23 Август, 2021 16:10 3 336 20

Шефът на СЗО: Ваксинирането с трета доза срещу COVID-19 да се отложи

  • световна здравна организация-
  • ваксина-
  • коронавирус

Според Тедрос Гебрейесус е необходимо предвидените за бустерни дози препарати да бъдат дарени на страни, където хората все още не са получили първа или втора доза от ваксината

Шефът на СЗО: Ваксинирането с трета доза срещу COVID-19 да се отложи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус изрази позиция, че ваксинирането срещу Covid-19 с трета доза трябва да се отложи.

Според него трябва да се даде приоритет на страни, където имунизираните са едва един или два процента от населението.

Ако ваксинацията не се ускори в световен мащаб, могат да се развият по-силни варианти на коронавируса, предупреди експертът по време на посещение в Будапеща.

Затова според Гебрейесус е необходимо предвидените за бустерни дози препарати да бъдат дарени на страни, където хората все още не са получили първа или втора доза от ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    38 5 Отговор
    Хахахах,явно и две стигат за да се изпълни плана...
  • 2 Уточнение

    28 4 Отговор
    Този да сяда на нечия черна спринцовка и да се радва на живота!
  • 3 Временно

    16 4 Отговор
    третото причастие се отлага. Търпение чада мои !
  • 4 Майна

    40 3 Отговор
    Тези си подават топката за да получим световъртеж и да се зашеметим, усещат ,че започват да губят битката. ОТ НАС ЗАВИСИ-НЕПОДЧИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ НЕКОНСТИТУЦИОННИ МЕРКИ!!! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ТЕ ЗАДЪЛЖИ, РЕПРЕСИРА, АКО ОТКАЖЕШ ДА УЧАСТВАШ В ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ НА ТЕРАПИИ
  • 5 Опитен мишок

    18 3 Отговор
    Нееее. Искам си третата игла. Искам да ме боцкате пак, и пак, и пак, за да се чувствам защитен!

    Коментиран от #12

  • 6 Майна

    28 1 Отговор
    Това е ПОЗА, НЕ ПОЗИЦИЯ, ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВАТА ,КОИТО СТАНАХА САТАНИНСКИ СЛУГИ СА ИНСТРУКТИРАНИ ДА ГИ ПРИЛАГАТ, под формата на изнудване и заплахи
  • 7 Псевдоним

    27 1 Отговор
    Това са евтини номера. Част от тези дето се набодоха сами ще се откажат от трета доза, поне докато не им пуснат пак морковчето вързано за връвчица, докато ги яздят. Останалите не искат и да чуят за този с гейското име, но той нахално им се натрапва и се прави на големия моралист.
  • 8 среднощен

    32 0 Отговор
    СЗО - основна сила в създаването на НСР /новия световен ред/... Истината обаче е, че не може да се лъже безкрайно - рано или късно хората ще поискат "отговори"...
  • 9 ХИТЛЕР

    22 0 Отговор
    ТАЗИ МАЙЙЙЙЙЙ,,,,,,,ММММУНА С ПАРЦАЛА НА УСТАТА И ОЧИЛАТА Е ЗА ЦИРКА
  • 10 хахаха

    22 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако ваксинацията не се ускори в световен мащаб, могат да се развият по-силни варианти на коронавируса...

    а какво казват по въпроса ИСТИНСКИТЕ УЧЕНИ, а не чиновниците? Ваксинация по време на епидемия или пандемия НЕ СЕ ПРАВИ!!! И причината за това е само една, ваксините помагат на вируса бързо да мутира. Все пак, макар и неживо същество, вирусът иска да се размножава. Когато му пречиш по изкуствен път, той търси начин да заобиколи изкуствените прегради. Ако се остави на спокойствие, вирусът ще премине през всички, дни ще се разболеят, други няма и да разберат, а трети ще умрат...безсмъртни няма. След което ще се успокои и ще влезе в армията на всички останали коронавируси, които си циркулират постоянн сред популацията човешка, прибират си дажбата и така всички са доволни...
  • 11 Ааа

    11 2 Отговор
    Може би СЗО има информация как е действала третата доза, при опитите с животни, (вероятно да води до пристрастяване към ваксината)

    Коментиран от #15

  • 12 Мбапе

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Опитен мишок":

    Ела да те боцна! И пак и пак!

    Коментиран от #14

  • 13 Лост

    16 1 Отговор
    По тяхната логика тези държави които изостават с ваксинирането досега така трябваше да мутира вируса и да им гътне половината население.
  • 14 Оная песен

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мбапе":

    Как беше оная песен... "Боцни ме тук, и тук иии... навсякъде ме боцкай и не питай защооо била съм снощи с грииип"...
  • 15 неее

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ааа":

    не помня кой лекар, който е участвал в опити с шимпанзетата каза, че всичките за 2 год са у.м-ре.ли.
  • 16 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    Защо авиокомпаниите с полети над 10 000км отказват да возят ваксинирани пътници?
    Въпрос за размисъл.
  • 17 Гей Брей Ией

    4 3 Отговор
    Глупостите на Гей Брей Исус. Страните с ниска ваксинация като България НЕ ИСКАТ ваксини поради относително ниската медицинска образованост на населението. Безсмислено е да им се дават васкини които вместо да се употребят ще им изтече срокът на годност в някой фризер.
  • 18 Гост

    3 1 Отговор
    Това ли е една от причините според теб, че те отправят атаки към хидроксихлорохина или други протоколи, които биха могли да лекуват симптомите на SAR-CoV-2?

    Абсолютно. Ако погледнете исторически, в продължение на много години д-р Антъни Фаучи от Националния институт за алергии и инфекциозни болести (NIAID) провежда годишни заседания на консултативния комитет. Всяка година той се оплаква от факта, че те се опитват да разработят тази универсална противогрипна ваксина, която той споменава за използване като ваксина за кърмачета. Те се опитват да направят това от години и то не работи. Сегашната ситуация дава възможност на Антъни Фаучи да получи онова, което не е успял да получи чрез законни средства, т.е. иска да стигне дотам да наложи ваксина на населението. Той манипулира тази ситуация, за да наложи ваксината на населението. Фактът е, че той е забравил, че ако ще налага ваксина на населението, тя трябва да бъде поне ваксина.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Какви биха били мотивите му за това?

    Винаги са били финансови. Заложени са милиарди долари и NIAID по същество е инкубаторът за фармацевтичната индустрия. Той обслужва плащащите господари, които са му позволили да управлява 191 милиарда долара чрез кариерата си в NIAID.

    Тук има много неща за обмисляне. Даваш много храна за размисъл. Искаме да проведем още един разговор с теб, но да кажем, че съм човек, който чете всички тези факти и съм убеден. Не искам да получа тази технология за генна терапия. Не искам дори да получа ваксината AstraZeneca. Не искам да получа нищо от това, но съм под натиск или заради работата си, или с цел пътуване, какво би ме посъветвал да направя?

    Изобщо не мога да посъветвам човек. Това не е моята роля, но това, което мога да ви кажа, е, че това е решение, което всяко човешко същество в крайна сметка ще трябва да вземе въз основа на това дали избира да живее или да бъде поробено. Това е като всяка точка в историята, в която трябва да вземате решения, които се основават на това, което е морално и етично и правилно по отношение на собственото ви чувство за отговорност и отчетност. Това е като да си сложите предпазен колан и като много други неща, изборът ви да участвате в нещо в крайна сметка ще бъде решение, с което трябва да живеете.
  • 20 Чай или супичка

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Ама той ковида е лек грип и няма нужда да се лекува. Защо изведнъж антиваксърите започнахте обмен на готварски рецепти за "лечение". Светий Мангъров ви каза: чай или супичка.