Last news in Fakti

31 Август, 2021 11:25 2 663 15

Космонавти откриха пукнатини на Международната космическа станция

  • мкс-
  • космос-
  • пукнатини-
  • русия-
  • сащ-
  • международна космическа станция-
  • роскосмос

На МКС напоследък имаше серия от инциденти

Космонавти откриха пукнатини на Международната космическа станция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски космонавти откриха нови пукнатини в сегмент от Международната космическа станция (МКС), съобщи Ройтерс.

"Повърхностни пукнатини бяха открити на някои места в модула "Заря", каза Владимир Соловьов, главен инженер на ракетно-космическата корпорация "Енергия", пред агенция РИА Новости. "Това е лошо и показва, че пукнатините ще започнат да се разпространяват с времето", допълни той, но не уточни дали заради пукнатините изтича въздух.

Соловьов е казвал преди, че много от оборудването на МКС започва да остарява и е предупреждавал за "лавина" от повреди след 2025 г. На МКС напоследък имаше серия от инциденти, предаде Dariknews.bg.

Софтуерна повреда и възможна липса на внимание, проявена от човек, изведоха станцията от контрол. Двигателите на новия модул "Наука" внезапно се включиха няколко часа след скачването му и цялата станция промени курса си със седем души екипаж. Миналия месец Роскосмос съобщи и за спад в налягането на модула "Звезда", причинено от изтичане на въздух. В него живеят космонавтите. Роскосмос е заявявал, че ще участва в МКС до 2024 г. и страната е готова животът на станцията да бъде удължен.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    6 14 Отговор
    Човека няма работа в Космоса!;)

    Коментиран от #15

  • 2 Факти

    9 32 Отговор
    Все пак модула Заря е построен в Русия,така че очакваше се.Поне си признават и го казват навреме,не както преди по съветско време.

    Коментиран от #4, #5, #6, #7

  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    21 11 Отговор
    Ако не са руснаците, американците са гола вода, пълни некадърници. САЩ нищо неразбират от космос и Вселената!
  • 4 А твоят

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    чушкопек как е, пече ли в условията на безтегловност и повишена радиация?
    Питам за един приятел от НАСА, иска да инвестира в космически чушкопеци.
  • 5 Аха

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    Ами то и тока дето пишеш тука глупости и той е от руски реактори, само, че те напускат ли се, ще купуваме ток пак от руски реактори ама от турската нова Аец Акою, руско производство:)
  • 6 бай астронавто

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    А на краварите отсека колко пъти аварира ? Колко пъти ги приютяваха Руснаците ? Като не четеш поне не се излагай !

    Коментиран от #12

  • 7 Ха хо

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    Дори първите два американски модула са построени от рашъните, ама се водят американски ! Последната хамериканска астронафтка в момента се лекува в психиатрия, останаха съмнения, че дупките по американските модули са от нея, но при условие,че са правени от рашките-само те ще да са виновни! А и Путин, а и онези двамата от ГРУ!

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Дупенов

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Ха хо":

    Дупката беше в руския модул. Опитаха да обвинят другите с плоска постановка. Оказва се обаче, че пукнатините растат и пак губи въздух. Модулът е същия.

    Коментиран от #10

  • 9 USA f 15

    1 9 Отговор
    Рос Космос е на 50 години изоставане от Елън мъск. Неговите ракети за многократно ползване са нещо за което руснаците знаят колкото и аз 😄😄😄 как се проблемите са в руските модули?
  • 10 Ха хо

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дупенов":

    Мдааа, вярвам ти! Цитат: "Според информацията, в петък членовете на екипажа на станцията ще се прехвърлят в модул „Звезда“, за да организират контрола над налягането в модулите на американския сегмент“, отбелязват от държавната компания."
  • 11 Алекс

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Ха хо":

    Имаше неоспорими доказвателства от датчици и камери, че тая простотия на Рогозин за астронавтката е пълна измишльотина. Да не говорим, че е абсолютно недопостимо да се прави публично достояние здравословното състояние на чужди при това астронавти. Поне е достатъчно кадърен, за да осъзнае, че е тотален смешник и няма с какво друго да блесне освен с тъпите си изказвания. При последната му среща с Путин беше заявил, че Роскосмос не вижда икономически и научен потенциал в ракетите за многократно използване и затова не развива технологията....тежко му се е сварил мозъка.
    Ако скоро не се отърват от тая некадърна пияница, Роскосмос и Русия все повече ще изостават научно и технологично, което ще е едно от най-тъжните неща в астрономията. Родината на космическите полети да пропадне до ниво 10 години да играе роля само на логистична фирма, без един собствен значим научен проект.
    Родните русофилци могат да си пускат постчетата колкото искат и да повтарят едни и същи опорки до безкрай, тяхната е ясно. Истината обаче е тъжна, много тъжна, Русия стремглаво губи позициите си от времето на СССР в изучаването на Космоса. Много се надявам да се пречупят и да махнат тоя некадърник, ама какви олигарси са се нагушили в цялата им държава....просто няма шанс.

    Коментиран от #14

  • 12 ГОСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "бай астронавто":

    Хамериканския кенеф се беше повредил наскоро ...та говедарите ходиха по нужда в руския !!!
  • 13 сделано

    0 2 Отговор
    Пак ли ва
  • 14 msc

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Алекс":

    Ракетите за многократно използване нямат смисъл заради географското положение - руснаците се насочват към Восточний ,който е още по на север от Екватора.Ето например ракетата Енергия която до ден днешен е най добрата универсална свъхтежка ракета е имала първа степен- сходна като тяга със Сатурн 5 - при положение че енергия е с близо 600 тона по лека а провалита се N1 е имала тяга на първа степен - цели 45,400 kn - с близо 10 повече от Сатурн - пак заради мястото на изстрелване естествено.Това но само се повтарят едни и същи клишета непроменящи истината.А Заря е най старият модул а и едва ли ние разполагаме с цялата информация меко казано....
  • 15 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Чий го крепят там? Отидоха, видяха че там няма условия за живот на човека и сега ама Луната ама Марс. Безумци! По-добре тези пари и усилия да се хвърлят да се спаси Земята примерно да се садят дървета, да се правят фотоволтаици или там каквото решат истинските учени, а не псевдо учените, които се борят за бюджети и финансиране на най-различни безполезни и даже много вредни проекти!