Last news in Fakti

1 Септември, 2021 23:00 2 737 17

Китай: Компютърни игри само по три часа седмично

  • компютърни игри-
  • компютър-
  • китай-
  • игри-
  • деца-
  • ученици-
  • малолетни-
  • интернет-
  • достъп до интернет

Китай въвежда сурови ограничения

Китай: Компютърни игри само по три часа седмично - 1
Снимка: Shutterstock

Децата и младежите в Китай вече ще могат да играят компютърни игри само по три часа седмично - и то точно между 20.00 и 21.00 часа местно време в дните петък, събота и неделя. По всяко друго време на технологичните концерни ще е забранено да предлагат игри онлайн, съобщи агенция Синхуа. Изключения ще има само по време на ученическите ваканции - тогава малолетните ще имат достъп до видео игри онлайн по един час на ден.

Мерките се затягат драстично

И досега в Китай действаха ограничения в ползването на интернет за малолетни, но сега те стават значително по-строги. До момента беше разрешено малолетните да играят онлайн игри всеки ден по час и половина, а през ваканциите - по три часа. Освен това беше забранено да участват във видео игри в интернет във времето между 22.00 часа и 8.00 часа сутринта.

Новите мерки усилиха значително натиска срещу мощните технологични концерни като Тенсент, който е най-големият интернет доставчик в страната. На същия концерн принадлежи например популярната онлайн игра "Honor of Kings" (Честта на кралете), която ежедневно събира по над 100 милиона активни играчи в Китай. След като властите обявиха новите рестрикции, акциите на Тенсент и останалите фирми за онлайн игри спаднаха значително. Новите мерки могат относително лесно да се прилагат и контролират в Китай, защото играчите в интернет са длъжни да се регистрират с данни от личните си карти. Тенсент освен това се опитва с помощта на технологии за лицево разпознаване да осуети достъпа на малолетни играчи, които нощем използват профила на своите родители, за да заобиколят забраните.

"Електронен наркотик"

Властите в Китай обявиха също, че в бъдеще ще контролират още по-строго гейминг-концерните. С това те реагират на опасенията за увеличаващо се пристрастяване на децата и младежите към онлайн игри. Лекари и учители в Китай отдавна се оплакват от влошеното зрение и влошените резултати на учениците, както и от липсата на достатъчно спортни занимания сред децата. В началото на август в една правителствена медия се твърдеше, че видео игрите са се превърнали в „духовен опиум“ и „електронен наркотик“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОФТОРА

    24 14 Отговор
    СУПЕР! АДМИРАЦИИ!!!! ХВАЛА НА ЧАЙНА!!!!
  • 2 Ххх

    21 7 Отговор
    Защо бе, вижте подраставщите в САЩ- или е геймър или джендър или с надномерно тегло или за каквото се определи( птеродактил). Земете демокрация!
  • 3 Рошко

    17 5 Отговор
    То трябва един ден седмично направо да се спира нета,

    Коментиран от #16

  • 4 Цун Кай Го

    16 10 Отговор
    Мъдро решение.
  • 5 Гърция завинаги

    23 10 Отговор
    Гейминг индустрията е най хубавото нещо в 21 век на останалото зло по света, спрете се нека да играят това убива и последното зрънце свобода

    Коментиран от #11

  • 6 Жоро

    24 2 Отговор
    Социалните медии са много по-вредни за интеракцията отколкото игрите

    Коментиран от #7

  • 7 Гърция завинаги

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    Точно, именно социалните медии са по голямо зло от зрънцето свобода което предлага гейм индустрията
  • 8 Ваксина срещу онанизъм

    9 2 Отговор
    А познайте как ще се следи за това и за още мнооооого други извращения.
  • 9 Сух

    10 7 Отговор
    Е ми браво, държава, която мисли за децата си. Това в Бг няма как да се случи. Тук правим лоша услуга на децата си. Ще видим плода на грижите си..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 aлфа херинга

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гърция завинаги":

    Доколкото разбрах е за онлайн гейминга. Иначе офлайн си цъкай колкото искаш.
  • 12 Китай е социална държава

    12 5 Отговор
    Там мислят как да е по-добре на хората. Цялото развитие умственно, духовно и телесно е основно до 20г. Когато детето прекара това врме в идиотски видео игри то после става Само за продавач,чистач или друг обслужващ персонал. ако попие повече от игрите става непукист за реалния живот. В игрите има секс, трепане на хора в големи количества, сатанизъм, уничтожаване на всичко и много други незаконни в реалния живот неща.Познай къв ставаш после? Отделно мускулната памет също е до 20 г. Ако си седял и зяпал цялото детство ставаш торба с тор. После и да искаш да имаш красиво и здраво тяло няма как да стане. Даже и да ходиш да се помпаш и боцишс игли веднага когато спреш пак ставаш торба с тор.
  • 13 Крис51

    18 7 Отговор
    Убедена съм, че хвалещите Китай не биха издържали да живеят и един ден там. Предполагам, че са чували за въведаната там система за социални кредити. Например, пресичаш неправилно, камерата те засича, задейства се лицево разпознаване, идентифицират те и моментално ти теглят съответната глоба от банковата сметка, което намалява и социалния ти кредит. Паднеш ли под определени точки, губиш право да ползваш обществения транспорт. Тъй като всичко се върши от алгоритъм, няма дори на кого да се оплачеш. Има и приложения, с които да следиш дали не си в близост до някого от "черния списък" с нисък социален кредит, защото дори да го поздравиш, ще понижи твоя социален кредит. Но ако хвалите партията в социалните мрежи, може да си повишите социалния кредит. Ако това е редът, към който се стремите, вървете в Китай, много ще ви хареса.

    Коментиран от #14

  • 14 веселяк

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Крис51":

    Ама верно ли бе? Даже ти сканират мозъка и ако си помислиш, че китайската комунистическа партия е лоша ти пращат дрон да ти продупчи черепухата с бургия за да ти излезнат лошите помисли от кратуната!
  • 15 до веселяка

    1 0 Отговор
    явно си доста неинформиран какво се случва по света
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мухаа,хаа!

    1 1 Отговор
    Няма нужда да се запитваме,защо са Икономически,а съм убеден и Финасов Динозавър на планетата.Ако бе " полезно" цъкането на тези зомбиращи игри,щяха да ги прилагат пак през закон във всяко училище.Там кибер обучението, програмиране стартира още в предучилищна възраст.Но само единствено в класната стая,и тъй наречените Занимални.Ученето е целодневно.В по малките населени места,е пансионат.С униформа на училището, със денонощен режим на обучение,спорт почивка.Но всяко училище е със затворен кръг на компютърната система.Единствено и само с достъп до учебен материал.Няма фейсове,селфита,инстаграми,електронни игри. Всички ученици,без изключение, ползват единствено и само джиесем апарати с клавиши.За връзка с родителите,но и те се ползват само през почивката.Там Учител е равнопоставен на Господар.Ситуации присъщи у нас, в класна стая,или към преподавател от ученик са немислими,дори като казус.За притежание и укрит телефон,различен от разрешения модел на училищното ръководство,следва изключване от училището, което е практически изхвърляне от образователната система завинаги.Готов бъдещ черноработник.Същото се прилага дори и при най дребна проява на непочтително поведение към преподавател.Но посоката е двупосочна.Ако преподавател няма добри резултати, успеваемост е ниска, - получава" вълчи билет" - и вероятността да си намери работа в друго училище е почти нулева!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания