24 Август, 2021 14:44 2 453 8

Южна Корея: Случаите на Делта коронавируса показват 300 пъти по-висок вирусен товар

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • делта-
  • ваксина

Сеул съобщи в понеделник за 1 509 нови случая на коронавирус в страната, с което общият брой инфекции от началото на пандемията достигна 239 287, а смъртните случаи - 2 228

Южна Корея: Случаите на Делта коронавируса показват 300 пъти по-висок вирусен товар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хората, инфектирани с по-заразния вариант Делта на коронавируса, имат вирусен товар, който е 300 пъти по-висок от този при първоначалната версия на Covid-19, но само когато симптомите на инфекция се наблюдават за първи път, установи проучване в Южна Корея, цитирано от Ройтерс.

Количеството на вирусен товар обаче постепенно намалява с течение на времето - до 30 пъти за четири дни и над 10 пъти за девет дни - и това количество съответства на нивата, наблюдавани при другите варианти на коронавируса след 10 дни, съобщи във вторник Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA).

По-голямото вирусно натоварване означава, че коронавирусът се разпространява много по-лесно от човек на човек, увеличавайки броя на инфекциите и хоспитализациите, посочи на пресконференция представителят на здравното министерство Лий Санг-уин.

"Но това не означава, че Делта вариантът е 300 пъти по-заразен, смятаме, че скоростта на предаване е 1,6 пъти спрямо Алфа варианта (британския вариант) и около два пъти спрямо първоначалната версия на вируса (китайския първоначален вариант)", отбеляза той.

За да се избегне разпространението на Делта варианта, който сега е доминиращият щам по целия свят, от KDCA призовават хората незабавно да се тестват, когато развият симптоми на Covid-19 и да избягват лични срещи.

Южнокорейското проучване сравнява вирусното натоварване при 1 848 пациенти, заразени с варианта Делта, с 22 106 души, които са били заразени с други варианти на коронавируса.

Южна Корея съобщи в понеделник за 1 509 нови случая на коронавирус в страната, с което общият брой инфекции от началото на пандемията достигна 239 287, а смъртните случаи - 2 228.

Азиатска държава вече е ваксинирал 51,2% от 52-милионното си население с поне една доза на ваксина срещу Covid-19, докато 23,9% от южнокорейците са напълно ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    7 1 Отговор
    Ми айде да приключва 90 % от населението дето е само на лапачка включително и в БГ и няма принос и да се свършва
  • 2 др Гей Билтс

    9 2 Отговор
    Това с вирусния товар са пълни глупости. Зависи, колко дълго си бил изложен на отравянето с патогена/пестицид/Новичок. Например мен ме поразиха в един асансьор за един етаж в един от сатанинските магазини, в който повече няма да стъпна.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Шиле

    10 3 Отговор
    В България вирусният товар е хиляда пъти чо-голям при "делтата". Така каза бай Шиле-кантарджията. 'Начи намигне ли ти заразен и се разболяваш.
  • 5 Госあ

    9 3 Отговор
    Дам, това не е проблем за Южна Корея, Япония и Китай, защото всеки който усети и най малките симптоми се тества и си остава в къщи, има отлична система за проследяване на контакти, а също така се носят маски. Ама ганьо, дето искат да го чипират и следят и да му запушват устата с мъдрости и гениални идеи ???
  • 6 Госあ

    7 3 Отговор
    Ганьо никога нема да се тества, освен ако не треа да ходи у Гърция се или Занзибар, щото ше треа да си стои у къщи, а не да разнася вируси.
  • 7 СЗО

    2 1 Отговор
    Поради 300-кратния вирусен товар, не препоръчваме новия щам на хора, на които им е забранено да вдигат повече от 10 кг. без предварителна консултация с лекар.
  • 8 Тц, Тц, тц

    1 1 Отговор
    Скъсаха се от напоителни информации, лъжи, манипулации и тръшкане само и само да ни прилъжат да ни боцкат. Е не разбрахте ли, че не става, бе! Я по-добре се пробвайте да изясните кой и защо се опитва да ваксинира цялата планета. Щото в случая
    не всичко е бизнес и пари.