Last news in Fakti

3 Септември, 2021 17:42 2 511 13

Призив: Дарявайте дребните монети, които държите по домовете си!

  • монети-
  • благотворителност-
  • дарение

Изчислено е, че 6 на всеки 10 британци трупа дребни монети вкъщи без да имат намерения да ги харчат и след облекчаването на ограниченията, свързани с COVID-19

Призив: Дарявайте дребните монети, които държите по домовете си! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания бе отправен призив към хората, които трупат неизползвани монети вкъщи, да ги дадат за благотворителни цели, тъй като даренията на пари в брой силно са намалели.

По данни на банките британците държат по домовете си около 50 милиона паунда под формата на дребни монети.

Изчислено е, че 6 на всеки 10 британци трупа дребни монети вкъщи без да имат намерения да ги харчат и след облекчаването на ограниченията, свързани с Covid-19. Данните показват, че по време на локдауните силно е спаднала благотворителната активност, а самите хора предпочитат да пазаруват с карти, каквато, всъщност, беше и препоръката на много от търговците на дребно, чиито магазини останаха отворени.

Установено е, че когато хората получават големи количества ресто в монети, те харчат обратно тези от 1 или 2 паунда, а по-дребните и най-вече от 1, 2, 5 или 10 пенса слагат в касички или буркани и забравят за тях.

Благотворителните организации, които отчитат спад в директните постъпления, виждат в предаването на тези пари шанс да подобрят приходите, за да могат и те от своя страна за окажат необходимата помощ в трудните време за някои хора.

Ерик Лийндърс от огранизацята UK Finance е цитиран от Би Би Си да казва, че „пусането на дребните монети в кутийка за благотворителни помощи е прекрасен начин да се помогне на хората в нужда“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ти ли ще лажец какво да правят хората с

    0 4 Отговор
    Монедите си

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 доган

    6 0 Отговор
    Ще ги даря на тиквата и крадците от ГЕРБ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стив Джобс

    9 0 Отговор
    Мисля че милиардерите биха могли да дарят дребните си монети за благотворителни нужди!:)
  • 8 Тиквата

    8 0 Отговор
    Е голем дарител веднъж даде 1 лв на клошар
  • 9 XXX

    2 1 Отговор
    От кадя на кадя бре???
  • 10 Некой си

    3 1 Отговор
    Имам два петлитрови буркана с жълти монети.Пазим ги за погребението ва Тиквата.
  • 11 Някой

    8 0 Отговор
    Не се спряха да мислят как да вземат пари от хората
  • 12 Даа!

    1 0 Отговор
    Купюрите са хартия! Ненужна хартия.А монетите са метал.В планетарен мащаб са стотици хиляди тона.Вероятно милиони тонове! Започва се постепенно изтегляне на метала.През планирано обезценяване .Другото ще бъде лесно! Плавно преминаване към електронно разплащане.Докато се премине изцяло на виртуални нули и единици.Крайна цел: премахване на купюра в световен мащаб.Налагане на единна,електронна валута навсякъде.С този по принцип гениален замисъл,ще се нулират трилиони дългове,във виртуален вид,и океана от хартия без грам покритие.Само зелендаша на федчо,във форма на ДЦК,външен и вътрешен дълг,хедж играчки,в съвкупност представлява всички движими и недвижими активи на планетата ,умножено по три!Тоест- три наши планети не могат да го изплатят на нула! Защо ли, единствено Поднебесната,в банковата си система( там чужда банка няма) изкупува- обменя само определени серии и години от зелендаша, задължително в юан. Другите емисии се отказват.Навън,във ченча нямаш проблем.Но той служи за резервоар,за външни разплащания.Срещу ненужна хартия придобиваш суровини,техника,недвижима собственост навсякъде.

    Коментиран от #13

  • 13 Ротшилд

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Даа!":

    Света е във мойте ръце всички ще станете финансови роби.
Новини по държави: