Last news in Fakti

2 Септември, 2021 18:05 1 568 10

Най-малко 9 загинали в Ню Йорк и Ню Джърси заради урагана Айда

  • айда-
  • ураган-
  • ню йорк-
  • ню джърси

Рано в четвъртък бяха предприети усилия за възстановяване, за да се върнат на работа транспортните системи, обслужващи милиони жители в гъсто населената област

Най-малко 9 загинали в Ню Йорк и Ню Джърси заради урагана Айда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко девет души са починали в Ню Йорк и Ню Джърси вследствие на проливните дъждове и наводненията заради урагана Айда, чиято сила вече е на буря от четвърта категория.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение късно в сряда вечерта. Повече от 100 хиляди домове остават без електричество заради стихията.

Кадри показват пометени коли и потопени под вода метролинии. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио описа наводненията като "исторически" и призова хората да останат по домовете си. Властите спряха полетите Ню Йорк и Ню Джърси.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио описа наводненията и времето в сряда вечерта като "историческо метеорологично събитие", а Националната метеорологична служба обяви за първи път извънредно положение при наводнения в Ню Йорк.

Рано в четвъртък бяха предприети усилия за възстановяване, за да се върнат на работа транспортните системи, обслужващи милиони жители в гъсто населената област.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул призова отиващи на работа да си останат вкъщи и помоли за търпение, която "да ни даде малко време, за да имаме пълно възстановяване на влаковия транспорт", след като услугата беше прекъсната в голяма част от района, оставяйки много пътници блокирани за една нощ.

Бурята предизвика "екстремни нива на валежи" от 5 до 7,6 см на час по коридора от Филаделфия до Ню Йорк, съобщи Националната метеорологична служба.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение късно в сряда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    3 4 Отговор
    Нека им! Над като огън ни гори цяло лято, някой да не се трогна?
  • 2 GRUH

    2 3 Отговор
    МАЛКО СА
  • 3 ИВАН

    4 5 Отговор
    Точно тия изобщо не ги съжалявам, те са виновни за състоянието на планетата - техния начин на живот, примера който дават - нагъчкали се десетки милиони в техните мегаполиси и се мислят за велики .... съжалявам невинните животинчета, изчезналите видове ... заради нас, хората

    Коментиран от #5, #6

  • 4 студо пора яко гори

    0 0 Отговор
    я кажи колко орки отидоха в срайа в крим предния месец ?
  • 5 хайван

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    си ти.и тряа влезеш в буркани за зимата
  • 6 Хан Ко Брат

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    Много точно казано.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    1 2 Отговор
    По-меко им е метрото, има загинали малки деца. Бог да закриля децата и слабите. Те богатите не се возят там.
  • 9 Чудо голямо !

    1 0 Отговор
    Всеки ден стават по около 50 убийство в тая клоака.
  • 10 НЯМА българи ЗАГИНАЛИ !

    0 0 Отговор
    Причината : Вички са Талпи, Дънери, Кютуци , Диреци, Треди и БИЧМЕТА ! Непотъват ! Превилегирована нация !