Last news in Fakti

18 Август, 2021 15:04 1 553 0

МВнР: Огънят край Вилия в Гърция продължава да се разраства

  • гърция-
  • пожари-
  • горски пожари-
  • пожар-
  • огън-
  • вилия-
  • мвнр

През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани

МВнР: Огънят край Вилия в Гърция продължава да се разраства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продължават опитите на пожарните екипи за погасяване на разразилия се в понеделник, 16 август 2021 г. пожар в района на Вилия, Гърция. По информация на посолството ни в Атина основният фронт на огъня, простиращ се на 20 км, продължава да се разраства и се движи на юг, между селата Палеохори и Теа, в посока Агиа Сотирас. Пожарникари, военни и доброволци полагат се усилия огънят да не достигне селището Иной и да не продължи в посока Порто Гермено.

Възникналият на 16 август 2021 г. пожар в община Лавреотики, който заплаши националния парк към нос Сунио, е изгасен. Пожарите в северната част на Евбея, Древна Олимпия и Гортиния, Пелопонес са под контрол, но остава значителен рискът от повторно възпламеняване. Опасността от възникване на нови пожари остава в сила за по-голямата част от страната, съобщиха от Министерство на външните работи.

Τрафикът по стария национален път Елевсина – Тива, от 33-тия до 30-тия км е спрян в двете посоки и се отбива през националната магистрала Атина – Ламия. Движението по останалите второкласни и третокласни пътища в района на Вилия продължава да е спряно или ограничено.

Актуална информация за пътната обстановка в Гърция може да бъде проследена на сайта на гръцката полиция. През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани. Посолството в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: