Last news in Fakti

5 Септември, 2021 17:50 2 317 3

Държава с нов вид виза за специалисти

  • оае-
  • виза-
  • чужденци-
  • специалисти-
  • облекчения

ОАЕ с преференциална Green Visa

Държава с нов вид виза за специалисти - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нов вид виза въведоха властите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) за специалисти от други държави. Green Visa позволява на чуждестранни специалисти да кандидатстват за работа, без да изискват гаранции от работодателите. Правителството също така заяви, че новата виза ще позволи на чужденците, които са загубили работата си в ОАЕ, да останат в страната до 180 дни.

Вестникът Emirates Khaleej Times уточнява, че притежателите на Green Visa ще могат да канят децата си на възраст под 25 години в ОАЕ, както и техните родители. В момента на притежателите на визи е разрешено да вкарват в страната само децата си на възраст под 18 години.

Агенция Bloomberg отбелязва, че 80% от населението на ОАЕ се състои от чужденци, които от десетилетия се считат за гръбнак на икономиката на емирствата. Освен това властите на възнамеряват да привлекат чуждестранни инвестиции в страната, затова са принудени да обмислят издаването на разрешение за пребиваване на чужденци за по-дълъг период.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудно

    13 3 Отговор
    Тази виза е за индийци и евтини смотани ай ти дебили. Ще иде някой да плаща по 2000 usd за квартира, за да получи 3000 заплата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    2 3 Отговор
    По- безсмислени път ТАЗИ списвачка скоро не мне чел.