Last news in Fakti

3 Септември, 2021 10:56 2 062 10

„Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни засяга”

  • афганистан-
  • ес-
  • ек-
  • еп-
  • давид сасоли-
  • талибани-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • sir

Това заяви председателят на Европейския парламент

„Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни засяга” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни засяга. Това заяви председателят на Европейския парламент Давид Сасоли на фона на опасенията от нова бежанска вълна в Европа, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„Страни извън Европейския съюз приветстват афганистанците, търсещи убежище, но нито една държава-членка не направи същото. Всеки с право е мислил за своите граждани и техните семейства, но никой не е имал смелостта да предложи убежище на онези, които все още са с опасност за живота си”, каза Давид Сасоли.

Афганистан попадна в ръцете на талибаните след изтеглянето на САЩ и техните натовски съюзници. „Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни засяга, защото ние участвахме в тази мисия, споделяйки нейните цели и задачи”, заяви още Сасоли. „Това върви ръка за ръка с необходимостта да продължим заедно към една истинска обща политика за сигурност и отбрана, без която ще останем зависими от добрата воля на великите сили и ще се изложим на заплахите на авторитарните режими”, посочи Давид Сасоли.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    15 0 Отговор
    Афганистан имаше армия въоръжена до зъби! По-добре оборудвана от много европейски армии. От 400 000 армия около 100 000 са им специалните части. Всички тези хора са оборудвани и обучени от нашите братя храбрите американци. За полицията не отварям дума, все едно, че са нямали и още няколко стотин хиляди въоръжени полицаи и жандармерия. Та, тези храбри войни бяха победени без да пукне и една пушка за няма и 10 дни. След като те НЕ ПОЖЕЛАХА ДА СИ ЗАЩИТАВАТ СЕМЕЙСТВАТА И РОДИНАТА, ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА ИМ ПРЕДОСТАВЯМ ЗАЩИТА И ПОДСЛОН????????????????

    Коментиран от #4

  • 2 русенец

    11 0 Отговор
    От възмущение пропуснах да добавя, че бяха победени от 40 000 талибани, въоръжени с леко стрелково оръжие.

    Коментиран от #9

  • 3 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    А 20 години, какво правихте бе моше? Бухахах
  • 4 бл.134 в Зап. парк

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    И още как ! Като ви дойдат 2-3 милиона авганци по Нова година да ви тормозят женище !?
  • 5 Руми

    5 0 Отговор
    Демокрация – въздушен балон, който виси над главата ви и ви заставя да гледате нагоре, докато други хора се разхождат по джобовете ви.

    Джордж Бърнард Шоу
    Има един много интересен филм "Шугалей", в три части, където особено в "Шугалей 3" ще научите много интересни факти за ролята на "правови" държави в световния хаос.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БОРУНА ЛОМ

    4 0 Отговор
    БАЦЕ БИТА КАРТА СТЕ С НАТОТО, АМА МНООООГОО БИТА ДА ЗНАИШ!
  • 8 1122

    3 0 Отговор
    Сащ са виновни,заедно с НАТО.Възпитаните да убиват в американските полигони, афганистанци ,с цел да нападат Русия,застанаха срещу Сащ и противна Англия.Тези талибани, които сега се привижват към Европа и Балканите,ще причинят много вреди на католици и православни.Меркел е много виновна, когато отвори границите на Германия за ислямисти.Тези мюсюлмани, се молят по пет пъти на ден, мързеливи са ,не работят, изнасилват германки пред църквите.А Меркел потули тези престъпления и изнасилване и не осъди чалмите.Сега ,ние българите ще берем ядове с чалми, негри ,мулати, афганистанци, които всеки ден пред Халите и до Джамията се молат върху мръсни черджета ,закачат ,а има и изнасилвания на български момичета.Ето това ни докара предателя и ибрикчията Бойко М. Борисов,като ни продаде на тъпите сащ.Много ядове ще берем.Докато не излезем от НАТО и не прекъснем връзки с корумпираните сащ няма да има спокойствие.Това да е обеца на ухото на Румен Радев и Харвардските другари ,да не се заиграват със сащ и особено с евреи.Защото от военните действия в Афганистан печелят Израел/евреи-Военната производство;продават оръжие/.Бойко Борисов ни скара с Русия и сега освен талибани, ще имаме, затруднено отопление през зимата-ще купуваме газ и петрол от Турция и Гърция.Погледнете истината в очите и на изборите гласувайте за Българско Правителство ,за българи с Българско гражданство.
  • 9 АнтиГлобалист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Кой те излъга, че са победени от талибаните? Това е една схема на краварите, които обучиха и въоръжиха хора, като дори им оставиха въоръжение за десетки милиарди, за да са верни съюзници в региона. Нали не си мислиш, че 20 г. краварите там са спали? Медиите казват и внушават това, което им е казано и заповядано, а бизнеса с хероина си върви в пълна сила и вече САЩ не са ангажирани пряко, но си получават парите от тези, които са обучили и от другите, които уж са победените. Поредния театър е това и тотална манипулация на населението на земята. Официалната статистика (западна при това) показва, че от влизането на военен контингент на САЩ в Афганистан, добивите на опиум са се увеличили 5 пъти. Това също е манипулация. Независими източници сочат, че увеличението е над 10 пъти. Ако някой още се чуди какво правеха американците там при условие, че няма петрол, то нека се сетят защо, изхождайки от тези данни. От хероина повече се печели отколкото от петрол а Афганистан е най-големият производител. Така, че дано на хората вече им е светнала лампата. А ние в Европа за пореден път ще приемаме бежанци заради краварските войни и далавери. Що те не си ги приемат тези бежанци. Да ги товарят на самолети и да си ги карат у тях!
  • 10 един там

    0 0 Отговор
    Една от причините е хероина, а другата причина е да имат хора, т.е. маша с която да ударят Иран от другата страна без да са пряко намесени. В същото време ще изнасят радикален ислям на север в бившите съветски републики и от там ще се удря Русия с ислямизъм, конфликти, атентати и тероризъм. Така, че тази операция е с две направления. Наивно е, ако някой си мисли, че САЩ са зарязали всичко след 20 г престой. Не, те нищо не са зарязали и оставили на произвола, а просто ще работят с дистанционно в региона. Разбира се има и трето направление и то е Китай. Предвид търканията и търговските войни, те от там ще настройват уйгурите и ще ги радикализират срещу китайското ръководство, а когато трябва и задействат щом се наложи. Така, че ако се случи военен конфликт, какъвто явно се гласи, то срещу Китай ще се действа на 2 фронта най-малко. Ситуацията там е доста многопластова и сложна, но англосаксите винаги така правят, за да объркат всички на земята и най-вече противниците си и нещата така ги манипулират, че накрая те да са ни лук яли, ни лук мирисали. Също, като двете световни войни. Не стига, че те ги разпалиха, а накрая пак те излязоха победители...
Новини по държави: