1 Септември, 2021 14:14 1 220 1

Сближаване на позициите? Опозиционер призова противниците на Мадуро към диалог

  • николас мадуро-
  • венецуела

Преговорите трябва да продължат в началото на септември, след като през август беше проведен предварителен кръг с посредничеството на Норвегия, приветстван от президента Мадуро

Сближаване на позициите? Опозиционер призова противниците на Мадуро към диалог - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на венецуелската опозиция Фреди Гевара във вторник призова противниците на президента Николас Мадуро да търсят сътрудничество с управляващата Социалистическа партия, вместо да се опитват да наложат смяна на правителството, предаде "Ройтерс". Гевара, наскоро освободен от затвора, заяви, че опозицията трябва да се съсредоточи върху текущите разговори с правителството в Мексико като най -добрия вариант за справяне с политическото противоречие на страната.

Коментарите му бележат промяна в тона на партията "Народна воля", на която Гевара е лидер. Партията от години се разглежда като твърда линия на опозицията и е честа цел на произволни арести и сплашване на правителството.

"От години едната страна се чувства силна и вярва, че може да разбие или напълно да измести другата, каза Гевара пред репортери. Тази динамика, този порочен кръг трябва да спре. Нуждаем се от процес на съвместно съществуване."

Той отказа да коментира преговорите, започнали миналия месец в Мексико Сити, нито да отговори на въпроси дали може да се присъедини към опозиционната делегация.

Преговорите трябва да продължат в началото на септември, след като през август бе проведен предварителен кръг с посредничеството на Норвегия, приветстван от президента Николас Мадуро.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 0 Отговор
    Румбата с мустак и коса..