Last news in Fakti

10 Август, 2021 18:30 5 864 22

Република Сръбска ще бъде самостоятелна държава

  • босна и херцеговина-
  • милорад додик-
  • република сръбска

Това обяви Милорад Додик

Република Сръбска ще бъде самостоятелна държава - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Република Сръбска някой ден ще бъде независима. Това обяви представителят на президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик, цитиран от ТАСС.

Додик е представител на региона. Идеята му е, че в един момент той ще получи самостоятелност.

Според него Босна и Херцеговина няма бъдеще като единна държава. Додик заяви, че се правят големи инвестиции за нейното запазване.

Въпреки това доверието към държавата продължава да намалява. Според него представителите на босненците се опитват да поемат контрола в страната.

Техните действия обаче водят до спад в доверието към цялото управление. Това може да доведе до търсене на самостоятелност.

Додик поддържа много близки отношения с правителството на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Даньо

    22 15 Отговор
    Никакъв фъндък са сърбия вече!
  • 2 Петър

    27 21 Отговор
    Република Сръбска е творение на "демократите" от измислената държава САЩ.

    Коментиран от #7

  • 3 Повече

    12 12 Отговор
    От нормално и то в близко бъдеще да се случи
  • 4 Новичок

    33 6 Отговор
    Тя и Република България е самостоятелна - Но не и свободна и независима.
  • 5 ...

    38 13 Отговор
    Първо ни връщате Западните Покрайнини и ни се извинявате за геноцида и чудото в Македония, пък след тва си взимайте Сръбска. Дотогава си оставате с мечтаенето.

    Коментиран от #10

  • 6 Нашите

    21 3 Отговор
    В Македония се поддадоха и се продадоха уж са друга нация. Сърбите обаче устискаха и запазиха своето самосъзнание в рамките на друга същото важи и за унгарците в Украйна Румъния и Сърбия

    Коментиран от #17

  • 7 Аха

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    А ти чие творение си?

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Деймос

    6 0 Отговор
    Едва ли това може да каже български политик ..
  • 9 Петър

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Аха":

    Я,още един фен на САЩ.

    Коментиран от #12

  • 10 Анонимен

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    Не само Западните покрайнини, а и Поморавието. Да не се измъкват толкова лесно!
  • 11 Пешев

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аха":

    Ами ти? На ДейтОнското споразумение или на Бил КлинтОн?
  • 12 Аха

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    От фабриката за тролове ли изпълзя?
  • 13 Каквото

    5 16 Отговор
    Е да говорим за сърбите но те здраво се противопоставиха на турците и сами се освободиха от тях След това се противопоставиха и на германците и много спомогнаха за изгонването им от Слави след това противопоставиха и на Америка . Не че много са прокопсали но пак живеят по-добре от нас

    Коментиран от #18

  • 14 Домовина

    9 5 Отговор
    врбе люби србе!
  • 15 Полковник РУМНО

    19 4 Отговор
    По добре САЩ отколкото Сърбия. Сърбите са биле врагове на България. РСМ е тяхно творение с измисленият македонски език.
  • 16 Косоварь

    10 10 Отговор
    Срьбе на врьбе, сакаме война и ке ви тепаме, оти сме шиптери
  • 17 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нашите":

    И на кой се поддадоха и продадоха бе цървул,ами на същите тия сръбски подлоги
  • 18 бай Даньо

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Каквото":

    Сърбите се противостояли на турците!? При първия опит да се върнат турците в анадола ( битката при Никопол на унгарско френски войски ) сърбите като васали на турция са на неина страна и дори участието им е критично за турската победа... В падането на видинското царство също имат ръка, от турска страна разбира се. Сръбската история е героика измислица като за текст на мечкадарска песен поне българите не трябва да падаме в тая заблуда. Такова е сръбската "съпротива". Сърбите се биха срещу Хитлер защото с амалоумни такава война се отказваш от нея. Загинали са към 2 млн сърби , а ако войната на източния фронт се проточеше още 3-4 години нямаше да останат и за под една върба сърби. Това е пирова победа в такава война се предаваш за да участваш в следващата. Сърбите се освободили сами защото са в периферията която граничи с Австрия от където лесно се внасят през границата оръжия, а България е в сърцето на османската империята и раята няма право на оръжие. Главната борба на Раковски е била да намери ( пари) и внесе оръжие в България... Само си мисля ние българите се бичуваме за неуспехите си в Балканската война но винаги сме знаели кога да спрем. Искам да видя сърбите-юнаци в нашата роля на губеши!? ( Май чак сега ги виждаме. Има да гледаме. ) Ами просто с толкова тъпа упоритост резултата щеше да е да живее унгарско българската граница. Просто сърбите тъповати и намахани, но късметлийски и винаги на печелившата страна. СЪРБИТЕ НЕ ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ от нас д
  • 19 бай Даньо

    6 2 Отговор
    СЪРБИТЕ НЕ ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ от нас днес! В България БВП на глава от населението е 30% по висок и заплатите у нас също 30% по високи.
  • 20 врагове

    4 3 Отговор
    всички сърболюбци са предатели и трябва да бъдат третирани като такива без изключение! Добре че бяха САЩ, че да им разтурят измислената Югославия веднъж завинаги!
  • 21 Нетърпимо

    4 0 Отговор
    Искаме си Западните покрайнини и извинение от тия кървави сърби,попеляха милиоти български съдби от Западните покрайнини и Македония,искаме възмездии и истина ,искаме СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА БЪЛГАРИТЕ
  • 22 православен

    2 0 Отговор
    както вече писах в една друга статия за р. сръбска.В рeпубликa Cръбcкa живeят cърби кoитo ecтecтвeнo иcкaт дa ca зaeднo c мaйкa Cърбия, вce eднo в c. Мaкeдoния хoрaтa дa ce чуcтвaхa бългaри и дa иcкaхa дa ce приcъeдинят към Бългaрия щяхмe ли дa търпим някaкви зaпaдни търтeи дa ни дaвaт aкъл зa мирa и cпoкoйcтвиeтo и цeлocтa нa нeзнaм cи кaквa измиcлeнa държaвa caмo и caмo дa cи пocтигнaт дoлнитe нaмeрeния лицeмeрнитe зaпaдняци и в чacтнocт крaвaритe зa рaздeляй и влaдeй