Last news in Fakti

24 Август, 2021 20:06 3 669 3

Милорад Додик преустановява блокадата заради посещение на Ердоган

  • ердоган-
  • блокада-
  • посещение-
  • милорад додик-
  • среща

Турският президент ще пристигне в Сараево в четвъртък, а официалната му среща с тримата членове на Президиума на БиХ трябва да се състои в петък

Милорад Додик преустановява блокадата заради посещение на Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС

Тази седмица президентът Реджеп Ердоган ще направи посещение в Босна и Херцеговина, което е дотолкова важно за местните политици, че сръбският член на Президиума Милорад Додик обяви, че ще прекрати блокадата на държавния орган и ще дойде в Сараево, за да се види с турския лидер, коментират в редакцията на македонското електронно издание МКД, предаде „Фокус“.

Турският президент ще пристигне в Сараево в четвъртък, а официалната му среща с тримата членове на Президиума на БиХ трябва да се състои в петък.

Все още няма официално потвърждение от кабинета на Додик, че той ще присъства на срещата. Припомня се, че той не е участвал в сесии на държавното ръководство и не е общувал с останалите двама членове на органа от началото на август, след като парламентът на субекта на Република Сръбска прие решение, забраняващо на служителите на РС да участват в работата на Президентството, Министерския съвет и държавния парламент до отмяна изменения в наказателния кодекс, наложени от бившия върховен представител Валентин Инцко в края на юли, които обявиха за престъпление отричането на военни престъпления.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Където стъпи Ердоган

    9 2 Отговор
    Настъпва мир и старите вражди се забравят.

    Коментиран от #2

  • 2 XaXaXa

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Където стъпи Ердоган":

    Босна е лесна работа, ако барба ердос има смелостта да отиде в Aфганистан да каже на талибаните ... британците, руснаците, американците ги няма, но турската армия ще дойде на тяхно място да донесе мир. Но не, турчинът винаги остава страхливец, живее за лесното и се движи след консултация, безопасно и воден от чуждестранни наемници!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.