаунът ще е само за неваксинирани.

    Коментиран от #21, #26

  • 8 Супер

    23 3 Отговор
    За 3 и 4 доза кога да са готови вече чипираните? Испанския грип продължава две години, а този с ваксините кога ще свърши

    Коментиран от #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 лука

    29 0 Отговор
    Лука 8:17-18
    Защото няма нещо тайно, което да не стане явно, нито нещо скрито, което да не се узнае и да не излезе наяве. Затова внимавайте как слушате, защото, който има, на него ще се даде, а който няма, от него ще се отнеме и това, което мисли, че има.
  • 11 Нафталин

    31 0 Отговор
    Всички видяха какво става в Израел! При такъв голям процент ваксинирани пак има болни! Вие се затворете и боцнете ние ще си живеем!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 На това

    36 0 Отговор
    вече му се казва световна подигравка.Тия не стига че се ваксинираха.Даваха ги за пример.Айде сега наново дози маски локдауни .Е как да повярваш в нещо което противоречи.
  • 14 вазелина

    19 2 Отговор
    Този Нафтали дали е молец?
  • 15 анонимин

    31 1 Отговор
    СЗО да бъде закрита!!!
  • 16 Пич

    40 3 Отговор
    Относно човеколюбието на американците... Вижте в нета изобретяването на ваксината за полиомиелит ( детски паралич ) . Обърнете внимание , колко време американски деца са били ваксинирани с непроверена ваксина , която е заразила и убила стотици хиляди от тях. Вижте , и дали някой е понесъл отговорност... Печалбите и рушветите обаче , са били усвоени единодушно... Ситуацията ще ви заприлича на същата... Днес...

    Коментиран от #44

  • 17 Нагло

    36 1 Отговор
    С какви очи правителствата карат хората да се ваксинират и се опитват да налагат ограничения за неваксинирани при положение, че в страни като Израел и Англия се видя колко помагат тези ваксини и как на ваксинираните англичани им сложиха карантина в много държави?
    Доста нагло да се заобикалят тези факти и да се избягват обществени дискусии на тази тема.

    Коментиран от #39

  • 18 Така е

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    Хитлер на успя, но този е на път да успее
  • 19 Майна

    19 0 Отговор
    Според Ренц съществуват цели 12 различни системи, които съобщават на правителството за смъртни случаи и наранявания, причинени от ваксини. Това означава, че истинският брой смъртни случаи от инжектиране на китайски вирус може да бъде по -близо до 540 000 души.

    „Колко наистина са починали?“ - попита Ренц. „И защо го прикриват? Тези хора убиват хора. Това е съучастие като минимум. Хората трябва да са в затвора. "

    Знаейки, че Big Tech бързо ще цензурира речта му от YouTube и платформите за социални медии - не се притеснявайте, винаги ще намерите този тип съдържание на Brighteon.com, което никога не се цензурира - Ренц също имаше послание за технологичната кабала .

    „Вие сте съучастник в причиняването на смърт и нямам търпение да ви съдя отново и отново“, каза Ренц, позовавайки се на мултинационални корпорации като Google, Facebook и Twitter, които всички са ангажирани с масово разкриване на истината.

    Ренц благодари на американските фронтови лекари, че са му дали възможност да заведе делото в Алабама. Той лично се обърна към д -р Симоне Голд и други в организацията, които се изказваха през последната година срещу усилията на дълбоката медицинска държава да заглуши фактите, като същевременно популяризира медицинската дезинформация.
  • 20 Ще дойде

    32 0 Отговор
    Страшния със за всички свързани с ковида! Тези които го пуснаха, тези които измислиха ваксините, тези които ни принуждават да се ваксинираме, тези които ни облъчват от сутрин до вечер с техните прогнози и медиите които им дават трибуна да го правят!
  • 21 Ще е яко

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Локдаунът ще е само за неваксинирани т.е. за 85 % от населението.
    За останалите 15% ваксинирани ше работят дискотеките и нощните клубове, а те самите ще се клатушкат като самотни зомбита на празния дансинг :-)

    Коментиран от #28, #41

  • 22 Даниил 12:10

    10 1 Отговор
    Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.Мнозина ще се очистят и избелят и изпитат; а безбожните ще постъпват безбожно и никой от безбожните няма да разбере; но разумните ще разберат.
  • 23 Covidiot

    8 1 Отговор
    За да изпреварим събитията, най добре е 3 и 4 та доза едновременно. Дясна и лява ръка.
  • 24 Спонсор

    17 0 Отговор
    Давам си и първите две дози.. Ние тука в България сме филантропи и алтруисти нека да вземат хората да се боцкат.. И без това всичко се купува на наш гръб. Питат ли те искаш ли.... ама ае тъй или иначе ми се полага даравям всичките си 3 дози...
  • 25 Истината

    8 1 Отговор
    Никакви ваксини. Само плашат гаргите. Да водим кой ще работи.
  • 26 Хапчетата

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Ти изобщо чуваш ли се какво бръщолевиш?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мбене Бобоне

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ще е яко":

    Лошото е, че ваксинираните не стават за ядене...
  • 29 Aas

    6 1 Отговор
    Интересно е дали третата бустерна доза е тествана на животни, и какви са резултатите от тестовете ако въобще са правени такива.

    Коментиран от #33

  • 30 абг

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Супер":

    Испанският грип наистина продължава 2 години, докато хората се усетят, че умират от ваксината, а не от някакъв грип. Когато спират да се ваксинират и испанският грип изчезва. Избили са над 100 млн. човека, сега с помощта на масовата дезинформация по медиите и на лакеите, които са успели да поставят в почти всички държави по света се надяват да избият над 6 млрд. човека.

    Коментиран от #36

  • 31 Матей

    11 2 Отговор
    Минималната възраст доста бързо плъзна надолу,беше 12г,после 8,сега 5,накрая и пеленачета.Ккаво безсрамие и хищнически нагон.И тука пак почнаха да реват като убодени камили за четвърта вълна,която "връхлита със страшна сила".Въпреки политическите дунанми,темата не слиза от дневен ред,мерзавци.
  • 32 ждфцгхкйлк;л;

    2 12 Отговор
    Тъпи, по-тъпи, най-тъпи, българи, които са съгласни да боледуват и мрат, но не и да се ваксинират.

    Коментиран от #37, #42

  • 33 Тра ла ла

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Aas":

    Не е тествана освен една, защото всички са измрели след първата.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хаха

    5 0 Отговор
    Дарявам всичките си дози. Макар че никой не ме е питал дали ги искам когато са ги купували. И защо ли 85% от хората мислят като мен!?

    Коментиран от #40

  • 36 абг

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "абг":

    Тези, които не вярват, че през първата световна война са ваксинирали масово, могат да проверят, има информация, има даже и видео клипове със свидетели, които разказват. Всички войници, които са ваксинирали са умрели след това, после са започнали да ваксинират и цивилни. Интересното е че вируса е открит 53-а година на миналия век, а ваксини са използвани десетилетия преди това.
  • 37 5ко

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "ждфцгхкйлк;л;":

    Ти не си ли българин? Значи си мъдрец. Тогава си набий третата доза и ще си безсмъртен.
  • 38 Ваксините

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ахаа":

    нещеш ли са на път да постигнат нещо което нито един политик не успя -да обединят наоода - срещу себе си -))
  • 39 Сссс

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нагло":

    С "демократични" очи!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Шоп

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ждфцгхкйлк;л;":

    И децата си ли да подложат съвсем невръстни?За да покажат безразсъдно геройство и ум!Явно нямаш нито деца нито ум!
  • 43 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Експеримента е в разгара си.
    Наближава момента в който ако има желаещи можем да им го набием много яко и да прецакаме системата.
    Всичко се свежда до това да има масов страх и контрола да е на макс върху подсъзнанието ви,но все повече и природата им показва,че не са богове.
  • 44 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пич":

    „Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не се използва!”

    Д-р Джеймс Шанън,

    Национален здравен институт, САЩ



    „Има много доказателства, че ваксините причиняват повече зло, отколкото добро.”

    Д-р Дж. Антъни Морис,

    бивш началник на отдел Контрол на ваксините и вирусологичните проучвания към Комисията по храни и лекарства, САЩ