17 Август, 2021 23:50 1 841 1

5 стъпки, които ще сближат двойката по време на бременността

  • aleteia-
  • съвети-
  • близост-
  • партньори-
  • бременност-
  • бебе-
  • раждане-
  • съпрузи

Планирайте бъдещето си заедно

5 стъпки, които ще сближат двойката по време на бременността - 1
Снимка: Shutterstock

Да разбереш, че очакваш бебе, е вълнуващ момент в една връзка. Със сигурност идва със своите предизвикателства. Но изграждането на силна връзка с чудесна комуникация помага и на двамата в двойката да преживеят заедно бурните моменти, които предстоят, пише Aleteia.org. Тези 5 стъпки от бременността помагат на много двойки да се чувстват по-близки помежду си през месеците на очакване на бебето. Като се насладите на любовта си един към друг като двойка, това ще ви направи още по-добри родители:

1. Всичко в женското тяло - бременността, раждането и кърменето, изглежда като чудо! Виждането на всичко това дава на много съпрузи нова оценка за силата и способностите на жената.

2. Бременността често разкрива и новата страна на съпруга ви, по-грижовна страна, отколкото може би сте виждали преди. Неговата любяща грижа за вас, включително физическата и емоционалната подкрепа, ви кара да погледнете на него през друга призма.

3. Планирайте бъдещето си заедно. Очакването на бебе естествено води до мислене за вашето дългосрочно бъдеще като семейство и като двойка. Това ще сближи двамата партньори, защото ще гледат в една посока – към щастливото бъдеще.

4. Бракът започва с това, че и двамата сте напълно самодостатъчни, но бременността често изисква нови жертви. Може да се окажете, че разчитате на съпруга си по нов начин. Приемете неговата помощ.

5. Нова биологична връзка. Последните изследвания установиха, че ДНК от вашите деца остава в тялото ви десетилетия и разбира се, тази нова ДНК отчасти идва от вашия съпруг. Изключително е да мислиш за тази нова физическа връзка и как тя те свързва по-близо от всякога с партньора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hoho Boho

    3 3 Отговор
    Да подкрепим еднополовите бракове!